Баш така и со едно дете е исто, ист период од денот, истото се случува... баш режим.. Само со две што треба да се уходаат и двете во исто време
баба ми додека беше, она стар човек неможеш да објасниш и докажеш, нон стоп им буткаше да јадат. Пример, се будат во 7, им се дава млеко, она во 9 ги тера да јадат кашичка, а они нејќат, па ги моли таму до 11, т.е. им дава по малку додека не го изедат, и после кога ќе им дојдеше време за ручек на пример, нејчеа, затоа што беа сити. Јас и објаснувам дека нејќат, тоа не прифаќа, баба. Она откако си отиде, режимот го воспоставив хаха, во 8 е млеко, сакаш нејќеш. Ако нејќеш нема таму до 11 кога е појадокот. Или ако нејќе појадок, нема друго додека не дојде ручек таму околу 2. Па си се научија полека ама сигурно, се знае кога се јаде, кога се спие.
Мами на близнаци, јас сум 12+2 со двечки, сега за сега сме супер си растеме како треба, си имаме убава срцева акција... Сакам да прашам дали некој знае: - Прв скрининг во Систина го наплаќаат дупло зошто се две или нема врска? - Приска правевте или не вреди ако се е во ред на скрининг? Некој ми спомна со близнаци и не е баш веродостојно и ако се е во ред на ехо не треба. - Нормално е на ехо секој пат едното да дреме мирно да не мрда цело време, а другото да скока и прета? Однапред благодарам!
Најдобро јави се во кол центарот на Систина. Ќе ти кажат точна цена оти стално менуваат. Не е дупло мислам, само нешто поскапо. Јас сум со едно, приска не правев. И матичниот и др од Систина ми рекоа нема потреба. Ништо релевантно не е . Ама сепак на крај твоја е одлуката. Нормално е , не се сите исто активни. Секогаш едното ќе ти отскокнува во било што. Ете за почеток е немирко.
Мене во Систина на скрининг ми наплатија 4050 ден, иако имав близнаци. Приска не правев, бидејќи на ехо се си беше уредно. Мене секогаш кога ме гледаа на ехо едното бебе(женското) секогаш беше поактивно отколку другото (машкото) . Така е и сега, имаат 2,5 месеци
Здраво ,јас да си кажам за мојата ситуација не пампат поскапо да било дека се две освен за тој сркинин за срцето што го правевме с есекавам дупло беше,ама сепак информирај с ена тел броеви.Приска јас правев иако се беше супер но сепак е твоја одлуката.Икај мене беше така едното само мрдаше а друготот од памет ме вадеше дека никаде го немаше но сега се смени ситуацијата имаат по 18 месеци скоро и двете се активни .Ти посакувам лесна бременост
Stasav do 33 nedela beuski se prilicn golemi ednoto 1850 drugoto 2200 mene mi e uzasno tesko ppsennp nabecer odejkaam zariste levo nekade pod rebro so e neznam kakp pominuvate vie
Jas za malku ke gi rodev vo 28 nedela prokrvarev , cerviks stigna do 16 mm ama so lezenje terapija stasav do 35 nedela . Bebinja minatata sreda bea po 2200 gr. Polovinata mi e partal ne mozam da najdam pozicija ni za sedenje ni za lezenje ..ostanyvam cesto bez vozduh, nosot non stop zatnat , mocam na 10 minuti . Ama toa ni e ..majki
уживајте сега во бременоста, дека после со две тешко. И жени спијте , кога ми велеа спиј сега јас се жалев половината ме боли не можам да спијам. Е сега ништо не ме боли, ама пак не можам да спијам.
Zdravo , da se prijavam 5+ 4 so bluznacinja . Pocnav da povrakjam pred nekoj den . I ednoto bebusko e duplo pomalo od drugoto . Normalno e tolku razlika?
Ајде честитки. Па со таа бета беше сомнително нели? Бебињата ти ги измери толку рано или гестациски сакуси? Кај мене беше нормално, во 5 недела, едниот гестациски сакус дупло помал, ми рекоа дека не е сигурно за второто..да видиме понатака како ќе биде, дали ќе се развива... немав многу надеж ама сега за сега и двете си тропкаат.. денес на скрининг ќе одам 13+1 сум, па здравје. Еве и ехо во 7 недела кога се потврди срцева акција, пак сакусите со разлика, ама малите внатре со само 2 дена разлика 7+1 и 6+6.
A vcera posle pregledot kivnav , me zabole stomakot i posle na brisenje kafeavko koe iscezna do vecerta. Ama sabajle utrogestanot sto mi istece ne bese bel kako sekogas. Dali da digam panika? Kaj ginekologot sestrata mi rece samo ako se zasili krvarenjeto da idam i da lezam .