Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    2.516
    Не,оваа имаше накај 50 со плава кратка коса

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.447
    Допаѓања:
    16.794
    Ова не кај директорка, ова јавно со име и презиме. Па тогаш дали нема да превземат ништо.
    Уствари, проблемот е што немаат персонал и се 24 ки смени и се накурчени и нервозни и нервозата на родилките ја истураат.

3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    9.535
    Па пиев на почеток чај лакта микс,сок од јаболко,секако многууу вода,течности.
    Сега чајот не го пијам,ама течности ептен пијам,имам млеко доволно за двете,ад не сум давала,до кога ќе терам така ќе видиме.

На Лалина, LanaDelR, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Teodora90

Teodora90 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    41
    Здраво. Дали примавте некои инекции шо биле за зреење на белите дробови ?Гинеколот ми рече дека се примаат кај близначка бременост но тоа ми е непознато и би сакала да слушнам ваши искуства и од која недела почнавте ако сте ги примале. Благодарам

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    9.535
    Јас не сум примила,се породив во 37 недела полна.

На Лалина и Teodora90 им се допаѓа ова.
  6. Izzy_0504

Izzy_0504 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    3.879
    И мене ми кажа докторот дека веројатно ќе треба, но ќе видиме како ќе се одвиваат работите, не мора да значи дека ќе мора.
    Инаку вообичаено околу 32-34 мислам дека се примаат

На Teodora90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    665
    2 дози во 34, таков бил протокол кај близнаци и ги примив :)

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    207
    Девојки, ме интересира килку движите/движевте во бременост со близнаци?
    Јас од утре влегувам во 18та недела, но докторот сеуште ми советува само по саат време движење и претежно одмарање без многу замарање. :^)
    Инаку сум со инвитро, првото тромесечие посебно до 10-11та недела имав сукрвица и бев постојано со лежење( претпоставувам поради тоа ми советуваат до крај да мирувам), ама одтогаш да чукнам во дрво се е во ред и на сите контроли си се таман со развој.
    До пред извесно време си бев таман, ама сега одкако поминаа мачнините , ми се отвори апетитот и осеќам дека нагло се поправам, а недвижењето уште толку си допринесува и некако сметам дека треба повеќе движење, на пример незнам колку е паметно да испешачам наеднаш 4-5 км??
    Како е кај вас ситуација?

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    9.535
    Јас се движев често,немав некои посебни проблеми,особено во второ тромесичие,имав ептен енергија,а и апетит машала.
    Е кога влегов во трето,бебињата нагло пораснаа некако,секое движење ми беше тешко,среќа што предвреме си купив работи за бебињата.
    При крај кога бев ептен ми стана тешко а и бебињата беа големи како за близнаци...едвај чекав да се родат.
    Меѓутоа секое тело е различно,слушај си го,тоа само ќе ти каже кога и колку можеш да се движеш.
    Со лесно до крај и пази се и одмарај колку можеш,ќе ти треба сила за после. :hug::hug:

На Лалина и Srna-3 им се допаѓа ова.
  10. Izzy_0504

Izzy_0504 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    3.879
    Јас сум 25та недела и уште одам редовно на работа, дури и во 15-16 бев во Загреб службено 3 дена, после тоа во Белград 2 дена.
    Работата ми е канцелариска, со тоа што се оди и кај клиенти, но пак е канцеларија + компјутер, не е тешка физичка работа и не е во смени така што инсистирав да одам најдолго што можам.
    Сега декември сум 2 дена од дома, другото од канцеларија, а од 01.01 ќе користам одмор.
    Тогаш ќе почнам 7ми месец и почнам со спремање за бебушите. Многу облека добив од блиски, па треба да сортирам кои се за почеток, да видам што ми фали и сл..
    Периодов си се движам нормално, дома работам се, надвор шетам куче и се што треба со тодлер од 4 години.

Докторот нагласува повеќе да се пазам, и во право е, претерувам некогаш, но супер се чувствувам и мислам дека добро си правам што сум активна. Ќе ми биде полесно за опоравување после

На Srna-3 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  11. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    207
    Ви благодарам на одговорите :l:
    И јас сметам дека треба пред се да си го слушаме телото, затоа многу пати и ако осетам дека претерувам и ме наболува или некоја нелагодност осеќам, веднаш седнувам-легнувам.
    Се со страв правам да не претерам , ама па и волку пасивна не сум била и си викам како ќе имам сила здравје кога ќе се породам, затоа сакам да сум си што е можно поактивна, ако не со вежбање барем со пешачење.
    Дома активностите си ги терам, освен чистење тоалет, смукање и спружирање алишта, односно тоа што захтева повеќе напор го избегавам по препорака на докторот.

На Лалина и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  12. Mo-Mo mum

Mo-Mo mum Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, jas primiv dve dozi vcera i denes inaku vlegov vo 35nedela.
    Inaku sum bremena so Mo-Mo bliznacinja, i do sega se bese dobro veke planirame i poragaj.

Inekciite se davaat kako prevencija za predvremeno zreenje na belite drobovi na bebite, kako bi prevenirale da mozat samostojno da disat a da ne se vo inkubator na kislorodna podrska kako predvremeno rodeni bebenca- sto e mnogu verojatno za bliznacka bremenost.
    Taka da samo benefit moze da imate od niv

Последна измена: 26 декември 2024 во 02:13
    На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Izzy_0504

Izzy_0504 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    3.879
    Со лесно :inlove:
    Каде ќе се пораѓаш?

14. Metro

Metro Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    40
    Zdravo mesinja.
    Bev na kontrola se konstatirase bremenost 6ta nedela,no jas na slikata ne mozam da vidam kaj pisuva srceva reakcija dok.rece ima no jas ne slusnav zakaza pregled za 2 nedeli.
    Vtoro ocekuvav i se razocarav nema bliznaci samo eden embrion i kaj dok.se oseti