Девојки, дали ги осеќате двете бебиња убаво? Јас имам чувство дека само на една страна повеќе осеќам и си го препишувам на едното бебе дека мрда повеќе, а другото не толку. Како е кај вас?
И јас на една страна повеќе осеќам, некогаш мислам дека едното воопшто не мрда. Ама се вртат нон стоп и во различна позиција различно ги осеќам.
Ама и не спиј на тоа уво дека многу мали ќе се родат, моите беа 2.650 и 2.750 што за близнаци не е малку.. а на Делфина беа над 3 кг двете Леле 10 месеци стигнаа живи и здрави да сте
И кај мене цело време едната постојано мрдаше, без престан! Истатс сега постојано прета со нозе, понемирна е, поактивна. Другата што беше помирна, си е и сега бајче
Да,да,како за близнаци големи бебиња беа машко 3320 женско 3160..." Ги чекавме на "наимаат" што би рекол Цацко од К15 Фала.Нека се живи и здрави на сите и ние покрај нив.
Машала, баш таман бебиња, макар да и 2,5 не се мали. А колку кг се поправи? Јас дан изнакупам 50ки па да преслакаме кукли со нив
Околу 17 -18 кг.се поправив, стомакот ми беше ептен голем,онака не бев кој знае колку. 64- 81,82 на пораѓај А сега сум 58,59...многу гимнастика и фитнес околу децата
Нека се здрави и само убавини да си дочекувате од нив @Izzy_0504 @DELFINA81 мене ме интересира во која гестациска ги родивте?
Isto i kaj mene, mislam deka bebeto od levata strana ke me poludi oti ne saka da mrda samo go mislam dali e ok, a drugoto go osekjam celo vreme
Девојки, дали возите со појас? Мене веќе почнува да ми смета, а многу ми е шубе без појас да возам се наоѓаат ли кај нас од тие додатоците што го тргаат појасот од стомакот директно?
Zdravo majki, da prasham kolku vi bilo grloto na matkata okolku 24 nedeli? Mene mi e 2.8 i mi kazaa da ne se sekiram.....
Мене 34мм, ама понатаму ми се скрати под 30мм, па сега во 33та недела 36 мм. Може и да ти се врати, не се секирај, само мој совет контролирај на две недели, јас така правам.
Da ve prasam kako pravite so sedista za vo kola? Mojtee se skoro godinka. Do sega se vozea vo maxi cosi. No veke im e tesno.stanuvaat nemozat da sedat. Dajte idea kako dve sedista da smestam vo kola bidejki imam.uste edno dete sto sedi na buster. Pa nemam mnogu mesto.
Кај мене двете од старт се во седишта 0+. Во средина измеѓу ставив бустер за големиот. Е сега кај него е проблем каишот пошто делот за закопчување доаѓа позади бустерот, па малку се мачиме со тоа. Неделава баш ми е во план са побарам таков како продолжеток за каишот, ако има, тоа ќе биде супер решение. Инаку он сам знае да се врзе со каишот и да се откопча, а се пика под седиштата на бебињата и си седнува. Супер функционира освен ти викам закопчувањето на каишот