Zdravo na site, imam preostanato 11 KLEKSANI 4000 IU (40mg)/ 0,4ml kupeni na privatno po 250 denari. Ako nekoja ima potreba gi davam za 150 denari edna. POZDRAV
Мајки,тие што се имате породено на државно,каде се имате породено,ГАК или во Чаир и кај кој доктор? Искуства и препораки сакам да слушнам за некој добар доктор.
Здраво, денес ми соопштија дека носам близнаци но исто така дека се сместени во десен рог на матката.Прашањето ми беше дали некој се соочил со вакво нешто?
Другарка е породена во Чаир, природно пред 6г.. Иако имаа договор со еден доктор кој ја следеше, не го дочека тој и ја породи тој што си беше на смена. Ама задоволна си беше од третманот и вниманието, супер помина..
Фала ти. Закажав кај Илиевски во Чаир,ќе одам во среда,да ме следи,па здравје сакам тој да ме породи.
Вака од слушање, читање и лични искуства.. докторот е супер. Пријателка беше кај него летово со закажан царски (дека првото царски). Супер помина
Во 35гн ми кажаа дека едното бебе е ао дупе наместено доле што значи дека до 37 гн ако не се смести нормално ќе мора царски. А за др бебе не ми ништо кажаа. Како да го натерам да се сврти нормално стварно неќам царски.
Sakav da ja raskazam mojata prikazna moze ke bide motivacija na nekoi majki. Pred edna godina ostanav trudna, no go izgubiv vo treti mesec, ednostavno plodot ne bil dobar, pravev sekakvi ispituvanje i se bese vo red, posle tri meseci ostanav povtorno trudna i kako za cudo nosev bliznaci. Pa mi kazaa deka se monohorijati biamniati, sto znaci rizicno bidejki se hranat od edna placenta, vikaa ke mora so carski vo 33 nedela da se porodam, cela bremenost ja pominav vo strav, za na kraj da ispadne priroden poragaj vo skoro36ta nedela. Se pomina dobro, ednoto se rodi 2500, drugoto 2600g
Jas eden den ke se turbo aktivni, eden den se mirni gi nema cel den. Do sega se beshe vo red, veke sekoj 2 den sum kaj maticniot, veke mi e sram da se pojavam, sekoj 2 den zasto ne mrdaat.
Zdravo devojki,bremena sum so bliznacinja 6 nedela i sakam da prasam na pocetokot na kolku vreme bevte na pregledi na eho
Јас на почеток одев на две недели во Ремедика,до кај 13 та недела така бев. Потоа на 4 недели,во Ремедика,но во меѓувреме одам и кај матична,што пак ќе му дојде преглед на две недели. Со оглед на тоа што се две бебчиња сакам да следам почесто. Почнав и во Чаир кај док.што ќе ме пораѓа. Со лесно до крај.
Jas bev minatiot cetvrtok na eho,sega sjm vo vtornik na 30,ama nekako safra me faka i neznam dal dai se javam na maticnata da otidam dame zirne,denes edna nedela odkako sum bila na pregled,eho na stomak mi pravese.Neznam nekako nekoja nervoza me fati nemozam da docekam,a neznam dali e pa i dobro na edna nedela na eho
Сега скоро си била,почекај,еве го 30 уште малку ќе дојде,знам како ти е,сите сме биле така. На почеток си,ееее а кај е крајот ако така те фаќа сафра. Мисли позитивно.Бебчињата се на сигурно,ќе биде се во ред.
Штом одлучил да се фатат две,ќе дава и сила и сега и кога ќе дојдат на свет. Јас сум 32,молам Бога до 36 барем да почекаат,едвај чекам да се дружиме,па и ќере уште сега се радува за братчето и сестричката.
Mashalla mashalla dasi isteras do kraj ti posakuvam.Dasi se guskate so dusickite malecki,nema pogolema sreka.Sto ubavo dve kerki i edno since
Ajde malku da ja aktivirame temava, gledam ne ima mnogu idni majki na bliznaci, kako se cuvstvuvate, koga vi e terminot, pocnavte da kupuvate??