Dobra.....se trudam psihicki da izdrzam vo ponedelnikot polna 28-ma, I sega ja teram 29-ta. Cerviksot vcera mi go izmerija I namalen e na 12mm.mi rekoa strogo miruvanje,ni do wc ne odam...za da ja isteram barem 30-ta.
Malata bese zamotana okolu papocnata vrvka i moraa porano da me porodat, ne sakaa da cekaat i rizikuvaat
Kako ste tamu?Kako e Gorde?Znaci ti izmerija cerviks?!Baraj lopatka ko Gorde i ne stanuvaj.Mene pred dve nedeli koga me zadrzaa dolu na patoloska mi bese 13.Pa posle 4dena me pustija.Ama ete se vrativ pak.Pozdravi mi ja i cuvajte se.Jas sum doma.Denes me pustija.Malata ostana na intenzivna.Ve
Dobri sme. Si lezime. Inaku I na dvete ni zabranija da stanuvame I sega na lopatka sme. Daj Boze da izdrzime so ova tempo na lezenje....Te gushkame silno....a I malata ja baknuvame.
Cestitki i za tebe neka e ziva i zdrava. Ova ni e najtezok period ama ke se izdrzi i pobrzo da si se guskame so bebuskite
Драги феминиски, пред два ден на вториот скрининг ми кажаа дека едно од моето близначе е починато, едно си одговара на г.н. 22, а другото на 16 недели, и починало пред 5 недели, сега останува да се следиме и да го спасиме друго, дали некој се сретнал со ваква ситуација?
@ikica86 мислам дека дефинитивно ќе треба да направиш консултација и со друг доктор. Не знам што ти препорачаа докторите, јас вака сторија имам слушнето само од емисијата Тунел. Првиот гостин е Даниела Станоевска Џидрова - Дани... знам не е исто, ама.... Не знам како да помогнам на друг начин.
@Momichka ,направил 4 консултации и директно ме пратија на Гак во Ск, кај Левринова и таа и сите др ми кажаа да следиме да видеме, позитивно да размислуваме и крвна анализа ми правеа дека нема распаѓање на плод, само се суши, меѓутоа јас се плашам и не знам што ќе биде
@ikica86 штом рекле така, позитивни мисли и се надеваме на најубавото јас ја преслушав повторно емисијата, ама нема веза, нема никакви сличности. @monik55 добредојде честитки до тебе, имај школска бременост
Дупли мешиња убави едно прашање ? кога се открива дека бременоста е повеќеплодова ? Одма се познава на ехото во првите недели од првото тромесечје или...?
да, одма се познава, со тоа што оставаат простор за сомнеж до 3 м, едниот ембрион може да се исуши и да остане само еден, мајката ништо не чувствува, ако и после 3-4 м останат двата и се развиваат, ке се родат двете
Dupli mamicki,vo ponedelnik sum polna 30-ta nedela. Pred dve nedeli mi bese izmeren cerviksot 12mm. Ovie dva dena imam bolki vo preponite....dali e normalno poradi rastot na bebinjata ili nesto ne e vo red so mene? Na ctg ima epten mali kontrakcii koi jas ne gi osekam....
И јас имам веќе 2~3 недели, докторот рече нормално е (јас сум 35+6) растат бебињата и притискаат. Ти си со ин витро или природно? Не дека е битно онака те прашувам
Spontano sum ostanata bremena. Eve I sega stanav I pak cuvstvuvam bolki kako struenje vo preponite. Rano mi e,za toa se plasam...
Mene mi rekoa 100% bliznaci bi bile sledniot pat. Zatoa nema sleden pat . Dosta mi se tri. Ne e lesno edno pa dve, vodina ipol se razlika. Ja otvaram temava sosema slucajno, gledam edno cudo bliznaci Srekjata e dupla, ljubovta e dupla, ama spienjeto, nervozata, pa sega prooduvanjeto... Mi se cini ke se srusham. Skros sama so mala pomosh od mm, retko nekogash sveki i edna moja vnuka. Stom se porodite i dojdete doma, vednash postavete red. Mene me porodi dr. Kjaev na klinika, prirodno za dva saati sose bolki i ragjanje, i mi dade sovet da gi gledam na saat. Kako rezim, vo tolku saat cicanje, vo tolku presoblekuvanje, tolku minuti drzenje vo race, tolku minuti igranje... se vo tocno opredeleno vreme. I gledajte da spijat vo iato vreme. Stom go postaviv toj rezim, glavata mi e mirna, mnogu dobro se snaogjam. E sega, nekogash ima otstapki, no vo globala se e vo tocno opredelen tajming. Moite imaat 11 meseci, dvete se mashki i fizicki ne se ni slicni, iako se ednojajceni, no karakterno se bukvalno isti. Gi primetuvam duti koga sedat dvajcata vo isto vreme mrdaat so ista noga, pravat isti potezi so racete, spijat vo ista polozba, koga se vrtat na druga strana se vrtat vo istata sekunda. Jadat vo isto vreme, duri i kakaat vo isto vreme . Edinstvena razlika e sto ednoto saka da odi i postojano me sheta, a drugoto ne. I toa epten mi se pogodi, zoshto ako sakaa i dvajcata vo isto vreme da odat neznam kako ke go izvedev toa. Ima mnogu intereani situacii so bliznaci, na primer se topam koga se drzat za racinja, koga si zborat eden na drug(guganje), pa duri i znaat na bebeshki da se skaraat. No ako edniot place drugiot odma pocnuva da mu pee. Da si docekate site, so lesno da si isterate i bremenost i porod, pa posle frlete sw na ljubov i radost
Ова и јас го поставив откако баба ми си отиде и останав сама. И јас сум скроз скроз сама со нив по цели денови. Се знае, кога е појадок, кога е ручек, кога е ужина, кога е вечера кога е преспивање и во колку саатот е заспивање и држам строго до режимот, пред некој ден им го изместив преспивањето, 2-3 дена несакаа да преспиваат, одвај им го вратив. Моите имаат 9 месеци, сега се лудница, стануваат, се дигаат по намештај, одат, лудница е.
@Offspring & @eleni27 режим мислите како во војска. Секое утро од 8 до 8:30 е доручек. Потоа пример 11 до 11:20 нареден оброк. Во 14:00 во кревет. И така шематски?