И јас ги примав инекциите за зреење не се разочарувај не се штетни. Сега сум 35та недела со страв ја дочекував 34та само поради тие муабет за предвремено пораѓање. ЦТГ уште ми немаат направено одам на ГАК и 95% таму ќе се пораѓам. Исто така претежно лежам и мирувам се надевам ќе дочекам 36та па ќе почнам да се движам повеќе.
Здраво, јас сум 27ма недела со двојајчани близнаци и последниве два дена имам болка доле меѓунозе, ако легнам ми поминува па 80% од времето лежам, ама кога и да станам ме заболува. Во 25та недела ми мереа грло и ми беше 39мм. Дали е нормално од тежината ваква болка?
I jas imam bolki dolu, kako menstrualni nisko, utre 31 va nedela ke sum, cerviks 35 mm. Dr. Veli deka e seto toa normalno, deka od tezinata e taa bolka, ama za sekoj slucaj ke mi dade inekcii za zreenje vo 32 nedela. Lezam i jas skoro celo vreme, i pak ima denovi so jaki bolli dole. Mi sugerirase dokolku ne prestanuvaat 2/3 casa da odam na pregled.
Јас сум следно на преглед дури почеток на октомври и тогаш ми кажаа дека ќе видат дали да ми дадат инекции за зреење. Ќе се јавам и јас ако не прекинат до утре. Мојте болки не се јаки ама пак ми е чудно дека до сега бев ок.
mozebi i deka mrdaat mnogu, naj verojatno im e tesno. Prva bremenost mi e, zatoa mi rekoa, ako ne se smiruvaat poveve od 2/3 casa da odam na pregled. So bliznaci nikogas ne se znae.
Zdravo pak na site, se ima li nekoj poragjano na gak kaj Stefanija i kaj Ana Markovska? Ve molam za iskustvo
34та недела е одлично за близнаци така да не те секира тоа, ама ако е тоа просек не значи дека кај тебе ќе биде така. Јас се породив во 36+0 ама поради компликации од ковид, плодова вода грло све беше ок и може ќе терав уште две недели според докторите. Ама верувај кога влегов у 34та секој ден молев господ да се породам И тогаш добив дозвола и да се движам и на шопинг да одам (тоа што не можев да се движам е друго Која недела си?
Здраво! Сакам да прашам кога почнавте да купувате и да се спремате? Што зедовте на почеток од алишта и кои бројки? Какви реквизити? Каква количка имате? Дали успеавте да доите? Секој совет и искуство е добредојден
Мислам дека бев 7ми месец кога ги купивме основните работи. Од алишта претжно шпикозни и бодиња од 0-3м, количка земавме летна не од оние со транспортер што се, креветче транспортно и кадичка со постоље со додатен дел за пресоблекување. Од козметика за почеток на Биодерма земавме. Уште не сум породена па за доење не можам да ти кажам ништо.
Од кај најмногу земаше шпикозни и бодиња? Јас гледав нешто во ваикики и х&м таму ми препорачаа дека најубав бил памукот. Иначе и јас планирам од Биодерма козметика, дури сега го користам лосионот за мене затоа што од се друго за стрии ми излегуваше алергија. За количкава ме замисли, зошто летна?
Шпикозни и бодиња од х&м, Стружанка, памук пале кај ќе видев нешто што ми се свиѓа од таму, а и од внука ми нешто. Количката ја земав летна затоа што тие со корпи не ми ги собира никаде ни во кола ни во лифт многу ми се гломазни. Иста како на сликата е количката од Локо кроко ја купивме.