Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Life 018

Life 018 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    148
    Jas od pocetok do kraj nemav apetit.Mnogu cesto samo endas na den jadev,ama ne se plasi ne deluva toa ne bebinjata, barem kaj mene bese taka.

На moni49 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Мајки во недоумица сум каде да се пораѓам. Секој совет, искуство со доктори, болница се добредојдени :) Инаку сум 35 та недела и веќе почнаа паниките како што поминува време :)

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Приватно или државно? Меѓу кои болници се мислиш?

4. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Меѓу приватно и државно :) Со првото дете се породив во Чаир, малку трауматично додуша, големо бебе ама форсираа природно. Сега карлично се женскиве и сигурна сум дека царски ќе биде, но се мислам и за систина. На 100 ума сум стварно незнам:wasntme:

5. Life 018

Life 018 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    148
    Jas pred 4meseci se porodiv u GAK prirodno i pre pree dobro pominav..dobro do dusa imav dogovoreno so doktorka ama mnogu sum zadovolna..isto i so prvoto dete pred 3god se porodiv tamu

На An angel и majavel1 им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.240
    Допаѓања:
    76.254
    Пријателка супер помина со втора бременост (близнаци) во Чаир. И првото и беше таму родено. Вика дали дека близначки и две, еден куп доктори вика се собраа да учестуваат на пораѓајот, пишале 5мин разлика, а не биле ни 2м, одма едно по друго излегле :)

На Mateas, majavel1 и Life 018 им се допаѓа ова.
  7. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Да не знаеш дали се договорила со некој доктор конкретно?

8. Life 018

Life 018 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    148
    isto i kaj mene full boksot:D i so doktori i so oprema ..otkako izleze ednoto bebe mi napravija vednas eho da vidat dali drugoto e namesteno kako sto treba..Poragaj na bliznaci prirodno e stvarno interesno ;) Razlika se 3-4min

На majavel1 и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.240
    Допаѓања:
    76.254
    Имаше доктор кој ја следи цело време, но ја породи друг кој се падна на смена. Дека она со болки отиде во 3 ноќе, во 6 беше породена. Мислам тогаш рече дека дури криво му било на тој што ја следел дека не присуствувал и он на пораѓајот :D

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. moni49

moni49 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Мене ми кажа докторката дека морам да се породам со царски рез бидејќи никој нема да ми се нафати да ме пораѓа природно со близнаци и да се наместени бебињата во која било болница

11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Кажи и оти има. Во Систина, на пример.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.240
    Допаѓања:
    76.254
    Глупости, која матична е таа.. Јас знам веќе неколку жени породени природно со близнаци. И тука на форумот има од разни болници Гак, Чаир искуства. Ако е се во ред, убаво наместени, пораѓаат секаде природно.

13. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Ве молам мајкички и идни мајки за искуства..откако влегов во 7 месец макички еден куп..прво болка во меѓуребреми мускули, само што помина тромбозирани хемороиди како цвеќе излезени 4-5 топчиња болки неиздржливи, се смирија болките почнаа да крварат при одење по голема нужда, сега отекување на нозе при најмало раздвижување на пр туширање , притисокот ми беше најмногу 110/70 сега 135/85, слаби болки во крст, стомак тежи едвај одам и тоа како шатка..има ли простор да се грижам или се е тоа нормално за близначка бременост..инаку сум 31 недела

14. An angel

An angel Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2019
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    142
    Мислам дека хемороидите се неизбежни, но мене мн ми помага одмивање под туш со грч ладна вода, неколку пати дневно, така се намалуваат, исчезнуваат и после некое време пак истото и истото, но приметив дека одмивањето со ладна вода е спасот, барем одреден период, лично кај мене. Поз

15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Следи да видиш како ќе е, ама ако приметиш отоци, раце, лице, нозе, ако притисокот се задржи повисок или расте, оди веднаш на лекар, не чекај време за редовна контрола.

На Лаура82 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    253
    Девојки дали примивте инјекција за зреење и во која недела? Со близначиња препорачуваат

17. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    521
    Јас не ги примив

18. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Јас вчера примив иако сум 36 та, едното бебенце драстично отскокнува во растот и за да се сигурни превентивно ми ставија заради тоа бебе, патем треба деновиве и да се породам па за секој случај.

На Tess36 и seka87 им се допаѓа ова.
  19. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Jas sum 32 nedela ne primiv bidejki nemalo indikacii i si naptedivale kako sto trebalo

На seka87 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    253
    Во 36 недела колку се отприлика во килажа? И дали одмараше повеќе последниов месец? Јас сум 32 скоро ама сеуште одам на работа:) Се мислам од наредна недела да отворам боледување, доста е. Ме караат сите да сум одмарала последниов месец:wasntme: