Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    14ден денес а ги вратија на 5ти ден утре ќе одам морало и кај нив за бета ама спомнаа и за димери мислев дека тоа се испитува подоцна затоа прашав фала за одговорот

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    На 12 декември трансфер, негде 12ти ден од трансфер бета 1000, после на 31ви се утврди дека се две, тоа ми беше првото ехо, А за срце после 10 дена. И не брзај за порано, биди си спокојна, бетата ти е супер:hug: Честитки к со лесно до крај:inlove: Ј

На Love&bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Фала ти, таква сум за се брзам паничам хаха затоа и читам цело време по форумов

4. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Знам, сите сме такви.. Мене сите и ми викаа да си одам и кај матичниот ама не отидов ниту еднаш. Демек прегледите ќе ти се фатат на недела ипол.. Ама бар според мене нема потреба, плус постаро ехо, па не дај боже нешто каже.. И еве, фала му на Бога утре во 7ми месец веќе.. Баш пробај колку што можеш да уживаш:hug:

На tina2018 и Love&bebe им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Mila jas na 4 april potocno na 13 den od et imav beta 104 na 18 April 2018 god kerkickata mi imase srceva akcija a inace do 6,7 ned bea bliznaci a posle ednoto go ispustiv a drugoto fala mu na gospod ostana i sega kerka mi e veke 2 i Pol godinki

На tina2018, Martka и Love&bebe им се допаѓа ова.
  6. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Трансфер имав на 29 февруари, на на 14 ти позитивен тест(не беше со бета), на 25 март еден сакус, а на 8ми април две срцеви акции.

На An angel, Marija2007, Lavica2602 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Девојкии како сте?
    Имал ли некој искуство со едното бебенце да е помало од другото.. Накај 26та недела почнаа да се двојат и сега скоро 30та веќе за две недели се разликуваат и со намалена плодова вода.. Контрола секоја недела, клексани два пати на ден ама докторката ми вика во најдобар случај уште 4 недели вака и да ги извади.. Иначе примив и доза за зреење на бели дробови..
    Има ли некој позитивно искуство со ова?

8. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Немам вакво искуство ама ти посакувам се најдобро и да издржат бебињата уште повеќе. Побарај и второ мислење.

На Milce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Здраво каква количка за близнаци би ми препорачале да е лесна за користење

10. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.815
    Screenshot_20210507_123201.jpg
    @Elen@ Прелесна за отварање-затварање. Со три нивоа, легнато, полуседечко и седечко. Има и додатоци за транспортери. Моите транспортери беа марка Joie, ги фаќаше на оваа количка.

На Milce89 и Elen@ им се допаѓа ова.
  11. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Elen@ Јас ја земав оваа пред некој ден, заедно со транспортериве на сликата. Количката вака е лесна и плус ја собира низ скоро низ сите врати.. На почеток со транспортери, мислам ќе биде супер. Screenshot_20210618-233736_Chrome.jpg

Последна измена: 18 јуни 2021
    На Elen@ и Moce19 им се допаѓа ова.
  12. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Здраво мамички имам прашање до вас. Кога дознавте дека сте бремени со близнаци? Дали тестот за бременост ви покажа јака цртка уште пред добивање?
    Јас се сомневам во близначка бременост, 3 дена пред собивање имам јака црвена цртка на тестот, а и мајка ми е близначка така да има шанси.

13. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Мислам дека тоа нема врска само голема вредност на бета покажува ако се близнаци

14. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    3 дена пред добивање е рана бременост мислам дека со ниска бета не би била цртката толку црврна, башка кај некои не покажува ниту бременост толку рано заради тоа и се мислам, а и генетски кај мене има близнаци.

15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Јас го направив тестот два дена пред добивање, се појави едвај видлива линија и го фрлив. Дали и колку се затемни не знам, а не ни направив втор. Ако правиш од Frer тестовите, види мислам дека детектираат бременост од вредност на хцг уште од 6 miu и затоа брзо се затемнува. Инаку, секако дека е можно и да се близнаци, посебно ако веќе имате во фамилијата од страна на мајка ти.
    Прв пат на ехо отидов на околу 20 дпо и гинекологот претпостави дека се две, така да за брзо ќе дознаеш и ќе чекаме да ни кажеш :)

На ≈ Moyocoyotzin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    ClearBlue тест правев мислам дека 20 miu детектира. Јас толку многу сакам близнаци па можеби затоа се сомневам во близначка бременост. Планирам наредниот петок да посетам доктор зошто сега е рано 3 недели и 4 дена нема ништо да се види, па ќе пишам шѕо ќе ми каже. :l:

На Saba08 и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Nema vrska ni golema beta ne. e pokazatel oti se bliznaci jas na 13 den od et imav beta 104 pa pak bea bliznaci ehoto e najdobar pokazatel dali se bliznaci ili ne

На Martka и ≈ Moyocoyotzin им се допаѓа ова.
  18. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Туку ме интересира, како се одлучувате за имиња ако се бебенцата од ист пол, кое на кого ќе го дадете?:D

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Искрено, ние не се ни помисливме баш за тоа, некако автоматски ни дојде првото име што го смисливме да го дадеме на бебето што се роди прво.

На Lolipop796 му/ѝ се допаѓа ова.