Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Нане шо бидна, до кај си? дознавте ли пол? ^_^

2. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Добри сме, си тераме, раснат бебки,во средата бевме на мерење на цервикс, 3,9 ми е,др. ми рече супер си,бебките си одговараа таман за недеделите. А за пол,едното е машко 100%, а другото е 95% женско,нејкеше убаво да се сврти,па ќе почекаме до 20 недела на втор скрининг. Него да те прашам,за колички за близнаци,најде нешто??? И ако да од каде? Јас си имам мака,ни една не ми собира во лифт(facepalm).

На Macka1986, FreeMind, ***Bony*** и 3 други им се допаѓа ова.
  3. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.367
    Што убаво девојче и момче :inlove:.
    Живи и здрави да ви се :*

На FreeMind и Nane26 им се допаѓа ова.
  4. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Супер,браво,само така да си терате :inlove: Не сум нашла количка уште, ваљда рано е уште, ќе гледаме за некое време по продавници, и останати работи,нишо немам избрано... здравје...

На FreeMind и Nane26 им се допаѓа ова.
  5. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Јас си почнав со потрага додека не ми е стомакот голем,на раат да си видам, ги поминавме нашиве бејби продавници сите, и се помирив со фактот дека ќе треба нинџа да бидам за да ги симнувам на шетња:D:D:D.

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Хахахаха лелееее, :ninja: :ninja: :ninja:

На Nane26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.539
    Допаѓања:
    42.896
    Јас сакам близнаци, отсекогаш имав некое чувство дека ќе имам близнаци еден ден...знам дека е глупост чувството ништо не значи ама би сакала да знам дали генетски е возможно да имам. Баба ми од кај татко ми е близначка, свекор ми има сестра близначка и мајка ми имала втора бременост со близнаци со кои имала спонтан. Мислам дека имаме шанса и ние ама не знам како се одредува дали имаме генетски предиспозиции оти мислам дека има врска и од која страна се близнаците во фамилија.

На Meckicja, DAngel, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Јас колку што знам,генот за близнаци се наследува од страна на женска страна,т.е. од страна на мајка ти,а ти како што имаш напишано,имаш генетски предизпозиции зс близнаци. Дај боже да ти се оствари желбата. Секое добро

На eta и 1209 им се допаѓа ова.
  9. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Трудни со близначиња... излегов воздух да фатам и тоа мала дестинација супер отидов, арно ама враќањето смрт ми беше...мислев ќе припаднам по пат, многу тешко дојдов со последни сили ги влечев нозеве...мислам камења имам доле во матката така ме притискаше уф...тахикардии ме маваат...нормално ли е волку да се уморам и вака да реагирам, 4 месец сум, а 9 каде е :?:(facepalm):whew:

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Да Соф, и мене ми е така кога пешачам, тешко во долниот дел и ќе се фатам доле како вреќа да носам ќе држам дур одам, а одењето чекор по чекор влечење, тоа ако подолго се движам или стојам, знае да ме фати... ставај појас иако не е којзнае каква заштита ама сепак..

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    леле ужас мила уште што не ми мина низ глава, а низ улицата празно ќе паднам викам никој нема да ме види...силата нула, се исплашив викам мн рано ми е за да се осетам вака, али веројатно ние со близнаци симптомите ни се многу изразени ...а тахикардуии имаш ли ? Зошто нив знам и по дома кога ќе сум да ги имам (facepalm)

12. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Излеа кај нас покомплицирано, и наеднаш ми се затега стомакот во долниот дел ептен,како да се станати и стојат во тој момент :lol: Иначе,немам тахикардии, да не ти е од уплав ради такви ситуации па се превозбудуваш... Избегавај надвор сама да се движиш, може и некое куче да те уплаши, или да ти се сврти нагло, друго е со некој поред тебе...

13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Да и мене ми се затега стомакот како да ќе испука секој момент како балон ..а за плашење не се плашам, треба да прашам од што може да ги имам тахикадииве кога јадам ги имам, а и во движење :whew:

14. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Јас па немам никаков проблем у шетња сама надвор, има денови кога осеќам у движење дека ми се тегне стомакот надоле,али у главном сум си ок. Дали дека секој ден по саат ипол два,знам да си свртам кругче низ маало,па се навикнав,не знам. Не осеќам ни замор ни ништо. А за тахикардии,знае да ми залупа од време на време,на игнор го ставам,и си терам. Опуштено само. Поздравчее

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    И мене ми рекоа дека имам ген за близнаци од страна на баба му на татко ми. Се пренесувало по генерации.
    А животна желба ми е близнаци.
    Да сме живи и здрави.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Megika

Megika Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Zdravo,

Kolicka za bliznacinja kupivme vo Medo i Masha, proizvoditel Cosatto. Na dizajn se preubavi, a spored dimenzii gi sobira sekade. Chador sistem e kolickata, so niv doagjaat i zimskite vrekjicki za noze i kabanica. Cisto za sporedba, vrekjickite bea po 5-6000 da se kupat dopolnitelno za drugi kolicki koi gi gledavme.

Najevtini sto vidovme bea okolu 13000 samo kolicka i nekako izgledaa kako da ke se raspadnat, pa se do 40-50000 za kolicki koi imaat opcija za montiranje na transporteri.

Nie sto ja zemavme kolickata od Masha i Medo bese 26.500. Se nadevav deka ke najdam poevtina, ama nekako ovaa naj ok mi se vide vo odnos na kvalitet i cena.

Pozdrav :)

Последна измена: 28 февруари 2019
    На Nane26, eta и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Супер,сте завршиле работа. Маша и Медо продавницата е на главната улица,после железничка така? Спроти Атлета?

18. Megika

Megika Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Ima nekade vo Aerodrom ama ne znam tocno kade, ni rekoa deka duplite gi nemaat vo taa prodavnica.
    Nie bevme vo prodavnicata pozadi katolicka crkva, ulicata so odi kon univerzalna sala, od leva strana e. Ima podole uste edna prodavnica za bebeska oprema, Bebe supermarket se vika, moze i tamu da vidite.
    Dvete prodavnici imaat stranici na fb, moze da razgledas i tamu.

На Emma2 и Nane26 им се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Од овие 3 случаи ген можеш да имаш од мајка ти и од прабаба ти. Така да имаш прилично големи шанси.
    Тоа што свекор ти има сестра близначка во вашиот случај нема влијание, маж ти може да го носи генот ама бидејќи тој не овулира може единствено да и го пренесе на вашата ќерка па таа во иднина да има близнаци.
    Ова се однесува само за двојајчани близнаци, еднојајчените близнаци не се генетски.

На Emma2 и 1209 им се допаѓа ова.
  20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Друшки дали планирате да купувате две креветчиња од стартот или во едно би ги ставиле и би почекале месец два да видите дали ке спијат во нив па отпосле две да си купите како ви е во план ? Како е најпаметно да се направи ? :?: