Ti dobro pola si pominala uste malce boga mi nemam sila ni na sinot da i dadam da pie tolku sum umorna edvaj stanuvam a uste 6 nedela sum sto ke bide do kraj
Близначки мајки до кај сме? Со спиењето како ви е ? Јас веќе официјално не спијам навечер, многу ми е неудобно, се зезам на тренингот за неспиење ми почна. Денес полни 27 недели, бебушки машала многу се активираа последнава недела
Имав еден период кога ич не спиев, ни позиција да најдам, нозе ми се грчат, киселини ме мачеа. Да не се заречам ама последнава недела спијам ко топ, дали се преморив од неспиење не знам јас сум 31+3. И друга работа, пукам од енергија, олку лесно не сум се осеќала цела бременост. А бебушките станаа понежни во движењата, изгледа немаат веќе простор за ракомет играње
Јас сум скоро на крај од прв триместар, нормално ли е да немам воопшто енергија? Поуморна во живот не сум се чувствувала, доаѓам од работа и не сум способна ништо да фатам, седам само како препарирана, дури жал ме фаќа за маж ми...
Нормално е, иста бев, како во бунило до кај 15та недела. Докторот тогаш ми рече сите симптоми кај тебе се x2. Ќе помине уште малку, па ќе имаш 10тина недели раат
Не знам ни што да направам за да вратам малку сила, порано кафето ме одржуваше во живот, со неколку дневно бев, сега кафе не можам да помирисам Тоа сакав да прашам, од кога паузиравте со работа? Јас одам сеуште иако работата ми е захтевна доста, сѐ е на мене и посебно сега многу ме троши ама вака освен умор, не чувствувам друго и сметам дека можам уште да терам. Ќе видиме до кога. Јас не застанував претходно, секако очекував пад на енергија ама искрено не до овој степен, може затоа и ми дојде како шок. И уште едно нешто што ме мачи, имам грижа на совест што некогаш денот ми поминува само со нездрави работи како пица, макарони, помфрит ама скоро од сѐ ми се гади и не можам да се терам на сила да јадам па после да повратам. Се надевам дека и ова за брзо ќе се среди.
Од почеток сум на патолошка бидејќи работата ми беше физичка, имам годинки бајаги, бременоста е постигната со ивф и нели плус близначка. Малце ме креваше лимонада на почетокот. Во однос на храната, пробај да се храниш поздраво зашто може да ти се појават проблеми, притисок, шеќер. Не дека не јадев глупости понекогаш ама 90 % беше здрава храна. Од како проверував скриен шеќер нешто ми се деси со апетитот и почнав да јадам многу благо. Одма почна да се покажува на крвна слика, имав многу повеќе и пострашни киселини, за кратко време качив доста килограми и имав вишок плодова вода.
I jas skoro 28 nedela, ne spijam, grbot boli, i se razbudvam 5 pati za wc, 3 pati od nishto.... Bebushki se mnogu tivki od start, se nadevam taka ke ostanat i ko ke izlezat gahag Kako uspevate zdravo da se hranite? Jas obratno, cek zivot sum na zdrava ishrana, ama vo bremenost druga prikazna Ova mi e 5ta bremenost i sekogash kavhuvam mnogu na kilaza Za sega sum 20kg+ a samo 28 nedeli, ama opshto sum slaba, pa se nadevam ke se vratam pak na nekoja normala
Мислам дека е до умот, велиш си слаба и си се опушташ, блазе си ти што е така после сите бремености. Јас со поголема килажа почнав, на почетокот и не можев да јадам, еве 32 гн само 6 кг сум поправена од кои 3 кг во тие неколку недели кога јадев многу благо. Додуша 6 беа пред Велигден сега сигурно се повеќе
Јас уште работам ама имам опција од дома да работам, престанав да одам во канцеларија пред две недели, наеднаш ми стана мн неудобно да возам да седам. Планирам до крај на мај па ќе земам одмор. Инаку за храната, јас сум многу подуена од почеток, и не можам да јадам нормални порции, јадам по малку, и главно полесна храна. На почеток многу малку јадев, мн ми се гадеше до 15та недела скоро од се, а и после тоа така па ради подуеноста. Сега и киселини се придружија и пак пазење многу што јадам. Поправена сум само 6кг засега. На почетокот со гадењето е преживување и нема мн избор, тоа што не ти прави гадење тоа ќе јадеш, кога ќе се стабилизираш добро е да внимаваш да не излезат непотребни проблеми.
Јас и генерално се хранам поздраво, ама и тие неколку работи што знам да ги грицнам ми прават мачнина и ги тргнав. Јас сум многу стрвна и мислев ќе се поправам мн во бременост ама ете не можеме да предвидиме како ќе ни реагира организмот на новата состојба најбитно да сме здрави и да им пружиме добри услови на бебушки дури се внатре, ќе се симант кг после породување.
Abe do umot e, mi veli ako ne se prejadish, ke umrish za jadenje, krkaj hahahah Bash taka e, da bide se vo red, nie ke mu ja mislime za posle kako ke slabeeme
Имаш генерално во сите продавници по еден два модела, Енци Менци, Бебе Хоме, Бебе Центар, во Тополино имаше повеќе мислам. Јас ја одбрав Дуо смарт на Чиполино, единствена од тоа што гледав да се врти и напред и назад, другите беа фиксни бебињата само напред да гледаат. Плус доаѓа комплет со транспортери и е убава на лик и лесна за склопување. Ја имаш во Андреј Компани, Hello baby кај Џамбо и во Кајла бејби шоп во Чаир, и во Алф кидс или така нешто во Прилеп.
Девојки јас се породив, дојдоа на свет моите златни бебенца! На сите ви посакувам лесен и мирен пораѓај како мојот!