И ја сум ситна,и слаба. Ама ќе си гураме полека. Напочеток бев исто мн испаничена како ќе биде што ќе биде,а сега си викам се ќе биде како што треба само позитивно. Господ така сакал и те дарувал со 2
А ти носиш едно или двојајчани? Па ќе туркаме напред нема друго. И јас викам требало да бидат две. Сите ме молитвеа: "Господ да ти даде близнаци", "Две одеднаш да имаш"...и ето две се. И подсвесно сакав близнаци, многу ми е убаво кога ке видам близнаци. Ајде со среќа да ни е на сите!!!
Кај мене се двојајчни,две вратија и двете се фатија. Во една ќеса се или во две? Да и мене сите ми викаа близнаци,и така бидна. А природата ќе аи го направи своето,ќе си се рашири и матка и ќе си имаат место. Сега само ако можеш одмарај повеќе.
Па во една, само незнам дали имаат секоја посебна обвивка или и тоа го делат. За две недели сум пак на преглед. Ево и слика
Јас останав трудна со 49 кг со близнаци зсвршив со +24 кг после пораѓај си задржав 7 кг. Еве 3 месеци поминаа уште си ги имам. Не ми се познаваше дека сум качила толку кг само стомакот како да ми растеше. Со лесно
Во која недела се породи. Како ја тераше бременоста? Ја сум веќе 18та недела,сега за сега е се ок,се надевам така да истерам до крај.
Бременоста до 6 месец одлично со автобус си одев на работа шетав . После почна едното да сака да излегува прокрварев и морав да мирувам. До крајот на бременост едното беше скроз долу и притискаше со главата. Ги носев 38 недели и 3 дена и ке ги носев уште зсшто не брв отворена ама од тежината на стомакот ми се активираше дискус хернија и ишијалгијас и морав итно на царски. Биди опуштена , движи се ,шетај обавезно. Само немој да креваш тешко. Додека се движев ми беше супер кога морав да мирувам ми се појавија тие болки во половина колена. Значи јас сум од непослушните трудници што пушеа во бременост , пиев газирано ( се смеев дека наместо млеко бебињата ке ми бараат кока кола ), си дозволував чаша пиво или црно домашно вино понекогаш и се си излезе во ред. Опушти се и терај да ти е и тебе добро
Случајно ја отворив темава и ве читнав сите, па кога сум веќе тука да ви посакам со лесно да ви биде на сите, се надевам за брзо ќе ви се приклучам и јас ☺
ти се повлече хернијата и ишијасот после царскиот, и колку време ти требаше за опоравување , јас откако влегов во осми неможам да се мрднам, ме фака страв дал ке се оправам и после.
Малите направија 4 месеци , до 3 месец имав болка во карличниот дел а половината уште ме боли , кога ке се наведнам не можам да се исправам. Сега ке почнам постепено со вежбање за зајакнување . Досега не можев заради раната од царскиот .
Прво спинална ама бев многу уплашена не знам што ми се деси . Толку се исплашив што се губев не можев да зборам се тресев и ме успаа. Вечерта бев смирена сабајлето станав се средив се од лична хигиена и бев супер опуштена ама кога влегов во сала се изгубив.
Na 10 april mi bese transferot na 24 mi javija deka beta mi e 2000 i na pregledot na 27 mi vidoa 2 . Imam poznanicka sto do 2 mesec ne videle deka se 2 bile edno pozadi drugo
Zdravo devojki Citav deka zgolemeno betaHCG bilo somnenie za bliznaci. Moze li da pisete kako vi se dvizelo HCG-to vo 4tata nedela? Pozdrav