Jas od pocetok do kraj nemav apetit.Mnogu cesto samo endas na den jadev,ama ne se plasi ne deluva toa ne bebinjata, barem kaj mene bese taka.
Мајки во недоумица сум каде да се пораѓам. Секој совет, искуство со доктори, болница се добредојдени Инаку сум 35 та недела и веќе почнаа паниките како што поминува време
Меѓу приватно и државно Со првото дете се породив во Чаир, малку трауматично додуша, големо бебе ама форсираа природно. Сега карлично се женскиве и сигурна сум дека царски ќе биде, но се мислам и за систина. На 100 ума сум стварно незнам
Jas pred 4meseci se porodiv u GAK prirodno i pre pree dobro pominav..dobro do dusa imav dogovoreno so doktorka ama mnogu sum zadovolna..isto i so prvoto dete pred 3god se porodiv tamu
Пријателка супер помина со втора бременост (близнаци) во Чаир. И првото и беше таму родено. Вика дали дека близначки и две, еден куп доктори вика се собраа да учестуваат на пораѓајот, пишале 5мин разлика, а не биле ни 2м, одма едно по друго излегле
isto i kaj mene full boksot i so doktori i so oprema ..otkako izleze ednoto bebe mi napravija vednas eho da vidat dali drugoto e namesteno kako sto treba..Poragaj na bliznaci prirodno e stvarno interesno Razlika se 3-4min
Имаше доктор кој ја следи цело време, но ја породи друг кој се падна на смена. Дека она со болки отиде во 3 ноќе, во 6 беше породена. Мислам тогаш рече дека дури криво му било на тој што ја следел дека не присуствувал и он на пораѓајот
Мене ми кажа докторката дека морам да се породам со царски рез бидејќи никој нема да ми се нафати да ме пораѓа природно со близнаци и да се наместени бебињата во која било болница
Глупости, која матична е таа.. Јас знам веќе неколку жени породени природно со близнаци. И тука на форумот има од разни болници Гак, Чаир искуства. Ако е се во ред, убаво наместени, пораѓаат секаде природно.
Ве молам мајкички и идни мајки за искуства..откако влегов во 7 месец макички еден куп..прво болка во меѓуребреми мускули, само што помина тромбозирани хемороиди како цвеќе излезени 4-5 топчиња болки неиздржливи, се смирија болките почнаа да крварат при одење по голема нужда, сега отекување на нозе при најмало раздвижување на пр туширање , притисокот ми беше најмногу 110/70 сега 135/85, слаби болки во крст, стомак тежи едвај одам и тоа како шатка..има ли простор да се грижам или се е тоа нормално за близначка бременост..инаку сум 31 недела
Мислам дека хемороидите се неизбежни, но мене мн ми помага одмивање под туш со грч ладна вода, неколку пати дневно, така се намалуваат, исчезнуваат и после некое време пак истото и истото, но приметив дека одмивањето со ладна вода е спасот, барем одреден период, лично кај мене. Поз
Следи да видиш како ќе е, ама ако приметиш отоци, раце, лице, нозе, ако притисокот се задржи повисок или расте, оди веднаш на лекар, не чекај време за редовна контрола.
Јас вчера примив иако сум 36 та, едното бебенце драстично отскокнува во растот и за да се сигурни превентивно ми ставија заради тоа бебе, патем треба деновиве и да се породам па за секој случај.
Во 36 недела колку се отприлика во килажа? И дали одмараше повеќе последниов месец? Јас сум 32 скоро ама сеуште одам на работа Се мислам од наредна недела да отворам боледување, доста е. Ме караат сите да сум одмарала последниов месец