Нашите беа во едно, што веќе го имавме од поголемата, само додека не пристигна другото, значи, само неколку дена. Секако ќе ви требаат две. Додека не ги израснат, потоа ќе купите други две, поголеми и така. Сé ќе купувате по две.
Mila ti posakuvam sto poskoro da se guskate domce si bliznacinjata vi a da znaes oti ima tema za predvreme rodeni deca tamu majkite na prematurcinjata si delat iskustva
честитки душо, да ви се живи и здрави...се надевам се поминало во најдобар ред друго не е битно...п.с каде се породи беа бебушите во инкубатори претпоставувам нели, со царски рез се породи? И јас познавам еден пар во 7 ми месец им се родија близначињата и ете ги пораснаа се е супер... Да си се гушкате сега
Оф, во право си..јас се извинувам ама некако брзо ми дојде, дали дека јас влегов во 28ма пааа..малце се уплашив... се најдобро на новата мамичка!
Ова било 7ми месец што не е невообичаено за близнаци... извинете, дај Боже да е се во ред! Честитки и се најубаво!
Pa momentalno se vo inkubator vo Skopje ama se stabilni zasega pa ke vidime kako ke se odviva ponatamu
I moite se vo inkubator zasega, vo SKopje se, se dodeka ne se razvijat celosno kako sto treba Inaku so carski rez se porodiv vo klinickata bolnica vo Bitola. Ogromna blagodarnost do doktorkite koi me porodija, bev vo racete na najiskusnite i najdobrite
Ќе биде се добро мила, битно поминало се супер тоа е најбитно ...ќе се развијат како што треба и пораснат ич да не му се секираш...ти викам и јас знам случка на блиски каде во 7 ми се родија беа во инкубатори и се помина супер еве ги пораснаа ... ајде ви посакувам што побрзо да си се гушкате дома
Здраво и честитки до мајките кои родиле или очекуваат близначиња. Од секогаш сум посакувала близначиња и едноставно се топам кога ќе видам. Првата бременост ми беше природна и нормална. Размислувам, дали има некој начин втората бременост да ми биде близначка?
Кломифен или Летрозол, но и тие не се гаранција за близнаци. Освен тоа, мора да ти ги пропиши гинекологот, а пожелно е и да те следи понатаму. Не е моја работа што вие ќе си одлучите со сопругот, ама, најдобронамерен совет, ако немаш проблеми со овулацијата, да оставиш на природата.