Обавезно земете количка. Не сум со близначиња ама пак низ дома со бебе сп количка функционираме. Можам да замислам со 2 е уште позахтевно. Едно во рака друго ќе го возиш низ дома или и двете ќе ги возиш. Еве грчеви кога фаќаат се вози се смирува. На ручек го ставам во количка и со една рака јадам со друга бебе успивам... мене бар многу ми врши рабпта Ако имате дома простор зимај не чекај до пролет. Плус може ќе има убави денови ќе сакаш да ги прошеташ 15 20м на сонце..
Така е ! Да не ми беше количкава незнам што ќе правев. Јас две имам ))) едната ми е за надвор другата ја позајмив за дома.
Zdravo Na site, Sakav da ve prasam dali nekoja od vas, vo tekot na bremenosta se soocila so oteznato disejne I taxikardija.osven bedoksin drugo ne pijam. Proveriv zelezo I malku mi e slabo, doktorot mi prepisa apcina za toa, se nadevam deka ke pomogni. Inakusim sim 25 nedela so bliznaci. Dokolku Imate nekoj sovet, vi bi bila Blagodarna da spodelite. Pozdrav
Здраво јас сум со близнаци 27 недела некогаш ми се има случено тешко дишење. Железо обавезно земај по два пати исто мене докторот ми кажа да не се прејадувам да јадам помали количини почесто. Земај и магнезиум навечер и насабајле ќе те опушта во мускули. Со лесно
Fala ti na dogovorot, I blaze tebe sto nemas takov problem.. Vo vrska so jadejnevo, veruvaj ednas vo denot samo jadam I toa mala kolicina.. I mene toa mi go rekoa, da se jadat Mali kolicini,ama eve ne mi pomaga ni toa.. Na momenti se prasuva od sto jadat bebinava, a masala ne se maliSega da vidam uste so zelezovo.. Pozdrav I so lesno
Сите симптоми се нормални со близнаци ништо да не те чуди не се оптеретувај, одмарај се многу и пиј магнезиум, б6 и терапија за железото во комбинација со вит Ц. Со лесно
Дали во 8 недела ви се познаваше меше? Со ќерка ми до 4 месеци не ми се познаваше, а бев многу слаба. Сега сум пополничка и мислев дека ми е од прејаденост, ама сватив дека постојано си е тука мешето и дека е тврдо. Не се познава вака многу ама сепак многу порано од првиот пат.
Се познаваше, ама тоа е заради подуеноста, матката е сеуште зад срамната коска. Уште малку ќе почне да расне заради бебињата и ќе бидеш поголема за месеците. При едно излегување една бабичка ме гледа и ми вика ајде, демек уште малку ќе издржиш, а бев тек 6-ти месец
Еве јас пак да пишам. Бремена сум со близнаци 8 + 5 дена. Кога ќе легнам на грб чувствувам ако ја ставам раката на стомак под папокот прво едно топче се крева на горе па се спушта, после друго топче се крева на горе и се спушта. Се надевам дека не е ништо страшно бидејќи многу е рано за Бракстон Хикс.
Здраво на сите, јас сум 32+3 недела, со близнаци, двете машки. До сега супер си се развиваа двајцата, ама на денешниот преглед покажа дека едното заостанува со растот. Конкретно, поголемото е 1750 гр, а помалото 1430 гр (за 11 дена покачило само 80 гр). Примам клексани веќе, сега ми ја зголемија дозата. Дали имате искуство со вакви разлики во растот, ме фаќа паника, не можам да го дочекам наредниот преглед! Фала најмногу
Здраво мајка, и јас сум исто со близнаци 35+4 машко и девојче. И кај мене во 32 недела мислам ми кажаа дека девојчето заостанува околу 200-300 грама. Ми препишаа клексани да се боцкам 2 недели, на претходниот преглед двете беа изедначени со килажата што значи дека клексаните супер влијаеле. Мисли позитивно и опушти се, ќе бидат добро и двете.
Фала многу, не знаеш колку ми требаше утеха! Со лесно да си ја истераш бременоста, кај тебе уште многу малку останало
Царски мила, дека со инвитро и прворотка, и мене не ми се ризикува а и на нив верувам. И плус бебенцава ми се наместени како на спрат карлично, нз колку и дали ќе се свртат. Се помирив дека царски па што е Господ никој не е. Ќе биде добро се.
И јас ќе бидам со царски на докторот не му се ризикува дека со една постелката се... Ајде ќе биде Со лесно