Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Со лесно :hug:
    Единствена маана и се малите тркалца, ама занемарливо е тоа во однос на другите работи, како лесна, потесна во однос со другите, брзо склопување, според мене.

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    253
    На Marija2007 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
  4. Jovana-95

Jovana-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    117
    Здраво
    Од кога почнавте да ги осејкате бебината? Јас сум 25 недела ги осејкав ама неколку дена слабо ги осејкам дали е нормално?
    Ептен сум исплашена

5. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Ne se sekiraj za dve nedeli nema da mozes da spies od niv hahah..slatki maki neka klocaat neka si tancuvaat pa zivi i zdravi da ni se rodat

На Inamya и Cecko85 им се допаѓа ова.
  6. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Мајки 32 недела сум и некако почнаа болки во препони и кичма деновиве. Не се тоа болки јаки кои прекинуваат после одреден временски интервал туку константно при движење си ги осеќам, искуство вакво имала некоја мама да знам дали е нормално?

7. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    253
    Jas sum 28 nedela i ne postojano ama pak imam bolki vo kicma pri dvizenje. Mislam deka e normalno.
    Jas sakav da ve prasam vo koja nedela zapocnavte so soping za bebushkite? Kolicki, relaksatori, transporteri.... :inlove: jas seuste ne sum kupila nisto

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Nie sme zaedno..jas od obleka skoro se nabaviv..krevetcinjtata se naracani, a za transporteri i relaksatori planiram slednata nedela da kupam pa posle da mi ostane samo perenje i peglanje.

На seka87 и majavel1 им се допаѓа ова.
  9. milagrosmila

milagrosmila Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    Жени, правев крвна слика со ддмери после прележан Ковид, бремена сум 7 месец, ддмерите ми се 2956 , гинекологов вика дека се ок, на резултатот има табела што пишува дека во 3 триместар границата е до 2600 за трудници.
    Има некоја табела за ддмири за трудници со близнаци?

10. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Тука некаде 28 - 29 недела. Ама малку по малку. Еве 33 сум уште немам се средено, си викам рано е ама ич не е :)

На seka87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Sovetuvaj se so transfuziolog jas za ddimerite ne dozvoliv da se mesaat ginekolozite

12. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    253
    A dali kupivte kolicka? Nekoja preporaka? Jas ja sakav taa od chiollino so trasnsporteri komplet ama ja rasprodale :mm:

13. Neutesna

Neutesna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    552
    Mamicki da ve prasam me boli sramnata koska a sum 22+4 maticnata mi kaza miruvanje jas sum po cel den polulegnata ima li mesto za panika navecer po malku pesacev sega I od toa se otkazav zosto citam samo nekoj gluposti demek se sprema matkata za poragaj a mene mi e rano za poragaj ima li nekoj iskustvo so ovaa bolka

14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    6.546
    Јас ја имам Бебето 42. Ептен ми се исплати. Малите имат 4 години и имат по 17кг и уште е солидна. Уште сакаат да се возат во неа :D

15. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Kolku vi se aktivni bebuski vo 29/30 nedela..moive denje noke ne zastanuvaat se nadevam normalno e toa:)

16. moni49

moni49 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Јас ги испитував ддимерите во 6ти месец и ми беа 2960 матичниот гинеколог ми даде терапија да се боцкам clexane од 0.4 по една на ден и мислам дека ќе ги боцкам до крај на бременоста

17. moni49

moni49 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Јас ја имам истата скоро ја порачав од topolino Skopje ќе ја пробам во Март здравје, но вака е лесна за управување за склопување и местење на транспортери

18. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    253
    Dali imate grcevi vo muskulite i sto zemate ? Kaj mene pocnaa da se javuvaat grcevi vo nozete osobeno navecer vo spienje i pijam magnezium. Inaku 29+5 sum

19. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Јас
    И јас имам повремено грчеви..но кај мене поизразено е трнење на рацете ноќе..буквално ми се укочени кога се будам . Пијам Магнезиум 2*250. ама ќе видам на следна контрола што ќе каже докторот..за сега и не обрнувам внимание ни на грчевите ни на тоа што по малку знаат да ми отечат нозете оти се уште мака мачам со хемороидите..Пиј си Мг можеш да зголемиш доза само

20. moni49

moni49 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки дали и вам ви се случува да немате апетит јас немам апетит последниве неколку дена и имам нагон за гадење а сум 33та недела ?