Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    360
    Супер, бев со царски на договорено, но поминав лесно. Еве веќе полека и се раздвижувам. :inlove:

На 5678m и DreamOn им се допаѓа ова.
  2. @mekana

@mekana Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    217
    Честитки, живи и здрави :inlove: каде се породи ?

На Srna-3 и DreamOn им се допаѓа ова.
  3. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    478
    Браво! Уживајте со бебушки сега :inlove:

На Srna-3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    946
    Честитам Срна, живи и здрави и од Бог благословени :l::l:

На 5678m и Srna-3 им се допаѓа ова.
  5. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    360
    На ГАК се породив :sun:

На @mekana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. @mekana

@mekana Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    217
    Супер, лесно опоравување сега и јас планирам на ГАК да се породам, па баш ме интересира дали прво пробуваат природно или кај близначка бременост во голем дел од случаите е царски ?

7. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    360
    Тука пошто е универзитетска клиника секако пробуваат прво природно, но се водат по одредени правила, ако бебињата до крај се како во мојот случај карлично наместени, нема сомнежи дека ќе се оди царски. Ако барем првиот близнак е поставен главично има шанси да се проба природно, но ако истиот е карлично, а да кажеме вториот близнак е главично, тогаш исто оди царски.
    На приватно мислам дека во било кој случај најчесто пораѓаат царски и со влез во 36та. Мене ме чекаа да да оди колку може повеќе па се породив 36+6.
    Пиши ми во порака ако сакаш детали, ќе ти објаснам, знам колку ти е битно. :inlove:

На @mekana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Will Be

Will Be Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    21
    Zdravo na site, so bliznacka bremenost sum, 11 ta nedela. Imam prejaki glavobolki so denovi.
    Ptitisokot mi bese voobicaeno 80/60, sega mi se kacuva 110/80 i te kako ja osekjam promenata.
    Citam deka e normalno da se ima glavobolki, ama do volku? Prasav dr rekoa nizok e za terapija, samo paracetamol.
    Ima li nekoj iskustvo?
    Pozdrav do site ♥️

9. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    10.573
    Имав и јас чести и јаки главоболки ,пиев само парацетамол..еднаш имав толку јака што не можев ни да гледам..е тогаш се напив вентор (facepalm) ама морав...
    Инаку притисокот ми беше во ред цела бременост.
    Со лесно до крај :hug:

10. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    691
    Навикната си на низок притисок и затоа ја осеќаш промената а всушност сега ти е нормален притисокот. Следи го притисокот постојано и ако се качува повеќе од 130 со 90 барај терапија. Јас исто носам близнаци и исто како тебе во 11-12 недела почнав да осеќам главоболки, измерив притисок и одма почнав со терапија. Еве сум во 8 месец некогаш знае да се покачи и покрај терапијата.

11. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    691
    До која возраст или кг може да се користи? Во многу продавници влеговме и се ми се измеша :D и дали е стабилна вака, како ја осеќаш? Во локо кроко имаше една некако шантава ми беше, немаше транспортери и отпадна. Изборот го стеснивме на оваа од Чиполино и една друга кај што се бебињата едно позади друго ама е 60 илјадарки. Е сега таа има плус корпи. А мене не ми е јасно, ако имам транспортери што ќе ми се корпите? Не ми се проблем толку парите колку просторот, една соба ми треба само за опремава :D

12. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    478
    Не знам до колку кг се, ваљда стандард како сите колички, ама транспортерите се ептен лимитирани мислам до 9кг да не се. Плус корпите за во зима се подобри, имаат и таква како врекичка врз нив. Јас уште ја немам земено, тогаш ја пробував во кајла шоп и лесна ми се виде за маневрирање. Уште една мајка ја има со близнаци и рече дека е супер. Мене тие една зад друга не ми се убави, греота ми е бебето позади што ќе биде ќе гледа во корпата пред него, вака едно до друго ќе си се дружат.

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    506
    Здраво на сите. Ми треба итна консултација за близначка бременост преку ин витро.
    Денес скушнав срцева акција, кажете ми послед денешниов преглед кога пак да одам? Прашувам затоа што приватните знаете какви де, ве викаат на секои 2 седмици, и секој преглед е по 10.000 ден. Сакам да знам кога навистина треба да отидам на контрола

14. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    478
    Веројатно секој случај си е индивидуален. Јас на почеток одев на 2 недели ми се чини до 10та кога видовме дека се две, па после 3-4 недели сега до 27ма и сега веќе на две недели рече докторката. Пак ќе кажам сигурно има и индивидуален момент од случај до случај. Честитки со лесно да ти е

15. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    506
    мене не ми е проблем да одам и секој ден, но од финнансиска гледна точка тоа повече не можам да го издржам, и затоа прашувам кога навистина е неопходно да одам кај приватниов што ми го правеше ин витрото, за кај други гинеколози немам проблем, бидејќи прегледот е 600 денари, а ваму од 10-12.000 ден. Дали примаше некаква терапија? конкретно ме интересира за естрофемот

16. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    478
    Извини каков е тој преглед од 12.000 ден? Јас платив толку само за вториот скрининг. Јас не сум со ивф, ама колку што знам кај ивф доктор обично одат до 12-13 недела и после кај гинеколог по избор. Не примав јас воопшто естрофем, само прогестерон вагиналети кои ушт ги примам

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    506
    За едно е 5400, за 2 дупло

18. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    878
    Извини дали добро те разбрав, денес сте слушнале срцева акција и за прегледот ви наплатиле 10000 ден?
    Ова е премногу, баш би сакала да знам за која болница станува збор?
    Јас на прв преглед мислам дека бев во 7 недела тогаш слушнавме срцева акција а за прегледот ми наплатија 4000 ден, потоа на втор преглед бев точно по две недели.
    Ние што сме со инвитро мора да имаме консултации со специјалист инвитро доктор, најмногу поради терапијата што ја примаме, тој дава насоки до кога со пролутех, утрогестан, естрофем, клексани...
    Лично мојот матичен гинеколог отворено ми кажа дека не е запознат околу терапијата што се прима понатаму и затоа одам кај инвитро доктор.
    Честиткиии за близначката бременост, со лесно да ти биде :inlove::inlove:

На DreamOn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    478
    Јас не сум платила дупло досега освен за вториот скрининг, и тоа не беше дупло туку 2-3000 плус од цената за едно бебе. Во која клиника дупло ти наплаќаат?

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    878
    Се извинувам да се корегирам, платив 3500 ден во New Born, исто за близначка бременост.

На DreamOn му/ѝ се допаѓа ова.