Кај мене се машки ама двојајчани и не е дека не се разликуваат, на моменти се скорз исти на моменти различни.
Здраво на сите Да ви се приклучам на темава 7+1 недела, денес на ехо близначка бременост со позитивна срцева акција
Моите се женски двојајчани, кога беа мали ептен си личеа, ама сепак мене ми беа доволно различни да ги разликувам од раѓање. Сега се големи и интересно ми е што сите црти им се различни, а сепак си личат и луѓе кои ретко ги гледаат, не можат да ги различат.
Има претходно пишувано членката, прво кажано и било дека носи МОМО близнаци (monoamniotic - monochorionic twins) што е многу ретка и многу ризична бременост. Па сега испаднало дека не е така, затоа и се има изразено со "нормална близначка бременост".
Мамички, рано ми е сеуште, но да ве прашам за искуства за пораѓај, односно каде се пораѓавте природно или царски?
Јас царски, подранија малку моите, но секако ќе беа царски. Поминав супер, се породив во Систина и сум пррзадоволна. Со лесно
Hello Ми треба препорака каде е најдобро да правам еха за близначка бременост. Јас сум 8+3 г.недела. До сега одев во new born, каде што правев ивф, но др.Трајковски ми посоветува да си најдам стручен гинеколог кај кој во иднина ќе правам еха, се мислам бидејќи е близначка бременост дали да одам во Систина, Ремедика или да продолжам кај мојот матичен гинеколог?
Со лесно нека ти е Јас од се срце ти ја препорачувам Гордана Петровска од Систина, според мене нема постручна за ризична бременост, а близначка бременост така се води, бидејќи се две бебенца и треба поголемо внимание.
Здраво друшки, 14+2 сум. Веќе два дена по два три пати на ден имам како секундарни бодежи во пределот на матката, нормално е така?
Мамички незнам како спиете, мене уште во 25та недела ми е ужас, едвај дишам. Мешево некако нагло ми порасна и проблем
Другарки во 20 недела кај ги осеќате белите? Јас најчесто долу многу долу а поретко погоре Дали е нормално? На последна контрола беа карлично сега не знам ..И дали чувствувате тежина ако подолго седите многу ми е мачно седење наведнување а кај ми е крајот ..изгледа ќе си ја излезам цела бременост.