Леле бе женче, па јас сега те прочитав дека си со еднојајчани близнаци бремена. Леле, баш ми е мило. Која реткост и убавина.
Zenski Zdravo Jas sum 30 nedela I sakav da odam ma privatno za poragjaj ama zaradi inkubatori se odluciv na GAK Pa ve molam da mi dadete sovet za doktor za poragjaj so bliznacinja
Jas bi ti go preporacala domtor borivoje pavlovski epten dobar doktor mene i so dvete deca on me porodi jas od prilep doagjav u skopje kaj nego na carski do dusa se porodif epten zadovolna doktorot si e. Vrv pozz da imas ubav i lesen porogjaj
Душо инкубатори имаш во Систина и Ремедика и има неонаталогија на двете места. Сепак распрашај се ако сакаш да си посигуна.
Ремедика примаат од 34гн Систина ти е 500+евра од ден по инкубатор Ја незнам таа цена кој може да си ја дозволи
Дали на форумов читав или на друго место не знам, ама се пораѓале жени во Систина и се префрлиле на ГАК или Чаир. Ама чекајте малку, зошто инкубатори ако се родат во термин, или близнаците мора во инкубатори?
Внуката беше во инкубатор 4 дена во Ремедика и доплатија може 400 евра вкупно, дека останаа 9 дена вкупно после царски. Незнам за Систина ама може пак да се праша не верувам од ден да е толку.
Не мора да се сите близнаци во инкубатор,зависи од многу фактори дали ќе бидат или не,зависно колку се развиени белите дробови,дали самостојно можат да дишат,како и некои др.фактори. Јас се породив во 37 полна недела,не беа во инкубатор во Чаир се породив.
Варира цената на инкубаторот зависно од состојбата на бебињата, ама да и до 500 евра од ден е. Блиска во Систина се породи 31 недела, 12.000 евра платија.
Која недрла е родена внуката? Зошто на бебиња родени у термин им треба инкубатор? Мешате баби и жаби Во ремедика ако недај боже се породите 32гн ве префрлаат на гак они немат нега на прематурчиња под 34гн Систина имаат ама ви кажав кошта 500+е од ден за едно бебе
Не знам.Не ни реков дека на бебиња родени во термин им треба инкубатор,мада знам случаеви дека родени во термин,ама биле во инкубатор.Со првата ќерка имав цимерка во Чаир породена во 40 недела,а бебе и беше во инкубатор 4 дена. Инаку за ремедика да така е,немаат за пред 34 та недела инкубација.
Се породи во 37ма, недела ипол беше поназад, поради преградата. Нормално не зборам за предвемен пораѓај, ако е 32ра.
Сигурно сакаш да имаш опција ако треба инкубатор, ама и моите близначиња не беа во инкубатор воопшто, а се породив 3 дена пред да влезам во 38ма ) Ако ти стават инекции за зреење, сигурно се помали шансите за инкубатор. Со минатата бременост кога лежев ,бебето на цимерката со договорен царски мораше кратко во инкубатор затоа што му влегло од плодовата вода мислам тоа беше причината. Нема правила значи дека со близнаци мора инкубатор
Сестра ми се породи хитен царски со близнаци 34 недела и некој ден во Систина бебињата не и беа во инкубатор. Да беа со помала килажа ама остана само 5 дена во болница дека царски .Претоа прими инекции за зреење .
Neznam kaj da prasam no me interesira majki na 10m bliznacinja vo kakvi sediata vi sedat vo kola bebinjata ? Dajte predlog za da ne zafakaat mn proator pozadi mi treba bidejkji trojca ke sedat.
Здраво . Ве молам предлог количка за близнаци , се мислам дали комплет со траспортери или не . Крај на февруари треба да се породам значи пролет ќе не фати за шетање
Јас имам bugaboo donkey 3 . Ако имаш финансии таа да си ја земеш макар некој и на старо да ти ја купи од странство .