Да, цената мислам дека е клучен фактор кога станува збор за префрлање на ГАК, инаку се спремни за прематурчиња.
Јас не кажувам дека не примаат прeматурчиња, ама овде не читам од која недела примаат.. Нејсе мојата порака не е тврдење, е нешто што мене ми го кажале блиски луѓе кои имале обратно искуство од ова ти што го пишуваш. Супер , ако е така, можеби ете нешто се променило во меѓувреме.
Систина имаат најдобра неонатална интензивна нега во државава. Кога се пораѓав имаше бебиња родени и 30 недела. На ГАК можат да те испратат едино по своја желба, од финансиски аспект, инаку се спремни за предвремено родени деца во било која недела од бременоста и имаат многу спремни педијатри.
Имат и тоа каква нега за прематурчиња Ценовно 500 до 600е од дете за ден за респиратор без респиратор 350 одприлика
Шала на страна, да нема потреба никој да ги користи тие услуги ни на државно ни на приватно, секоја да си ги износи до безбедна недела. На крај на ден секој спрема можностите ќе си донесе одлука каде ќе се пораѓа.
Zdravo majki, imam edno smeshno prashanje Kako spiete so bliznaci? Se mi idi misla deka bebeto od levata strana ke go zgmecham, se samo taka sum na levo
Исто мислам не сама мене и двата близнака ми се на десната страна , едното е скрос бочно десно, нема место сирото од другово , а секако треба на лева да се форсира повеќе, па спиам и лежам или на лева или на грб малку подисправена со перници. Макар што, др ми рече неможе ништо да им биде , тие си се скрос заштитени, ама ете пуста мисла
Hahah ete, ne sum bila samo jas Kaj mene ednoto e levo, drugoto e desno, samo shto ke legnam i to od levo kutroto mrda, kako da veli eve ja pak me potisna
Хахах сите спиеме со иста мисла, јас спијам на страна ама како малце потпрена со грбот на перница за да не го смачкам стомакот и само се вртам де на лева де на десна и цела ноќ се разбудувам
Јас спиев во полулежечка положба,големи бебиња беа,спиење немав саглам...така да заборавете на спиење како што треба зошто нема ни после
Да нема спиење од сега малце ме фаќа паника кога ќе помислам сега сум 20 недела и имам меше што ќе биде до крај
Ајде женички и јас едно глупаво прашање како ќе се породувате природно или царски? Кога ќе помислам на породување ептен ме фаќа паника, знам дека некако мора да излезат, страв ми е и од царски ама кога ќе помислам на природно готово мака ми е
Ако одиме по логика дека се две и помали, треба да е полесно. Но, ти треба доообар доктор на кого ке му веруваш целосно. Ако си ти спремна за природно, и ако се поставени добро, терај. Како жена која родила со царски, не го препорачувам од кеиф.
Jas ziveam vo stranstvo, i planot e za prirodno, e sega ako zdravje boze ne se vo pozicija, togash carski, i epten mi e strav od carski, a za prirodno, so iskustvo sum, i plus imav mnogu golemi bebinja zasega 22 nedeli sum. A i za nespienje, nemam gajle i za to sum uchena, samo da bidi se kako shto treba, oti so prethodno losho iskustvo sum i nekako se plasham od se....
Сите лесно да поминеме, 20 недела сум, мене ми е прва бременост и се во паника сум ама за породување посебно, не знам од кај ми влезе овој страв
Јас спијам на двете страни, се вртам цело време. Си мислам дека двете се на по една страна, ама не знам дали е така реално солидно ми е спиењето засега, 23та почнувам денес, ставам една перница меѓу нозе само.
Јас не сум разговарала со доктор уште какви се опциите, кај мене се еднојајчани, не знам дали природно е опција. Ама не мислам на тоа, кога ќе дојде тогаш како што ќе каже доктор дека е најбезбедно така.