Мене на вториот ми го видоа другото ембрионче тогаш имаше и срцева акција мислам 6недела бев. Тоа беше многу големо изненадување
Мешиња моиве бебиња во 32 недела почнаа да уназадуваат . Се уште качуваат килажа ама веќе се 6 дена порано а претходно си беа на време. Д димерите се покачени но протокот нормален , еден лакун ама ќе се среди и тоа со клексан . Ми е страв да не уназадуваат уште . Дали на некое меше му се случило ова?
Дупли мамички поздравче се мерите ли често јас како секојдневно да се поправам по половина кило почнав со 52кг сега сум 13 недела а сум 37 кг претерувам ли ???
Da da veruvaj mi edinstveno ako vagata me laze zena sum mozno e Da da sega primetiv so 52 ostanav sega sum 57
Не е премногу ама е многу. Малку повеќе овошје и зеленчук внеси во исхраната и пиј повеќе вода (не сокови)
Колку килограми се поправивте во првото тромесечие ? Дали е нормално и ок да се поправам 5 км за 3 месеци
i jas se popraviv mnogu, pocnav so 68kg.sega sum 20 nedela i sum plus 10 kila.od koi 6 kila gi staviv do 10 nedela
Има логика еве јас на пр. Пиев и декортин што е кортико и многу дува во лице,врат и рамена плус хормони и витамини еден куп и апетитот на ниво и јас качив доста а сум 12 недела не сум се мерела од страв ама се познава така повеќе ..
И јас примав декортин до 12 недела кога бев на првиот скрининг постепено ми го намали до оставање плус кринон гелот ми го исфрли тогаш сега сум со премама +кардиопирин +магнезиум 400 директ и прогестерон ампула на 2 недели
Да исто и на мене таа терапија ми ја остави ,заборавив да напоменам дека и лежев цели 5 недели..се си има удел ама битно да родиме здрави и прави дечиња па за килажата после ќе му ја мислиме(секако да не отидеме во неповрат )