Да тоа е тоа.....Јас уште во 13 ги осеќав меурчињата а потоа некаде 18/19 и како мине време се повеќе и повеќе..
Мамички предложете количка која би била лесна но да има можност за додавање на транспортери. Фала однапред
Maxi-Cosi Coral 360 Essential транспортер Maxi-Cosi Дана количка за близнаци Ред Орхид Од бебехоум ги земав и сум презадоволна, од транспортерите корпите се вадат и се многу практични да ги земаш со неа, отколку со целиот транспортер, многу полесно. Исто и ги коростам за хранење, зашто не се извиткани како кај другите транспортери. Количката е многу лесна и мене што ми беше најважно е да ме собира дома, во лифт, ако сакаш да влезеш негде, а да се ееден до друг.
Здраво драги. Денес сум 11+1 и бев кај матичната за брисеви. Ме прегледа и мереше некои вредности. Ми кажа дека едниот плод е малку поголем од другиот.. Сакав да прашам дали се во ред вредностиве?(секако на 11.01 имам закажано прв скрининг во систина) Fetus A: CRL: 44,99 BPD: 16,28 NT: 0,73 Fetus B CRL: 50,15 BPD: 20,17 NT: 1,03 Фала ви❤
Srekna nova godina mamicki da si imame lesna bremenos I ovaa godina da si gi zememe bebinjata zdravi I zivi vo pregrata
Кај мене се двојајчани и на почетокот беа голема разлика. Едното беше по раст за 5 денови помало од другото. Сега сум 23 недела и се речиси исти, за 5 грама се разликуваат. Мислам дека немаш простор за паника, нормално е, и со тек на време ќе имаат речиси исти димензии
Среќни празници мами Веќе една недела имам болки горе лево во плешката. Исто како кога си преладен , имала ли некоја од вас слично искуство ? Не можам да спијам на лева страна зошто имам болки 24 недела сум бремена. После празнициве сум на контрола.
Ве молам за искуства..24/25 недела сум не сум имала до сега проблем и цервикс добар но едното близначе го носам доле другото погоре и последниве денови многу често осеќам удари доле близу вагината дали е нормално? За една недела сум на контрола секако но би сакала да споделите ваши искуства.Инаку 90 проценти од времето го минувам во кревет, станувам до тоалет и за јадење или ако треба до болница и аптека да одам со колата .
И јас сум 25 скоро 26та и исто ги осеќам. Едното доле некако многу, а другото ми прави притисок кај ребрата. А и многу станаа активни, не престануваат по цел ден да ме клоцаат па тоа некако ме смирува да не си правам лоши сценарија. Мислам дека немаш потреба за грижи ама ако немаш мир иди си на ехо нека те ѕирнат. А зошто лежиш ако се е ок? Јас нормално си функционирам, си шетам, да не претерувам не знам сега....
И моиве се активни доста...лежам оти сум со ивф и имав крварење во 7 недела и од тогаш некако ептен се чувам а и не ми даваат ништо да работам освен повремено некоја чаша да измијам да си ги кренам алиштата на место и прашинка да забришам.
istoto go osekav i jas vo tie nedeli ama mojata maticna mi vikase sve e vo red,se dodeka ne otidov na kontrola vo 28ma nedela u GAK i doktor me pregleda i mi rece deka cerviksot mi e skraten 15mm..primiv zracenje i od togas strogo najstrogo miruvanje se dodeka se porodiv, a se porodiv 37 nedela.. i da utrogestan i magnezium obavezno sekoj den. najdobro doktor da te pregleda i da ti izmeri cerviks..do togas magnezium i miruvanje
Пијан утрогестан два пати на ден и плус Мг два пати на ден, си мирува за мирување..цервикс последно мерење ми беше 40,6 и ради тоа викам да се стрпам до контрола.
spored mene cerviksot ti e so dobra dolzina ne treba da se sekiraš,najdibro ke ti kaze doktorot koga ke ofis na kontrola. Ti posakuvam odlicna bremenost do kraj
Здраво Бремена сум со близнации треба да сум 21 недела ама според ехо 19+4 недела Дали има место за загриженост дали некоја се соочила со тоа Ептен ми е страв Ви благодарам однапред