Bebencata tezea 2570 i 2450gr ednoto ne bese vo inkubator,a drugoto bese samo 5den bidejki mi fati zoltica.I malku imasa problem so povrakanje tie denovi.So lesno na site dupli mamicki.Da znaete deka e ogromna sreka i neopislivno cuvstvo koga ke gi vidite dvete dusicki sto se borele do kraj samo za da ve izraduvaat Vas.
Да се пријавам во групава 6+2 сум и само што дознав дека се две, слушнав 2 срциња. Според докторката 90 % се еднојајчани но ќе потврди наредна контрола. Инаку втора бременост еден батко имам домче, а сега одејќи на второ природно зачнати 2
Majkicki so lesno na site..minatata nedela bev na pregled 20+0 maskoto bese 327 a zenskoto 328grama doktorot mi veli deka e super tezinata za nedelata,a i ne sum popravena mnogu ovoj petok ke mi pravi vtor skrining koga ke bidam 21+2,samo hemoglobinot mi e padnat na 105 mi dade tableti haemovit,so drugo bi mozela da pijam za da mi se podobri krvnata slika??so prvite dve bremenosti istoi bese slaba krvta piev heferol dosta mi pomognaa a sega mi gi dade ovie??pozdrav ubav den na site
Дали знаете колку е породилното отсуство за близначка бременост? И дали исплата кога има за второ дете, сега исплатата како се пресметува во општина? Ако некоја мајка која неодамна се породила со близнаци знае, нека пише
Мене како што ме информираа дека породилното за близначка бременост е 15 месеци а за во општина како пресметуваат и мене ме интересира ама ете тие што веќе користат нека кажат
15 месеци имам породилно. За прво дете од град Скопје добив 5000, за второ 20000 ден. Близнаците ми се први деца.
Значи наместо да ги сметаат за прво второ и трето дете, они ти сметаат две деца како едно Мојата мила Македонија
Оф, сега повторно прочитав. Извини јас мислев три деца ко да прочитав и во прашалници бев Е супер тоа е веќе друго
Здраво. Запознаена за во Центар за социјална работа. Ако имате прва бременост близначка, имате право да добиете додаток за прво и второродено дене. Поздрав