Да да драга,прокрварев, и исфрлив пак когаул, имав детален преглед у Ремедика, и со спекулум,и рачен да види мекост на грло на матка,господ у гаќи го видов,и вагинално ме гледаше, и бебки гледаше, плаценти и плодова вода се е во ред,а јас прокрварев . Само стресови упм. Не знаеа од што ми е, ме боцнаа депо,ми појачаа магнезиум и утрогестан и да мирувам. Се сомневаат дека можно да доаѓа крварењето од едното бебче што го носам ниско, а можно е да ми се парчиња и од матката , пошо пред година ипол имав операција на матка и сега се тегне таа на секоја страна. Битно е дека бебките ми се во ред двете,човек раат да не е. Ти како си ми,цурките шо ти прават? Гледам почнуваш на велико да се спремаш .
Ne mila seuste se Skopje ama sepak dobro e sto se stabilni...pa ocekuvame uste malku i da si gi zemime
Оф бре душо, си се изнамачи а Заборавај одма се тоа, важно е се во ред со бебенцата а и ти си добра! Чим така ти рекле тогаш можно е да е од тоа. Знам како е, јас во 12та како не добив мини инфаркт од тој инцидент крвав, еден ден беше ама ја си знам шо све ми помина низ глава. Кај мене па не кажаа од што, незнаеле. Ама ја си мислам дека беше заостаната менструација, се изначитав дека во 4та,8ма и 12та се случува матката да си памти термините на добивање, и така. .. батали, заборавив која недела си ти. Ние сме добри, растеме, машала,машала, од денес полна 29та, влегувам во 30та од утре, и кога ќе ти кажат дека од 32ра веќе можеш да ги очекуваш и те како те фаќа паника за обезбедување на опрема и реквизити за дочек Денес креветчето ќе се нарачува Со Господ напред само да биде се во ред до крај!!! Поздрав мила... одиме до крај....
Срциња, затоа ќе си дојдат на се наместено и спремно за нив...ајде мамичке досреди уште малце,таман имаш време...нека си уживаат они во безбедни услови,немаш причина за грижа
ќе си дојде се на свое место за кратко они се на сигурно, ти во меѓувреме одмори се среди си се и ќе.уживате
Што подразбирате под мирување? последниве две контроли една во ремедика и една кај матичнава ми викаат мирувај, а се е ок со мене со бебиња..... да лежам ли ? можам ли до продавница до доле или на кафе?
Здраво.бремена сум со близнаци 6 та недела но со ивф.и вчера имав малку свежо црвена крв помешана со кафено и бидејќи ставам кринон гел ми излегуваа од кринонот како грутчиња темно кафеави.ми ставија прогестерон и јекциј и да мирувам ми рекоја. А со бебињата се е добро високо вгнездени во Матка си се ама не ми кажаја од што се крвари.Некој со вакво искуство?
Да, јас во 12та недела...не ми кажаа зошто,како...едноставно бебињата си беа добри и толку...остана на тоа..
Само дента...наредни 2, 3 дена има имав една засирена кафеава капка и толку беше... примав инекции прогестерон депо, мислам 3,4 примив, не беа многу, на размак од 4,5 дена мислам... не ме фаќај за збор... лежи со подигната карлица на перница долу... па тие неколку дена лежев баш ко трупец, реално додуша недела две ептен минимално се движев низ дома, не искачав...после по малку се пуштав во нормален живот... глеј колку можеш намалувај движења, близначка бременост не за џабе е ризична..
А јас користам кринон гел и од него многу ми паѓа како грутчиња А јас примам криногн гел ми рекоја дека можи и од тоа да е а ми рекоја со поденелник секако да ги ставам после ке ми сменат терапија далеку ми е некако до понеделник не знам што да правам да не се искомплицира повеќе ми е со нив.
А нешто проблем си имала или? Јас мирувам ама не е дека сум врзана за кревет, одам и по кафиња, парк... во ограничено време ама сепак..
Ставај кринон ако, и јас ставав тогаш..нема да се искомплицира... мене после некое време на утрогестан ме префрлија и еве до ден денес го користам (30та недела терам) ... ми рекоа до наредна контрола уште да ставам...
не немам проблем и јас одам до парк, на кафе и сл ама сепак тоа пак се сведува на малку поодување и седнување а низ дома исто од една соба до друга е по скали морам ако излегувам до трети спрат ... ама ќе се пожалам на др дека ми е тешко, осеќам накои штрекања при движење, тегнење кај желудник тој дел и они ми викаат па ќе си мируваш и незнам што подразбираат пошто јас у принцип и ништо не ни правам тешкотииве од стомаков ми се пошто сум висока, слаба, а стомаков ми вика др ко за пред пораѓај ти е напред рипнат..... огроооооомен ми е
Ќе им пренесеш на сите домашни блиски, дека треба да мируваш и нишо нема да пипаш... и зошто не си праша доктор ете за појасно? значи, ако немаш проблем прави се умерено и тоа е тоа... незнам зошто толкав стомак толку рано, колку тежат малите?
таква ми е конструкцијата, 4кг само се имам поправено само во стомак ми имаат отидено а бебињата стално се недела дена понапред со килажа сега се по 500г