И јас пиев метилирана ( спонтана бременост) сма не ми текнува име, знам само дека во аптеката од Про Медика ја имаше, по другиве не
Zdravo mamicki na bliznaci..nosam bliznaci 8+2,pijam metilirana folna od 1000,vitamin d od 1000,I magnezium direct od 375mg,I ponekogas se custvuvam Deka nemam Sila mi se potresuvaat racete,I custvo na konstantno gadenje od hrana,ne znam Dali mi se dovolno ovie vitamini na kontrola sum Pak za nedela ipol..
Нормално е. Имаш и други витамини за бремени специјално. Јас пиев имприл, магнезиум, витамин ц и б6. Со лесно
Дали некоја трудница со близнаци има серклаж? Или некоја што се породила со близнаци што имала серклаж, да сподели искуство ако може
Според мојот доктор препорачуваат. Јас имам серклаж, па сакав да видам други искуства дали има кај нас
Некои жени во бременоста страдаат од таканаречена некомпетентност на грлото на матката, што значи дека грлото нема способност целосно да се затвори во текот на бременоста, а тоа ги зголемува шансите за предвремено породување, па дури и за спонтан абортус. Во тој случај најчесто се препорачува серклаж на грлото на матката. Серклаж на грлото на матката е хируршки зафат. Хирургот го зашива грлото на матката за да не се отвори и со тоа да се спречи ризикот од предвремено породување на бремената жена.
Фала на објаснувањето Некогаш сум како од Марс падната, пола од работите што ги пишуваат на форумов не знам што значат извинете за оф топик
Девојки како стоите со серумското железо? Вчера проверив, хемоглобинот супер 124, ама серумското 9.5 Од мед со коприва и лимон, од јајца варени секое сабајле, зелени салати и пак паднато. Во понеделник сум на контрола, сигурно терапија некоја ќе ми даде, а до понеделник се надевам не е страшно да почекам Инааку, 26+6 сум.
Ни еднаш не проверив крв цела бременост, на крај само пред да се породам ми направија анализа и излезе одлична, Не ми ни текна а не ми ни бараа
Ne jadi vareni jajca jajcata sodrzat calcium a on treba da se izbegnuva barem 2 saati koga jades ili pies apcinja za zelezo
Zdravo mamicki na bliznaci,da ne ima nekoja da prodava socuvana i vo vozna sostojba kolicka za bliznacinja,baram da kupam,i dve sedista za vo kola,pisete mi vo licna poraka,pozz
Многу брзо за срцева реакција значи по само 1 месец од трансферот? дали вредноста на бета ти беше многу голема па знаеше дека се близнаци, и јас сум со инвитро исто две ми вратија ама рано е за проверка само бета имам направено
Мојата бета беше 499 на 13 ти ден од трансфер ( тридневни ембриони). 4 недели ( без 2 дена) после трансферот слушнавме срце на едното, а другото немаше срцева акција и видовме само сакус и жолто тело
Кај мене на 12ден беше 790 бета според други коментари се понадевав дека се близнаци❤️❤️, а дали одма може да се утврди со ЕХО и кога се испитува за димери
Кој ден ти е од трансфер? На првото ехо ( после 17 дена од трансферот ) се виде само еден сакус. Од после се појави другиот. Д димери испитав веднаш по позитивна бета