Мајки, како ја терате бременоста? Смеете ли да пешачките бар 30мин? Мене конкретно и тоа ми е "забрането", евентуално еден час само на кафе колку да ме фати воздух. Кога спомнав пешачење ме праша да не сакам и аеробик случајно. Спомнав и одмор,само ме погледна и ме праша дали сум сериозна. Дали претерува она и ја- не знам, ама почна да ме фаќа криза дома.
dali imas nesto problem so ti zabranile i koja nedela si.mene do sega ne mi rekle da ne se dvizam,osven na pocetokot koga imav hematom.sega bas na posledniot skrining prasav bas toa i rece slobodno dvizi se,ama mene mi e macno i tesko pa poveke sum doma otkolku vo dvizenje
13та сум веќе. Од сам старт ми рече да мирувам и од ми даде Утрогестан а ок беше се. Некаде 9та недела ми најде миомче. Можеби и заради тоа. Ама сепак пешачење полека не гледам нешто штета. Ќе морам и на второ мислење.
Мамички бевте на одмор на море? Каде и како поминавте ? Во вторник сум на 2 скрининг и после здравје планираме 7 дена уживање, но ме фаќа страв од жешково вчера многу ми беше тешко едвај дишев
И јас сум во иста ситуација, скрининг среда а одмор планиравме од 20ти. Ми се оди, а страв ми е од топлото.. Се мислам да поместиме за 15ти септември, ама како што е променливо времево тогаш може зима да фати... Мм вика да седиме дома, ќе сум се измачела многу, а јас сакам макар на 7 дена да се тргнеме од монотонијава..
Чим имаш дозвола некаде на почетокот на Грција Неи Пори, Лептокарија, Олимпик Бич ако сакате да скратите пат. Не се плаши од жешко. Во кола клима, во апартман исто . На плажа порано ќе си одите. Ја како би му ја здувалаа.
Здраво мамички. Имам едно прашање. Кога се близнаци во прашање пораѓајот мора да е царски, или можно е да биде и природно?
Зависи на крајот како ке си се наместат, имам две познанички породени природно со близнаци. Незнам дали би видела, @eleni27 баш е природно породена со близначиња.
Дупли мамички, како сте? Сакав да прашам втор скрининг кога одевте и како ги осеќате бебињата? Јас само лево чувствувам мрдање скоро секој ден, во средина и десно 2пати до сега. Нормално е ?
dali vi kazuvaa tezina na bebinjata vo 35 nedela.jas odam vo sistina i eve poslednite dva pregleda doktorkava ne mi kazuva kolku se teski,kao demek veke ne se merele ne mozelo.merenje veke mi rece na vaga koga ke se rodat
Mene mi gi merea do pred poragaj ( se porodiv 10 dena pred kraen termin ) so naglasok deka tezinata e plus/minus 500 grama
znaci moze da izmeri ako saka,ne znam zosto ne mi gi mere mene,od 32 nedela ne znam veke kolku kila se
pred kraj veke dva pati nedelno.@eli25 ti kade se porodi i vo koja nedela @eli25 kade se porodi ti i vo koja nedela
И јас сум во 7мата недела со близначиња, Дали мислите дека е нормално тоа што од утрово осеќам повремени „удари„ понекогаш од лева понекогаш од десната страна д стомакот