Живи и здрави бебенца тоа е најбитно затоа секогаш кога можам легнувам одмарам и сега за прв пат во животот сум успорена за се нешто мајчинството ја менува жената
Мамички што користевте кринон гел ви се случуваше ли после месеци користење наеднаш ко грутка (урда) да ви испадне ☹
Да обично кај мене секој ден излегуваше така како грутка урда ама ако се собирало и не излегувало целосно од предходната вечер можно е ...колку дена имаш пауза од кринонот и ти искочило грутката
Јас од 26 .06 не ставам кринон ми го прекинаа и денес додека вршев нужда осетив како нешто ми појде да излегува и големо како пола шака ми испадна урдесто парче
Мене ми се случи ама неколку дена откако престанав така ми испадна ама не големо да речам мала грутка..
Јави се на ген. @Marija 84 . Најдобро. А со тежината внимавајте. Не е баш многу здраво преголема тежина. Во горните месеци уште повеќе тежина се качува. Јас скоро цела бременост ја прележав, околу 10 кг качив. Многу внимавав на храна. Дека и вашето срце чуствува дополнителна тежина, а не треба да има преголеми варијации на крвен притисок.
За другите на кои ќе им се случи такво нешто со кринонотда Ве известам се јавив и др ми рече нема потреба од паника целиот вишок мора да се исфрли со тоа што јас го имам длабоко аплицирано а многу лежам, на работа седам, не кревам повеќе од 1 кг, кога се движам тоа е полека. Затоа после недела дена го исфрлам како грутка др за бојата ми рече самиот гел има својство да менува боја во внатрешноста се надевам дека ќе помогнам на некоја идна мамичка
Позз мајки. Да се пријавам и тука, прва бременост со близначиња. Dreams come true! Со лесно на сите мајки. Лесна бременост и уште полесен пораѓај.
Мајки, кога ги осетивте бебенцата? Знам дека кај мене е рано, пишав во една тема но веќе трет пат се случува ова баш сега. Таман ќе легнам ова време, ме удира како белег/скокот на истото место. Првите два пати лево беше ми заигра местото 3/4пати, денес под папок 5/6пати. Не се гасови 100%. Прерано е знам, но не знам што може да е.
Јас во 16 недела или 15+6 точно и тоа во стоење пред огледало го зумирав да не има флека и опа како вртење или треперење ниско од десната страна
10+4 Прерано е, ама само навечер на неколки дена ова се случува три пати. @Marija 84 баш како треперење белег на рака или нога, само што до сега на стомак не сум осетила па како скокот дури почувствував.
Здраво на сите, Искуства во Гак за царски (со близнаци) кај др. Иво Ќаев. Како оди процедурата, состојбата на собите, персонал итн. Се плашам многу Благодарам однапред.
@Tri_Bubacki dali imas zakazano i vo koja nedela,jas imam procotano dobri komentari za doktorot tuka od forumov,od clenki so vodele kaj nego bremenost