Да да, веќе породена. Имаме 14 месеци скоро. Овој ми е нов ник. Некои стари членки ме знаат под никот Моce19.
Не не погрешно сум се изразила изгледа. Слаба сум јас и килажата иста ми е и пред трудна да бидам и сега после 17 недели. Воопшто не се поправам. Барем да ми беше страв за дебелеење ќе знаев дека сити се близнаците хахах. Вака се секирам дали се во ред.
Ахам, не се замарај што не си поправена. Битно е бебињата да си растат, и дваесет кг да се поправиш нема да родиш 10 кг бебе
Ама проблемот ми е и што немам апетит и не можам никако со сила да јадам, а и од почеток до сега повраќам, па и она минимално што го внесувам го повраќам
И јас повраќав секој ден до 15-16 недела (ама не слабеев), по малку јади ама повеќе пати, сепак мораш да внесуваш во тебе.
Здраво идни мамички. Може прашањето ќе биде глупо ама ме копка некое време. Кога ви кажаа дека носите близнаци, веднаш на првиот преглед или може и подоцна прв пат да се види?
На прво ехо, 5+3 се видоа два сакуса. На 6+0 слушнавме срце. Интересно беше што за срце бев кај ивф докторот и он виде само едно, а за прво ехо бев кај матичната и знаев дека се две веќе и му реков да провери поубаво
Ме разочаравте сега многу сакам близначиња. На прва контрола бев 7+ и мене ми се виде како два плода да има а докторката ми рече дека тоа било нешто како застарена крв не било плод. Утре сум на втор преглед 12+6 и се надевав дека ќе речат близначиња
Честитики мила, со лесно и со убаво во бременоста! Јас сум 24+3 со близнаци , мачнините ми траеа кратко (некои 2,3 недели од 7ма до 10та недела и толку). Не со повраќање, туку повеќе гадење или одбивност на храна..сами од себе се стабилизираа. Ќе помине, само за убаво да е
Фала ти миличка, кај мене почнаа негде после 5 недела. Цел ден сум со нагони,а апетит воопшто и немам. Поспаност, омалаксаност по цел ден... Се ќе се издржи, само нашите бебушки да бидат добро.
Мене до кај 18та. Околу 16та почнаа да се намалуваат. И сега знам да повратам понекогаш а 25та сум. Ти посакувам тебе да не ти траат толку долго
Ајде со лесно нека ти биде, да си тече се како што треба, јас 18та сум па ако сакаш да си прашаш нешто што колку толку сум поминала повели не се срами
Јас 18та и секој ден повраќам. До 15та само што ќе станев повраќав, сега не се знае кое време во денот, ама еднаш сигурно ќе повратам. Некогаш и по три пати... Тешко ми е, дехидрирам, немам сили..
Кај секој различно. Јас сум 35+2 и уште ми се случува да повраќам. Нормално не толку често како порано, сега отприлика еднаш неделно се случува. Зависи како се и бебчината поставени. Мене едното ми е до желундник и мислам дека поради тоа сеуштр се случува да повратам Инаку во однос на килажа мислев дека ќе бидам слон ама до сега сум 9 кг само поправена. Со лесно на сите мамички
Kako gi cuvstvuvavte bebinjata od 28mata nedela? Ima dvizenja, ama se so razlicen intenzitet... odnosno kako udiranja, prevrtuvanja... nekogas silni i bolni a nekogas nezni... normalno e?
Едно прашање до мешињата што се пред мене или веќе породени. Која недела примавте инекција за зреење? Јас сум 30+ Димчев вика рано ми е уште сега, а матичната ме напна морало да сум ја примила во најскоро време. Па ќе ве молам за ваше искуство.