Мојте се родени во 37+5 гн итен царски мислев дека до крај ќе изгураме но за жал прокрварев и итно цараки а иналу едното е 2330 гр а др 2850 гр а јас бев само во стомак попавена .
Кажи ми кој се овие седишта? Која марка? Бидејќи јас не сум во мкд а морам да купам седишта летово ќе патуваме кнап ќе им се транапортерите на maxi cosi.
Не е правило за близнаци да се носат до 37гн? Јас цело време така си бројам и имам уште многу недели а ако треба до 40 охохо и јас до сега се во стомак редам ама ме плаши што сите ми велат ,, ќе се здебелиш, последните месеци најмногу се дебели,,. До сега сум 6 кг здебелена ама имам уште два месеци
Може и нема да се здебелиш килажата ќе оди во бебињата.јас само во стомак одев напред и сега за жал ми виси стомакот и никако нрможам да го вратам назад.
Имам еден појас, еден дел потесен е за поддршка на стомакот а другиот поширокиот за кичмата. После пораѓај се ставал обратно, поширокиот дел на стомак. Ќе пробуваме со појаси, мидери, ќе се прави нешто.
Едното е од Тополино модел Мони. Другото е од Локо Кроко, на Кика Бу. Стандард ширина се - 40 цм се во најширокиот дел
Така сме и ние,две седишта и на средина бустер за дада.,сега за сегс сме така. Него од кога да ги свртам на напред,од кога може?Мислам дека поинтересно ќе им е така.10.5 месеци се сега.
Не е тесно назад за седење? Ние имаме пежо 308 караван па малку ме копка какви седишта да земам синко е голем на лето 9г ќе е .
Hahaha i jas taka si rachunam, do 37 Momentalno 25 nedeli, a za zdebelvanje.... nad 15kg imam do sega, ami ushte barem 12 nedeli
Пијам од старт од now дха 500 мг по 1, риба јадам два пати неделно. Битна е за развој на мозокот на детето.
Јас големиот накај годинка го свртев. Мислам дека и препораките се така тој период. Е тесничко во средина, но мојот е 4 ипол и се уште му е ок. Можеш да ги видиш тие седишта што се 9-36 кг или 9-25 кг, можда се потесни. Овие 0+ се погломазни реално, а тебе не ти требаат 0+. Во продавница побарај да ги пробаш во колата, ќе видиш одма како ќе изгледа, мене ми дозволија.
Девојки, 29 гн, бебе А 980 гр. Бебе Б 1367гр. Многу разлика ми има некако, Др вика во ред е ама малце се загрижив иако цело време едното е помало ама вака во грамажа многу ми се гледа.
И кај мене имаа разлика пред една недела, и тоа 600 гр. Ама еве денес на преглед скоро се изедначија. Штом др ти вика дека е во ред не се плаши. Они ќе си искомпензираат, а и ако ти се двојајчани се сметат како ‘посебни бремености’ и можно е природно едното бебе да си е поситно. Така мене ми објасни др.
Точно, тоа испуштив да го пишам, пристспот е многу важен, мене матичната и др. На Гак ми вадат секогаш различни мерки, кај матичната секогаш е за исто помалку. Зависи и од апаратурата.
Zdravo sakav da prasam vo koja nedela vi imat kazano deka ste so bliznaci bremeni 6 nedela bev na eho 5+2 mi kaza deka mozno e bliznaci
Кај мене беше 10та недела ама моите се еднојајчани, еден сакус. Кај двојајчани два сакуси веројатно ппрано се гледа.
Prvata bremenost imav bliznaci imav spontan imam dete 6 meseci sega pak sum trudna ama mnogu izmorena se custvuvam mnogu mi se spie