Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Monikic19

Monikic19 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    26
    Моите се Лана и Душан :hug::hug:

На Mag_twins, Nikolina35, AugusTina! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.755
    Можеш. :D Бело крем жолто кафеаво, имаш многу унисекс алишта. Јас за синко имам алишта кои сум ги гледала и на женски. Можеш и да комбинираш бои а машки и женски модели.
    И да сакаш не може бебе цело време да е модерно, некогаш ке бљуцне на боди и ке смениш, некогаш ке се покака. Ама за слики можеш да комбинираш. И јас би сакала како тебе да имам машко и женско. Моево едно како што вреди за три, на второ не помислувам. :rock:

На Meckicja и AugusTina! им се допаѓа ова.
  3. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Да, машки се моиве. Ќе им правиш интересни комбинации, ќе видиш како ќе ти текнува, ќе си се дополнуваат:inlove: Со лесно:hug:
    Незнам дали сакаш имињата да ти се слични, Ирис, Ведрана и Бјанка ми се омилени од женски.. а машки Јован, Ведран, Војдан, Павел, Стефан, Дамјан.
    Пример Павел и Бјанка:inlove:
    Или Војдан и Ирис:inlove:
    Ајде може кума ќе ти бидам:D:hug:

На Meckicja, Anita Nikoloska и AugusTina! им се допаѓа ова.
  4. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Не можеш да знаеш :D
    Јас уште пред бремена да бидам сакав едно машко едно женско и имиња си имав ставено Лана и Леон или Лорена и Леон ама ништо никој не ми ги сака...
    Мажот ми вика тој ќе си го крстел женското јас машкото ама да не е Леон :D

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Првото нешто што го купив за близнаците сега :inlove: Ко куќа да купив се осеќам возбудено...
    IMG_20220416_162119_edit_54818319572885.jpg

Последна измена: 16 април 2022
    На meelitsah, buba4e89, bella12 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Сан@31_s_o

Сан@31_s_o Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Zdravo, jas sum 22 nedela i imam problem so kicmata i nogata me boli dali nekoja od vas ima vakov problem i dali nekoja ima resenie, zosto doktorite nisto ne davaat osven B6 i parcetamol

На Cecko85 и Anita Nikoloska им се допаѓа ова.
  7. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    600
    И јас имав такви болки, почнаа околу 20та недела..не ме боли константно, но секогаш кога лежам/ подолго седам и ќе станам едвај се исправувам и од кичмата и нозете ме болат..(единствено само пренаталните витамини ги пијам и магнезиум). Ако веќе пиеш магнезиум, по консултација со др. зголеми ја дозата..Само тоа и ми помага.
    Парацетамол за вообичаени болки во кичма, нога не би земала, а не ми ни препорачале.
    Испив само 2 парацетамола за да симнам темп, кога бев позитивна на Ковид. (Околу 19 недела)

На Anita Nikoloska и Сан@31_s_o им се допаѓа ова.
  8. Anita Nikoloska

Anita Nikoloska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    498
    Kaj мене се машко и женско.
    Имињата им се Андерј и Маријана, а други имиеа што би ги препорачала се:Јован,Благојче,Леонардо,Стефан и Петар за машки.
    Николина,Ирина,Ирис, Марија,Јована,Изабела и Ана за женски.

На AugusTina! му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    600
    Бремена сум 28+2 со близначиња и до сега на сите еха и скринизи си одговараа за гестациската неделата(дури беа и понапредни).
    Вчера на ГАК ми кажаа дека на едното близначе BDP мерката на главче е помала во однос на неделата за ококу 2 недели.
    Денес повторив ехо и мерките на едното бебе се скроз во ред, а на другото стомаче и ножна коска исто во ред, само главче помало. Веднаш ми дадоа упат да повторам TORCH што го имам правено уште 11 недела, за да сме виделе да не е последица на нешто вирусно (пример прележан Ковид):shake:

Дали некој имал вакво искуство, дали има простор за паника?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    На Гак два пати беше или на друго место вториот пат? На Гак другарка ја извадија од памет за мало главче (а после слушнавме дека доста така ги исплашиле), а потоа испадна дека е во ред. Оди и на уште едно 3то мислење, приватно...

11. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    600

Да, на ГАК бев. Закажав и на приватно, фала ти на советот, но и јас претпоставувам дека е така, бидејќи до пред 2 недели ниту матичната, ниту Димчев не ми спомнале такво нешто.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Се договоривме на едното јас ќе му дадам име, на другото мажот ми. :D

13. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    2.476
    Мешиња, кога прв пат ги почуствувавте вашите бебушки?

На Anita Nikoloska и AugusTina! им се допаѓа ова.
  14. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    600
    Околу 17 недела, но нежно само како пеперутки и вообичаено во долниот дел од стомакот, а потоа се чувствуваат се повеќе и се почесто. :inlove::inlove:

На Anita Nikoloska, AugusTina! и Алек*** им се допаѓа ова.
  15. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Јас во 17 едното и мислам сега 24/7 е активно, а другото мноооогу ретко, многу ме загрижува тоа бебе и на ехо само со рачињата на очи е и никако не се мрда. Само го мислам. За другото мал збор е хиперактивно колку е активно нон стоп.

Него, како сте со килограмите и неделите? Јас 22 недела + 5 кила само. :(

Последна измена: 2 мај 2022
  16. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    600

Драга слично како јас да се читам. Од аспект на активност понекогаш не можам да проценам кое бебе мрда, бидејќи нели они постојано си ја менуваат положбата. А тоа со рачињата на очи и криење на ехо на едното бебе, скроз исто. Речиси 29та недела сум а уште немаме убава слика од ултразвук на едното бебе. Не се грижи, доколку нешто не е ок би ти кажале. Едноставно не се исти, јас тоа бебе го викам инатче мало:inlove:.
    Во однос на килограмите, јас утре сум 29 недела а сум поправена точно 6,5 кг и сметам дека тоа е ок.
    Јас отсекогаш сум била крупна и се плашев по колку ќе качувам во бременост, но очигледно бебињата си добиваат колку што им е потребно и мислам дека нема простор за грижа:muscle:.

На Cecko85 и AugusTina! им се допаѓа ова.
  17. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Не ги мисли килограмите, битно е бебињата да си напредуваат како што треба. Незначи ако се поправиш 20 кг дека ќе родиш 5 кг бебе.
    Еве јас сум 34+ а сум поправена 5,5 кг, битно бебињата ми се супер.

На Mateas и AugusTina! им се допаѓа ова.
  18. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Супер до крај така се супер да помине кај тројцата.
    А стомакот голем ти е многу, кога ти порасна највеќе? :D
    Јас слаба како што сум си мислам којзнае колкав да не ми порасни па да немам после рамнотежа да паѓам нанапред хахах :D во 22 сега голем ми е ама терам можам да одам уште без паѓање :D:D

19. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    И јас сум слаба и малечка, само стомакот расте, друго цело тело исто ми остана. Од 17 недела почна да ми се познава дека сум бремена, па си расте стомакот секој ден :)
    И да штом неможам да се наведнам, да си облечам чорапи и патики, да си ги видам стапалата од стомакот голем ми е, мислам нормален како што треба и да е ;)
    Ма какво паѓање, не си на точак па рамнотежа да одржаваш, не се секирај само растете си со убаво и лесно :)

На AugusTina! и Cecko85 им се допаѓа ова.
  20. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Чекај јас сега збунета сум за положбата.. Да не си мислам цело време погрешно дека едното ми е лево едното десно а тие да се преместуваат.. Твоите се еднојајчани? Моите се двојајчани и така ми рече доктор, машкото ти е лево, женското десно и така ќе си останат до крај да си ги знаеш кај се. И ние така си тераме, лево тој, десно таа, така им зборуваме, така ги галиме.. На секое ехо така се исто со страните.
    Во заблуда да си живеам замисли, а тие си мењаваат страни :D