Јас сум во Германија и искрено на старо ја земав со скоро сите додатоци за 500€ .само транспортерите едниот го добив на поклон од една членка тука ос фемина а еден си купив јас.
Zdravo devojki, vcera bev na prv skrinig, sega sum 13 + 4 bliznacka bremenost, kaj edniot plod mi pisuva placenta previela totalis so sto dokotorkata mi rece rano e moze i da se podigne, dali nekoj se soocil so vakvo nesto i dali podocna se podignala placentata ?
Девојки, дали некоја имала умор и поспаност и после 13та недела? Имав некој период од недела две после 12та со енергија и легнување во нормално возрасно време сега последниве две недели пак некако ми се спие преку ден, навечер рано легнувам
Фала ви го чекам моментот што многу жени викаат ееј не се осеќав дека сум трудна ама со две бебиња изгледа не е исто ај сега и нешто друго да ве прашам нормално ли е огромна подуеност уште во 16та недела? Мислев ќе се стабилизирам ама уште многу сум подуена, камен ми се прави стомакот после јадење од гасови да не можам да дишам. Внимавам многу што јадам, по малку ама ништо не помага и има ли некое чаре? Пробиотици нешто такво?
Со близнаци невозможно е да не осетиш дека си трудна. Поготово 3 триместар. За гасови мислам дека нема врска близначка бременост, пиши во труднички, ќе чуеш некој совет плус, јас не се сеќавам да нешто ми помогнало, генерално избегнувај храна што ствара гасови.
Aуу трет триместар беше хорор,ми се идеше од кожа да излезам,па и дека тешки бебиња..го чекав моментот само да ги извадат,па кое олеснување го имав ејјј.
Леле колку плачев дома кога си ги погледнев стапалата отечени,нозете исто Ама за 10 тина дена..се' се среди,спласнаа,тек тогаш колку бев радосна. Жени,низ се' што поминуваме.
Мене докторот кога му кажав дека сум многу подуена 10та недела некаде ми рече нормално имаш две бебиња, се е дупло, и симптоми и хормони и се, и затоа и сега си го поврзав и ова со близнаци. Нека е за убаво само, ќе се издржи, броени денови се.
Me nasmeavte epten ,jas sum 31 nedela i vekje siznuvam ,a stapalata koga ke si gi poglednam i dlankite i gusata ne mi se veruva kako tugji da se hahahaha
Мајки како сте? Кој до каде е ? Јас денес полни 17 недели, убаво тераме засега, бев кај матичната прошла недела ги видовме дечковците, супер се си растат, журка си правеа внатре викам еј супер не им е досадно си се дружат следно сме четврток во Систина кај докторот па здравје да си продолжиме вака инаку да ви споделам на некој ако му се најде, бев на предавање од нутриционистката во Систина и ја прашав за подуеноста и гадењето и ме советуваше литро ипол вода со сок од еден портокал и лиммон за вкус да не ми се гади и рече дека голема веројатност за подуеноста и гадењето е дехидрираност. Јас не можев ни вода да се напијам од што ми се гадеше и се осеќав полна до горе и навистина сум била дехидрирана. Еве трет ден терам со советот нејзин и ми е многу подобро.
Zaedno mozime da odbrojuvame jas sum 17+5, ama nejkat moite da se pokazat shto se Jas nemam nikakvi machnini, terame dobro za sega
Ќе се покажат кај и да е Ние со пренаталниот дознавне пол, ама и прошла недела едното се покажа дека е машко а другото се криеше твоите еднојајчани или двојајчани се? Нека ни е со лесно до крај
dvojajchani se moite, pa ni prenatalen test nema da pokaze 100% Jas ziveam vo stranstvo i tuka ne mi go preporachaja prenatalniot zaradi toa shto ne dava dovolno informacii za bliznaci. Tvoite ednojajchani se? Nekako razlichno mi e od prethodni bremenosti, mnogu brzo stomak raste
Тешко дека пренаталниот тест прави грешки во пол, не брзајте со боите. Тоа што мислат дека е момче, може да искочи дека е папочна врвка наместо тулето. Мене Др Наде Геровска најбрзо и точно ми ги кажа половите. Уште кога ги видов двете црти, почнав несвесно да ги кажувам"бебињата", дури и на прв ултразвук побарав докторот да се осигура да не се три. Ама третото дојде за три пол години. Не му се брзало. Близначката бременост ми беше ептен лесна, се осеќав како пердув, недела две пред породување се качував по скали на работа. А дека ќе имате огромен стомак е ќе имате. Мене другите делови од телото ми се стопија и се премина во стомак. Камо сега да се топат така.
Не кажува многу пренаталниот кај двојајчани, ама е повеќе од ехо и некако помирна бев кога го направив. А за растење стомак брзо… уф и те како! Ама ајде се надевам после нема да е претешко за слабеење. Или ко што викаат - од обврски околу нив нема да имаме време за јадење Која недела си? Со лесно
Да, еднојајчани се, една ДНК па повеќе можеа да испитаат. Мене ми е прва бременост, и скроз неподготвена ме фати колку брзо ми рипна стомакот па купувам сега облека сега за сега, немам идеа колку ќе расте.
Не ме сфати, знаеме дека се машки по пренаталниот сакав да кажам дека и на ехо веќе се виде на 16 недели полни.