Mamicki do koga imavte macnini jas sum 14 +3 I po cel den Maka macam so macnina maticnata mi kaza posto se 2 moze ke potrae pa sakam da znam vase iskustvo
Јас се надевав дека до 12та траат...броев ситно уште недела две дека ќе се вратам у нормала ама ова можно е да потрае?! Не можам веќе се мрднав. Дајте чаре некое...
Мене до 16 некаде ми траеа, беше лудило. Тоалет кревет и така во круг, со напади на желудник од премногу повраќање. Ама среќа поминаа. Така што дај си уште малку време, ќе поминат сигурна сум. Јас дури сега и стравувам од нападиве на глад, не само што не ми се гади, туку апетитов ми е пуштен на најјако
Mamicki da prasam kolku Pati moze da se pie paracetamol na primer sekoj den po pola mnogu me boli kicma a dr mi vika normalno ama mene ne izdrzlivo mi e I za tuna dali da se jade dr mi vika moze da si jades a mi bese nezgodno da I vikam nesmee a imam citano deka ima ziva I deka ne se jade
За парацетамол не сум информирана. За туна некаде прочитав дека риба воопшто не се препорачува, но доколку баш не може да одолеете тоа да биде туна или лосос..До сега не сум јадела јас (9+3 сум) што не значи дека нема да посакам Како и да е, најверојатно др најдобро знае.
За парацетамол незнам, а за рибата Можеш да јадеш еднаш неделно, но никако да претеруваш. Јас незнаев и јадев буквално лосос секој втор ден, мислејќи дека е добро и добив страшна алергија ама страшна, што дури после 5 примени урбазони почна да се смирува. На бебенцата, не им влијаеше, еве ги до мене веќе 6 месеци.
Здраво Бремена сум 18 недела со близнации. Ви посакувам со лесно на сите Би сакала да ве прашам дали сте имале болки во половина и мали менструални болки
Mila jas sum od pocetokot na bremenos so takvi bolki fala bogu na eho e se vo red so bebencata I mi kazuvaat deka e normalno neli bliznacinja se I si pravat mesto jas sum 15 nedela I eve pocnuvaat I jajnicite da me bolat ama ako ti e misla odisi na ginekolog so lesno neka ni e da si gi zememe zdravi I zivi vo pregratka pa se ke istrpime
Pozdrav majki..Vi posakuvan lesna bremenost na site koi ste bremeni so bliznaci.. Jas veke se porodiv i imam 2 mesecni ednojajcani princezi Sakav da prasam vie koi veke imate pogolemi bliznacinja koga fativte reg so spienje i se ostanato.Ako moze da spodelite iskustvo.Sekoj sovet e dobrodojden
Нека се живи и здрави мамичке. Јас би сакала да те замолам да не подготвиш нас идните мајки на близнаци на што да бидеме спремни во периодот што доаѓа.Поздравче
Мила нека се живи и здрави, јас имам скоро 6 месечни машки близначиња, двојајчани. Малку се помалечки, бидејќи се порано. Моиве за месец дена почнаа да преспиваат прво скокаа еден иброк навечер, а за недела две и два оброка. Едниот знае да се разбуди накај 4 да побара да пие и одма заспива, а другиот си спие може и до 7. А заспиваат негде околу 9ипол. Има денови да сменат некој саат, ама обично е така. Ако не ти спијат навечер, пробај да не им палиш светло, не ги играј толку пред спиење, малку масажа, пижами, млеко и во креветче. Пиши ми слободно и порака, да споделуваме искуства
mila se sto treba e mbogu da biles smirena i da mislis pozitivno..Iskreno e tesko na pocetokot bidejki se 2bebinja koi placat odednas i potrebno e pomos okollu niv,no mnogu brzo rastat i nivnata nasmevka ke te popollni..Ako sakas nesto po konkretno da prasas slobodno pisi
moite se rodina 37nedela i pocetokot skoro 1mesec samo mleko i spienje (i placenje haha).A sega veke pocnaa po malce denje da sedat budni..najtesko e deka uste ne mozat da razlikuvat den i nok pa znaat ponekad i od 12 do 3 navecer da sedat budni bidejki denje spiat poveke Valda kalo rastat ke fatime red
Честито нека се живи и здрави. И јас имам близнаци машко и женско. Ние со сопругот ги играме докај 23 часот и потоа млеко или чај било што им даваме накај 23:30ч ќе заспијат и до утредента до накај 10ч спијат, ноќе не се будат па така немам проблем со нив, али со другото едно е на секој час или два се разбудува.
Kolku meseci se bliznacinjata? i od kollku meseci veke pocnavte vaka da spijat i da ne pijat noke mleko.. Jas imam i pogolema kerkicka 3 i pol godini,od nejzinata lubomora deka mama ja deli so dve bebinja pa i so nejze nokno vreme maka imame
Почнав вака откако си дојдовме од болница оти јас дека сум наставничка имам некој денови претпладне некој попладне , а сопругот е на смени оти е мед.брат не ги остававме да спијат преку ден многу и многу ги шетавме надвор на воздух и после ќе ги позанимававме и пред да спијат ќе ги средевме:Искапевме, нахраневме, ќе им меневме шпикозни и цела ноќ се мирни. Така правиме и со третово тоа е едно. Инаку се на 10 ипол месечна возраст на 15 фебруари се родија близнациве. На крајот од Март или почетокот на Април повторо останав бремена.
Bravo za vas I jas so prvoto dete nekako mnogu brgu fativme red za se a sega so ovie dve momivee nekako ne ni ide bas podmackano haha Daj spodelete nekoi ubavi detali sto se slucuvaa so bliznaci dodeka rastat
Срцки, кога почнавте да ги чуствувате бебушите во мешко? Имам ко меурчиња, и секундарни бодежи, 15+4 сум, па се прашувам дали е тоа тоа?