Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Mira1980

Mira1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    581
    Здраво мамички сакав да прашам димери колку ви биле со близнаци јас пред две недели 2500 сега се покачиле 4000 дали е нормално и покрај тоа што примав фраксипаримн 2недели

2. Mira1980

Mira1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    581
    Здраво мамички, сакав да ве прашам бремена сум со близнаци 17нед и почнаа ребрата да ме болат особено кога лежам кога седам и одам не, дали е нормално тоа и што може да пијам од витамини да ми обалжи малку зашто неможам да спијам,има ли некоја со исто искуство, фала позз

3. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Земи магнезиум и мене таа перницата за трудници ми помага.

На Mira1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mira1980

Mira1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    581
    А и тебе те болат нормално ли е нели е рано да болат, Пијам магнезиум ама не ми помага, може да ми пуштиш слика од перницата ако сакаш

5. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Искрено ребра не ме болеле до сега можеби се е до градбата на жената. Си растат децата :)

Прикачени фајлови:

На Esterina, Broki5 и Mira1980 им се допаѓа ова.
  6. Esterina

Esterina Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    57
    Здраво јас сум 17 та недела и почна да ме боли кичмата од десната страна и десната нога горе. Со првата бременост ова се случуваше ако се преумора и последните недели. Земам магнезиум навечер и ставам перници околу па некако се смирува

7. Esterina

Esterina Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    57
    Здраво душичките најверојатно пораснале досега мене ме интересираше за количката како се погоди и од кој месец ги ставаше во неа? Баш гледав на Cosatto и интересни беа само приметив дека се свртени само накај надвор да гледаат па дали е проблем за мали бебиња не знам. Поздрав

8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Тоа повеќе зависи од бебињата. Попрактично е во секој случај на почетокот да се свртени накај тебе, ако некор заплаче, поврати, се уплаши или слично одма ќе приметиш и ќе реагираш.
    Според мене подобро е да може да се врти да гледа и напред и назад, по потреба :)

На Esterina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.059
    Дали близначињата побавно растат отколку кога би било едно или нема врска. Само што дознав дека носам две и сега милион прашања ми летаат низ глава. Контрола на пократок период ќе треба, порано се познава стомак, а и порано се раѓаат. Милиони прашања имам во главата. Не знам што ќе биде ама се надевам на најдоброто ( Дај Боже! )
    Во седма недела сум влезена ама не се виде ништо подетално, само две мали гравчиња :inlove::inlove: Во 9та недела ќе одам за срцева акција да се види. Кога вие видовте прв пат срцева акција. Не знам можеби сум малку порана бременост отколку што мислам дека сум.

На s.maja, Fatalnata и Martka им се допаѓа ова.
  10. Vina Nevina_55

Vina Nevina_55 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    18
    Здраво, близначињата се очекуваат да растат исто како и "единечните" бебиња. Димензиите се исти за сите, разликата е што близнаците многу често се раѓаат пред време, па затоа се малку помали од обичните бебиња.

Кај моите близнаци, се виде срцева акција во 8 недела. Инаку, можно е едното да е малку помало од другото на почеток, после се менуваат, да не те плаши тоа. Поздрав

На Martka, Broki5, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Честито, имај убава бременост!
    Кај нас на 5 недели се претпоставуваше дека се две, на 6 се потврди, ама на ехо преку стомак не се виде многу нешто. Следниот пат бев по 4 недели и веќе убаво се гледаа.
    Да, стомакот расте порано, побрзо, поголем :).
    Првата бременост немав воопшто, а со нив имав мачнини цело прво тромесечие и се родија на терминот за близнаци, 38-ма недела.
    Прашувај сé што те интересира.

На Vina Nevina_55, Broki5, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  12. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.059
    Ти благодарам! Сега не ќе можам да дочекам 2 ипол недели за преглед. многу сум возбудена. Ама и страв ме фаќа по малку

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Esterina

Esterina Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    57
    Здраво да ти се живи и здрави близначињата :) и јас носам близнаци сакав да прашам каква количка имате и што мислиш дека би искористила повеќе а што не?

14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Благодарам, ти посакувам лесна бременост и породување.
    Прво купивме количка за близнаци, ама едната воопшто не сакаше да се вози и цело време беше в раце. Потоа проодеа и сакаа они да ја возат количката, а кога беа веќе речиси две години сакаа да се возат и двете, ама станаа тешки заедно со количка и беше мачно да се управува со неа посебно кога требаше да се подигне на тротоар :whew:, па земавме две посебни.
    Сега да сум уште од почеток би земала единечни, ама тоа не би зависело само од децата, туку и дали ќе имаш некој со тебе да ја вози другата количка во моментот баш кога ќе сакаш или ќе имаш потреба од излегување.

На Esterina и Broki5 им се допаѓа ова.
  15. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.815
    Здраво мајки на близнаци, и јас сум трудна со близнаци, ние 100 пати мислевме и премисливме дали да земаме киличка или не, со оглед на тоа што бебињата ќе се родат во декември здравје боже и се одлучивме да земеме само транспортери за почеток а количка да земеме на пролет. Летна количка, чадор систем, зашто и тогаш повеќе би ги изнесувале и шетале. Ја гледавме таа од Бебе Хоум на Maxi Cosi, најмногу ни се допадна. Па ќе видиме кој ќе сака да се вози а кој не хахах. Поздрав до сите :hug::inlove::l:

На s.maja, Martka, Esterina и 2 други им се допаѓа ова.
  16. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Нема сака не сака. Од бебиња ќе ги легнуваш во количката за да ја засакаат и да стекнат навики, додека се бебиња можеш да влијаеш на нив, понатака е тешко. Затоа мами на близнаци направете си го редот за битни работи од старт не треба многу трте мрте две деца од еднаш не е мала работа. Си бара енергија, посветување максимално, помош и ред други ствари :) Дупли напор е ама и дупла среќа е :)
    Честитки нови мами на близнаци :inlove:

Инаку јас ја имам дана фор ту од бебе хоум, сеа за сеа сум задоволна моиве имаат 3 ипол месеци и до сега е максимум искористена, лесна е за маневрирање премногу, практична е.. искрено едина работа што е зезната е што не се вртат рачките за да можеш да ги гледаш. Нема мн избор за колички од сега ви кажувам за да не се разочарате барајќи :)

На s.maja, Meckicja, Martka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Здраво мамички на близнаци, јас се породив во вторникот во 37 недела, момчето 2600, а девојчето 2400. Со лесно на сите мајки со близнаци.

На Elen@, Nancy27*, Veta и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.815
    Честитки мајка, да се живи и здрави и да ве радуваат цел живот. И јас едвај чекам да си ги видам златцата. Поздрав и секое добро :inlove::hug:

На Anaskopje и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  19. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Радост голема е. Поздрав и до вас :*

На Moce19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Esterina

Esterina Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    57
    Честитки да се здрави и живи

На Jasmin12, Anaskopje и Mira1980 им се допаѓа ова.