Здраво мамички сакав да прашам димери колку ви биле со близнаци јас пред две недели 2500 сега се покачиле 4000 дали е нормално и покрај тоа што примав фраксипаримн 2недели
Здраво мамички, сакав да ве прашам бремена сум со близнаци 17нед и почнаа ребрата да ме болат особено кога лежам кога седам и одам не, дали е нормално тоа и што може да пијам од витамини да ми обалжи малку зашто неможам да спијам,има ли некоја со исто искуство, фала позз
А и тебе те болат нормално ли е нели е рано да болат, Пијам магнезиум ама не ми помага, може да ми пуштиш слика од перницата ако сакаш
Здраво јас сум 17 та недела и почна да ме боли кичмата од десната страна и десната нога горе. Со првата бременост ова се случуваше ако се преумора и последните недели. Земам магнезиум навечер и ставам перници околу па некако се смирува
Здраво душичките најверојатно пораснале досега мене ме интересираше за количката како се погоди и од кој месец ги ставаше во неа? Баш гледав на Cosatto и интересни беа само приметив дека се свртени само накај надвор да гледаат па дали е проблем за мали бебиња не знам. Поздрав
Тоа повеќе зависи од бебињата. Попрактично е во секој случај на почетокот да се свртени накај тебе, ако некор заплаче, поврати, се уплаши или слично одма ќе приметиш и ќе реагираш. Според мене подобро е да може да се врти да гледа и напред и назад, по потреба
Дали близначињата побавно растат отколку кога би било едно или нема врска. Само што дознав дека носам две и сега милион прашања ми летаат низ глава. Контрола на пократок период ќе треба, порано се познава стомак, а и порано се раѓаат. Милиони прашања имам во главата. Не знам што ќе биде ама се надевам на најдоброто ( Дај Боже! ) Во седма недела сум влезена ама не се виде ништо подетално, само две мали гравчиња Во 9та недела ќе одам за срцева акција да се види. Кога вие видовте прв пат срцева акција. Не знам можеби сум малку порана бременост отколку што мислам дека сум.
Здраво, близначињата се очекуваат да растат исто како и "единечните" бебиња. Димензиите се исти за сите, разликата е што близнаците многу често се раѓаат пред време, па затоа се малку помали од обичните бебиња. Кај моите близнаци, се виде срцева акција во 8 недела. Инаку, можно е едното да е малку помало од другото на почеток, после се менуваат, да не те плаши тоа. Поздрав
Честито, имај убава бременост! Кај нас на 5 недели се претпоставуваше дека се две, на 6 се потврди, ама на ехо преку стомак не се виде многу нешто. Следниот пат бев по 4 недели и веќе убаво се гледаа. Да, стомакот расте порано, побрзо, поголем . Првата бременост немав воопшто, а со нив имав мачнини цело прво тромесечие и се родија на терминот за близнаци, 38-ма недела. Прашувај сé што те интересира.
Ти благодарам! Сега не ќе можам да дочекам 2 ипол недели за преглед. многу сум возбудена. Ама и страв ме фаќа по малку
Здраво да ти се живи и здрави близначињата и јас носам близнаци сакав да прашам каква количка имате и што мислиш дека би искористила повеќе а што не?
Благодарам, ти посакувам лесна бременост и породување. Прво купивме количка за близнаци, ама едната воопшто не сакаше да се вози и цело време беше в раце. Потоа проодеа и сакаа они да ја возат количката, а кога беа веќе речиси две години сакаа да се возат и двете, ама станаа тешки заедно со количка и беше мачно да се управува со неа посебно кога требаше да се подигне на тротоар , па земавме две посебни. Сега да сум уште од почеток би земала единечни, ама тоа не би зависело само од децата, туку и дали ќе имаш некој со тебе да ја вози другата количка во моментот баш кога ќе сакаш или ќе имаш потреба од излегување.
Здраво мајки на близнаци, и јас сум трудна со близнаци, ние 100 пати мислевме и премисливме дали да земаме киличка или не, со оглед на тоа што бебињата ќе се родат во декември здравје боже и се одлучивме да земеме само транспортери за почеток а количка да земеме на пролет. Летна количка, чадор систем, зашто и тогаш повеќе би ги изнесувале и шетале. Ја гледавме таа од Бебе Хоум на Maxi Cosi, најмногу ни се допадна. Па ќе видиме кој ќе сака да се вози а кој не хахах. Поздрав до сите
Нема сака не сака. Од бебиња ќе ги легнуваш во количката за да ја засакаат и да стекнат навики, додека се бебиња можеш да влијаеш на нив, понатака е тешко. Затоа мами на близнаци направете си го редот за битни работи од старт не треба многу трте мрте две деца од еднаш не е мала работа. Си бара енергија, посветување максимално, помош и ред други ствари Дупли напор е ама и дупла среќа е Честитки нови мами на близнаци Инаку јас ја имам дана фор ту од бебе хоум, сеа за сеа сум задоволна моиве имаат 3 ипол месеци и до сега е максимум искористена, лесна е за маневрирање премногу, практична е.. искрено едина работа што е зезната е што не се вртат рачките за да можеш да ги гледаш. Нема мн избор за колички од сега ви кажувам за да не се разочарате барајќи
Здраво мамички на близнаци, јас се породив во вторникот во 37 недела, момчето 2600, а девојчето 2400. Со лесно на сите мајки со близнаци.
Честитки мајка, да се живи и здрави и да ве радуваат цел живот. И јас едвај чекам да си ги видам златцата. Поздрав и секое добро