Беше околу 600 евра јас кога правев, сега не знам колку е. Инаку за близнаци само основниот пакет се испитува, имаше и поскапи пакети ама не беа соодветни за близначка бременост
Девојки, на колку време одите на преглед кај матичниот гинеколог? Јас бев на прв скрининг кај неа на 12+4, сега сум 16+6 и денес бев пак, ми рече нема потреба да ме гледа пак, ми даде дати за да закажам втор скрининг (тоа ќе биде на друго место и она знае) и ми рече да закажам пак кај неа дури три недели по вториот скрининг. Ама до скринингот имам уште месец и некој ден. Не е тоа многу за единечна бременост, не па за близначка?
Јас одев паралелно кај матичната и на приватно, на две недели некаде ми доаѓаше и после ме откачи матичната не морало кај неа да одам штом одам и во Систина. Инаку до втор скрининг во Систина ми закажуваа на 4 недели, а после на три. Ама ти си далеку од вториот скрининг, сега не те виде? Таман си отишла после првиот скрининг.
Ме виде денес, прв преглед по скрининг ми беше, мереше главчиња, раце, нозе, сѐ е во ред, си напредуваат како што треба, имаат плодова вода, плацента одлична и рече нема потреба сега пак за брзо, освен ако, не дај Боже, имам крварења или болка. Ама од денес до втор скрининг има месец и околу 10дена, тоа ми се виде некако предолго без преглед, посебно за близначка бременост. Затоа и ме интересираше дали е пракса и кај други.
Да направам мал апдејт, бев на втор скрининг малку порано од тоа што планирав и подобро искрено, близначињата се моно/ди и треба да одам на две недели заради крвотокот и да се следи да не дојде до некој проблем. Може ќе се најде мислењево за некоја во слична ситуација. Каков тип на близнаци носите останатите? Се осеќам ко само јас да сум активна во темава
До која недела стигна? И јас бев така последните два месеци, се породив 34+4 исто мо/ди близначиња. Со една постелка ли си? Клексан боцкаш?
20+5 сум. Каде се породи, како поминавте со малите? Да, една постелка имаат, две различни ќесички. Клексан не, две различни докторки ме гледаа до сега, ниедна не спомна за тоа. Ти боцкаше, што беше индикација да ти дадат? И исто ме интересира, дали беше на патолошка и дали ти отворија без проблем?
Во Систина се породив, добри се, со добра тежина се родија, во инкубатор беа неколку дена ради што се прематурни инаку ок. Јас имам мтхфр мутации и ради тоа примав клексан цела бременост, ме водеше трансфузиолог за тоа. Не бев на патолошка имав уредна бременост, само последниот месец одмарав повеќе дома ми правеше притисок веќе стомакот на цервикс за да истуркаме повеќе, одморот си го користев за тоа. Со лесно да ти е.
Zdravo majka, ako ne e problem za info na cenata sto ka plati vo sistina, poragjaj i nekolku dena inkubator
Zdravo na site idni i segasni majkicki, jas sum 19+4, nosam bliznaci dvojajceni, so prva inseminacija, zdravje masko i zensko♥️ Sakav da ve prasam za kolicka, vo mk osven duo smart kako da nema drug izbor. Dali nekoj koristi druga? Za prvata obleka od kade kupivte i pomali od 56-ka? Inaku dobri sme sega, od simptomi momentalno pocna kukot mnogu da boli na spienje posebno, i nisko kaj besika imam celo vreme nekoj pritisok, urinokultura sterilna, ama ke se izdrzi, se za niv
Болнички дневен престој на интензивна нега за бебе е 400 еур со тоа што моите немаа респиратор и некои појаки терапии, тоа сигурно се плаќа плус.
Со лесно да ти е. Количка нема друга убава освен дуо смарт, барем јас не најдов. 50ки имаш во h&m, next. Почни со перница меѓу нозе за кукот, и мене рано почна да ме боли.
Ti blagodaram, vi plan mi bese, ke zemam pernica. Ja vidov i vo zivo duo smart, neli se potesni mestata na brbcinjata? Kaj go ima toa next? I jade ina ubavi kompetcinja za iznesuvanje id bolnica?