Бравооо..како издржуваш на работа не знам .јас едвај по дома функционирам..тешко ми е движење седење дишење ама ќе издржам уште еден месец а за тебе браво
Јас имам поголемо синче и воопшто не одмарам иако реално би требало, иначе неможеше убаво да ги измери, во принцип мешето го мери и според мерките заостанува неколку недели. Покрупната не е повеќе од 2500 грама.
Здраво Бремена со близнаци 29 недела. Должина на цервикс 3cm со омекнување на грлото на матката примав инекции за зреење дали би можело да се десии предвремено породување многу ми е страв Примам дабрестон 2×1 и утрогестан 1×1
Здраво, 16+ близначка бременост, од самиот почеток сме разлика една недела, ме интересира дали и вашите се разлика неколку денови, ме уверуваат дека е во ред една недела, каква е вашата состојба со близначињата ?
Да не се грижиш и кај мене беа цело време разлика дури сега во 32 недела се скоро исти. Не секирај се нормално е
Јас сум нова на форумот и имам едно прашање. Бремена сум 17та недела со еднојајчени близнчиња, една плацента две обвивки, девојчиња. На контроли одам кај Гордана во Систина. Во 16та недела ми кажа дека се е во ред разлика меѓу нив е 4-5дена едното заостанува во стомачетп и ми кажа дека постои голем ризик од тоа едното да заостанува многу повеќе. Ако дојде до тоа ми спомна ласерска операција во Софија.. искрено страв ми е од ова… како се вашите искуства со тоа едниот близнак да заостанува??? Инаку правев и нифти бидејќи без преплашена дека се еднојајачени.
Само ќе ти кажам да не се вознемируваш и уживај во бременоста. Јас се породив на 04.03 со еднојајчани бчизначиња исто како тебе, делеа една плацента и цело време се разликуваа за неколку дена. Ме породија во 36+4 со царски заради тоа што разликата беше 4 недели, за на крај да се родат со 100гр разлика. Докторката мора да ти каже за ризиците, дека може да дојде до синдром на трансфузија близнак-до-близнак, и едниот да се развива за сметка на другиот, но не значи дека така ќе биде. Јас цела бременост бев во грч и на крај се беше собро. Така да мој совет, уживај во бременоста, и не мисли што би било кога би било. Се ќе биде добро
Здраво јас имам близначиња еднојајчани како твоите исто нормално е едното малку да е поголемо или помало. Докторката во Грција ми кажа дека се толерира разлика до 200, 300 грама и дека ако е се во ред до 20 недела Понатаму нема ризик едното да расте на сметка на другото. Јас се породив во 37 недела имаа 250 гр разлика сега се 14 месеци и се исто кила и иста висина. Не се оптоварувај со негативни мисли. Со лесно до крај.
Фала ти многу. Сега за сега се минимално разлика што се толерира, ќе видам што ќе каже на следна контрола. Страв ми е дека еднојајчаните се поредки, размислувам што како ќе биде.. се надевам дека ќе биде се во ред.
Се породив пред 5месеци со еднојајчани близначки исто со две обвивки..при крај на бременоста докторката ми кажуваше дека едното бебе е 200/250грама помало од другото но немаше паника..На крај (37недела) се родија со 500грама разлика,но највазно и дбете беа зрави бебулки.. Узивај во бременоста,без многу лоши мисли
Здраво Би ве замолила за помош премногу ми е страв Јас сум 30 недела близначка бременост , но децата ми одговараат на 28 недела дали некоја се сооучила со тоа дали е опасна таква разлика во неделите? Исто омекнато грло на матката со должина 3 cm Ве замолуваам за помош
Мое мислење е дека нема нисто опасно,но сепак наредна контрола прашај го докторот! а за должината на цервиксот, во 28 недела кај мене беше 1.5cm и толку остана до крај се најдобро до порагај
Кај мене се двојајчени и едното (околу 26-27 недела кога бев) заостануваше во раст за 2 недели за разлика од другото. Докторката ме убеди дека не е страшно иако јас цела бев испаничена. Сега веќе двете се исти и во раст и во кг. Сега сум 33 недела. Мислам дека немаш простор за паники, но секако консултација со доктор. Со лесно и со убаво да ни е на сите девојки
Majkicki od kade kupivte kolicka za bliznaci? Sakam od tie sto se so transporteri ama nemozam da najdam
Јас ја купив од topolino.mk количката е на chipolino и беше единствена количка која имаше транспортери