Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. milagrosmila

milagrosmila Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.213
    Допаѓања:
    169.690
    Не дека нема шанса ваквата бременост. Ова е стварно реткост кај близначката бременост, ризична е до кај 24та недела, но не е невозможно да се изгура.
    Имам во подалека фамилија роднина со момо близначки. Како јајце на јајце се.
    Ја породија во 34та недела, идеше редовно на контроли, т.е појќе лежеше во болница него дома , ама истурка.
    Ова во Словенија беше пред 4 год.

Само верба во Бога, одмарање, примање терапија и ќе се молите све да биде како што треба.
    Ти пуштам најубави мисли да си ги донесеш на свет дечињата:hug::hug:

На Rtulka, Boyanna, Ana 33 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Мамичкии јас да ви потврдам дека очекувам 2 девојчици здравје Боже :):inlove:

На Marija2007, Mantub, Broki5 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Ana 33

Ana 33 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    211
    Zdravo majki vlegov vo 28nedela,bebinjata mi se ednoto 1100 a drugoto 1000,doktorot mi kaza deka nakaj 31nedela ke me pusti da primam inekcii za zreenje za da ako resat da izlezat porano bidejki ova mi e treta bremenost da si disat sami.dali nekoj ima iskustvo so ovie inekcii kako si primat itn...blagodaram so lesno na site

На Martka и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  5. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Со лесно. Ич да не те секираат тие инекции, може само корист да имаш од нив ако ги примиш, а лошо е ако не ги примиш, а се породиш пред време.
    Јас примив две дози, од третата доза ја примив само првата инекција, не стигнав за втората инекција од третата доза, бидејќи се породив во 31+.
    Бебенцата си дишеа самостојно, благодарение на тие инекции, си качија на килажа само и си ги земав дома.
    Со лесно и подобро да ги примиш и превентивно за секој случај(fingers)
    Инаку се примаат по две во една доза, мускулно и си одиш дома. Јас првата доза ја примив во 28ма.

На Lolipop1983, Martka и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  6. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Здраво мамички. Јас денес бев кај матичната, 5+4 сум, видовме два сакуса, за срценца уште е рано. Веќе пишав во прво тромесечие но не добив мислења, пак ќе прашам. На ехо ми виде дека јајниците ми се отечени и се поголеми од матката, исто имам и фоликули, со ивф сум. Ми рече дека не е опасно дека ми е од стимулациите. Сакам да прашам дали некој се соочил со такво нешто и во која недела му спласнале јајниците?

7. Ana 33

Ana 33 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    211
    Zdravo majki pak jasdenes bev na kontrola 30+6 ednoto bebce e 1600 a drugoto 1440doktorot mi rece deka e sosema normalna tezina za bliznaci.mi rece deka se veke zavrteni so glavite nadole spremni za prirodno,no bidejki imam vekje dva carski reza posledniot pred 8godini,ke me pusti pak na carski,Jas iskreno ne se ni nadevav za bidam prirodno,drugo mi izleze vo mokraca +acetoni dali nekoj ima iskustvo so ova mi rece za pijam dosta tecnosti Voda caevi i za Edna nedela za odam pak da me proveri

8. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Мамички каде ги правевте скрининзите? Првиот го правев кај матичната ама за вториот се мислам^_^

9. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Димчев Систина :)

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Петревска Систина

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Мамички дали е нормално во 13 недела пулсот да ми е над 80 најчесто 85 а после раздвижување и 95.Притисок низок обично околу 100 со 70. Исто така некогаш имам тахикардии кои кратко траат и се како прескокнување.

12. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    253
    И мене истото ми се случува. Притисок нормален пулс повисок и како тахикардии. И јас сум 13та недела. Мислам дека е нормално пулсот да се покачи :wasntme:

На Лаура82 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lolipop1983

Lolipop1983 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Absolutno normalno e pulsot da se pokaci vo bremenost zatoa sto volumenot na krvta se zgolemuva I srceto pumpa poveke krv

14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.416
    Допаѓања:
    22.769
    Здраво на сите.
    Дали можете да ми препорачате добри доктори од Плодност и од Систина за пораѓај со близнаци? Т.е. за водење близначка бременост првично, па здравје и за пораѓај.
    Ваши или искуства на некои блиски?

На Lolipop1983 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Dr Vlatko Gorgievski najdobar! Da ne ziveevme vo stranstvo, on ke ni ja vodese bremenosta. I ako vidis na Facebook komplimenti za Vlatko ima iljadnici prezadovolni majki. Doktorot e dostapen sekogas, I e najstrucen za se vo sekoe vreme !!

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Dr Vlatko Gorgievski od Plodnost Bitola nema na svet takov strucen I spremen

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Не ми ја водеше бременоста, но ме породи др Панчевски од Систина, имам пишувано и порано во оваа тема.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Мене ми ја води бременоста матичниот во мојот град во консултации со ивф доктор.Е сега кажете ми како се чувствувате и што ви препорачуваат вашите лекари оти сепак се работи за близначка бременост.Јас полека влегуваме во 4 месец и веќе ми се намалени мачнините, грчевите и болките во кичма но повеќе на спиење ме тера. Е сега ради тоа што имав крварење во 7 недела бев на строго мирување но после прв скрининг ми кажа докторот дека можам да се раздвижувам по малку три пати по 20 мин.пешачење,да не стојам во место долго и да избегнувам седење секогаш кога ќе седнам да прилегнувам.Уште ми е некако страв со пешачењето а многу сакам да се раздвижам. Споделете ваши искуства па може ќе се опуштам малку.

19. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Јас со две раце потпишувам за Петревска од Систина, најстручна за ризична бременост, а секако бремеността со близнаци така ја водат. Се гушкаме дома веќе 4 месеци, благодарение на неа.

На Martka и Moce19 им се допаѓа ова.
  20. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Со лесно до крај
    Мене ми забранија вежбање, пешачење секој ден, полека без напрегање.. Јас немав потешкотии до крај, супер се чувствував.. Имав неколку неуспешни инвитра, и толку бев позитивна цела бременост. Според мене, најважно е да му веруваш на докторот кој ти ја води бремеността, редовно контроли и ништо друго. Слушај го докторот и уживај до крај:hug: