Мирувај лежи додека не прекини, бојата на утрогестанот секако нема да е бела бидејќи си имала кафено. Тоа е застарена крв на матката (дај боже) па додека се исчисти така ќе си течи со лесно
Прв пат така да се изнервирам у Систина. Ги гледа бебушки мери нухален набор на едното 1.8, големина таман како за 13 недела. Другото беше нухален 1.9, ама таман големина да мери по 5 секунди така лудо се сврте (грб ни сврте мајку му) и се тегнеше скроз се истегна па вториот пат му измери и 2.4 нухален (ама знам дека во таа положба цело истегнато не се мерките точни) и го измери поголемо за 0.5 см. И замисли тие мерки истегнатите ги запиша во извештај. И вика меркиве како и да е се нормални, ама ако треба амнио ќе правиме 18 недела. Јас викам зарем до толку има потреба ако се е нормално, еве и кај матичниот и кај вас почесто ехо/скрининг ќе правам, еднаш кај вас, еднаш кај матичен.. нели ризикот за спонтан кај близнаци при амнио е поголем, докторкава ок ама да си знаеш за сигурно. Не знам еј...за ќутек.. ме извади од памет.
Мојата, Адамоска. Супер беше до сега, дали гужви што имаше па така пиша, а за амниото некако и јас се упрпав може само како совет ми го даде а не дека мора. Ама знаеш одма на црни сценарија мојава глава тера зш сум будала.
Си имам јас веќе скрининг и кај матичниот закажано и без тоа. Хахаах... Се дупло си одам, еднаш таму, еднаш ваму... Ми доаѓа еден преглед на 2 недели..за мирна глава. Мм вика будалче сум ама јас сум си таква, што си е сигурно, сигурно за помирна глава, иако нема ни така гаранција. Па уште со некои цитати од некои медицински журнали, книги и истражувања кога ќе им се избацам на докториве и тие ми се смеат..ко докторат да спремам. Не сум јас обичен гуглач, стручно гуглам. Хахаха...
Ајде ајде уште малку мамичке, ќе издржиш. Јас едвај чекам и се молам 34 недела да дојдам, тек сум 14та.
Здраво мамички денес бев на гинеколог да костатираме бременост и гинеколого ми кажа имам 3 точкички, секако дека било прерано за констатација, ми вели може и да остане самп едно или две или пак да испадне да е тројка ... Малце сум во шок...
Се приклучувам и ја во дуплата среќа,бремена со близначиња едното 8+0 другото 8+1. Супер се и двете си одговараат на неделите. Кажете ми како ја почнавте бременоста со килажа, ја сум прилично ситна 50кг,ама се надевам се ќе биде добро.
Еве и јас да се приклучам на темава. 8 недела и еднојајчани близнаци. Со ivf, вратен еден ембрион ама се поделил. Денес бев за срцева акција и видов и слушнав 2. Уште сум шокирана. Се плашам многу, бидејки сум ситна градба, тесни колкови, благо хипопластична (мала) матка и плус еднојајчани. Со Господ напред!