Здраво девојки, баш фино што има и ваква група за споделување искуства. Јас сум 11та недела и вчера дознавме дека се еднојајчани близнаци на претходниот преглед во 7ма недела се гледаше само едно и вчера оп новогодишна честитка и сега малку збунка, малку возбуда, малку страв ве исчитав неколку страни со искуства и малку ми е полесно нека е со лесно на сите
Здраво женски , дали имате искуство колку треба да е вредноста на д димерите за 30 недела ? Дали е исто кај нас што сме близначка бременост? Благодарам
Мислам дека нема правило. Кај мене во првата бременост ми беа многу повисоки вредностите од сега во втората бременост со близнаци.На почетокот ми беа повисоки,како поминуваа месеците пааѓаа и вредностите
Денес јас испитував д димери и хемостаза ( 30 недела)и ова ми се вредностите . Пијам само аспирин од почеток ,досега освен еднаш во 10 недела ( кога беа нормални ) немав испитано. А испитав на мое барање - матичниот рече дека штом ехото е во ред нема потреба . Но сега вредностиве ме загриижуваат а до среда нели не работат …
Zdravo, jas sum bremena so bliznaci, 11+5. Sakav da prasham dali so bliznachka bremenost ste pravele prenatalni? Kako shto chitam na internet ima razlichni mislenja deka chesto prenatalnite ne se 100% sigurni za bliznaci. Jas ziveam vo stranstvo i tuka mi kazuvaat da napravam, sekoj sovet e dobrodojden.
Мене докторот ми ја препорача Панорама како најдобар за близначка бременост. Ако го имаш како опција кај што си.
Vi blagodaram. Tuka nemam ushte videno doktor, a pred da odam mi baraat prenatalen, pa nemam mnogu opcii koga da prasham, moram da vidam online shto i kako. Vi blagodaram
Девојки денес повремено имам некоја болка како затегање во стомакот како струја да ми поминува на една па на друга страна. 11+1 сум денес, дали во оваа фаза има некој вакво искуство? Си препишувам на растегање на матка, ама дека имам историја со спонтан малку ме фаќа паника.
Јас до кај 13-14 имав затегања и струи, дури и како грчеви. Многу побрзо расте матката со близнаци и многу побрзо е тегнење на лигаменти, крвотокот е друг, нормални се овие работи. Се додека не се болки секако
Zdravo zenski Me interesira dali nekoja ima iskustvo za porod na GAK so bliznacinja 27 nedela sum vekje e vreme da razmisluvam kade da se porodam Ako imate nekoj predlog za doktor ve molam da pisete Isto predlog za kolicka ve molam
Здраво девојки, како сте? Кој до каде и како е? Јас терам 14та недела, уште имам доста гадење и подуеност во стомакот. Мислев ќе пројде после 13та ама ете тука си е уште, намален интензитет али хранењето ми е голема тежина, од се ми е тешко, се дувам како балон и ми треба неколку саати да се свари храната, а притоа јадам многу мали количини, не можам повеќе. Има ли некој друг со вакво искуство? Нормално ли е со блознаци да е толку поизразено? Има ли некое чаре да си олеснам малку?
Во бременост се е нормално,а со близнаци тоа е веќе друга димензија се е × 2. Така ми беше и мене. Стискај заби и издржи до крај. Мене па крајот ми беше најтежок,едвај се движев. Но,помина се'..
Здраво и од мене, супер што има ваква тема. @DreamOn моите гадење траеја до кај 15-16 недела ама кај секој е индивидуално. И јас немам нешто апетит, 19 недела ситнам а сум ослабена 1 кг од почетокот, што е супер за мене бидејќи почнав со поголема килажа па ми е страв до кај ќе стигнам. Битно бебушките да се добро. Болки ме фаќаат де во Матка де во кичма ама сите велат нормално е па си терам.