И јас сакав близинаци ама ништо едното не успеав да го задржам во 6,7 недела од бременоста едното остана ама ајде здравје боже. можда за второ ќе бидат близнаци
Темава нешто замре... ајде мамички да споделиме некои одлуки, се одлучивте ли за инвентар што да се купи, имате ли веќе купено, креветче или креветчиња??? количка каква? кадичка за бањање каква? Почнува мене малце паника да ме фаќа.....
Јас почнав да се опремувам уште од минатиот месец. Креветчиња со душек земавме од Енци Менци, количка од cossato порачавме преку Маша и Медо, до крајов на месецов треба да стигне. Тук таму имам и по некое боди,шпихозна,лигавче зеено,и им земавме комплети за вадење од болница. Баш преска правев список уште двеста работи треба да докупиме. Бтв мушкарци двајца се.
Оооо да се живи и здрави па да се посватиме Прати ми слика од количката плииииииззззз... И јас облека имам изнакупено ама од инвентар нишо Фино ти со 2 креветчиња, јас само за едно имам простор! Може сликиче и од креветчето? јас едно од Бебесупермаркет го бендисав, излеа тоа ќе се земе. А кадичка/коритце какво??? Ај со здравје да се служат
Фала ти,викам чекај да ти кажувам ти две цурици,ја два мушкарци, таман сваќи . Да се живи и здрави само. Коритце најобично пластично,со додаток за новороденче ќе земам, само на постоље, најверојатно и тоа од енци менци ќе биде. Богами,ваљда среќа е што сум во стан,и имам место у детска за две креветчиња. Со душа чекам да ја средиме,искречиме и наместиме. Еве ти сликичиња,количките се топ,се убив од гледање,и баш една членка имаше пишано тука за количката,и му ја опраив да си ја земеме.
Креветчето е слично ко тоа ја шо го бендисав, еве го: А за количка мислев едно позади друго седиште, твојава е супер ама како ќе влегува низ влезна врата,посебно доле од зграда? Транспортерчиња купивте или од количкава корпиве се вадат?
Да, креветчето е ептен слично,ние кога ги земавме,беа на акција со душек. А за количката и јас прво гледав во бебесупермаркет,и јас сакав едно позади друго да бидат, ама кога видов дека ни една количка не ми ја собира во лифт, премногу е мал лифтот,зградата ми е од дедо адама изградена, се помирив со тоа дека количката ќе ми седи во кола, а јад ќе изигравам нинџа. А транспортери не одат со количкава, ама си позајмив, па здравје кога ќе потпораснат,ќе купиме седишта за во кола.
Благодарам многу Па ако размислам подобро се е во ред освен самата што ди првам стравови и стресови од слушање сите и читање се па си измислувам сама проблрми кои не постојат
Е тоа ти е огромна грешка која реално сите ја правиме. Сигурно ти е прва бременост па тоа е дополнителна нервоза. При крај сме, ќе издржиме, не смееме сеа на крајов да попуштиме нели? Момчиња или девојчиња се?
Вие како сте до кај ? Па сите кажуваат за едното сигурно е машко и кога ќе речам за тоа знам кажете за другото одговорт е па изгледа и тоа е шо убаво се криe веќе 24 недели
И јас се решив за почеток едно креветче за двете додека помине зима после здравје во нов стан поголем со децки и се инаку се решив и за количка на чиполино транспортери земав ама за количкава некако рано ми е , 21 недела, вие кога ќе.купувате?
јас големите работи чим влезам во 7 месец здравје боже, а веројатно и помалите работи, до тогаш ситно нешто може само толку ...за близнаци од една страна мн малку избор има, и се по една на лагер држат, па ако ја продале треба да се чека, но тоа е ..
Добри сме, фала му на Бога! Од утре полна 29та и влагаме во 30та Ајде и другото јуначе ќе ви се покаже
Леле @Emma2 сори, не бев баш како што треба периодов, пак прокрварев во неделата, ама сега сум ок,и сега гледам си ми пишала за цена на количката,во претпродажба кога ја порачувавме беше 26.500, е сега не знам колку пари ќе биде. Оди на фб страната на Маша и Медо имаат и други колички да ги видиш и мислам дека и цена имаат. @mimi257 Добредојде мила во клубот, јас големите работи ги земав, како што можеш да видиш погоре имам ставено слики од количката и од креветчето, две креветчиња со душеци земавме, транспортери и релаксатори позајмив, исто некои работи за бебките земавме, а сум 23 та недела од денес. Со лесно нека ти е и уживај.
јас прво ја најдов во Софија пошто мм често иде до таму на пат ама сега гледам и кај нас ја има во андреј компани 16500ден тие се ваљда од Штип само што во Софија има поголем избор на бои и модели