Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Ако нема причина, нема зошто да лежиш. Јас не лежев воопшто, продолжив со сите активнисти како и претходно и одев и на работа до отприлика 2 недели пред да се породам. И патував и на одмор бевме кога бев 7-ми месец. На почеток имав гадење, тахикардија особено кога порасна стомакот, а пред крај ми беше потешко и спиење и дишење и одење. Ама не се втирував во ништо, бидејќи немаше ништо екстремно и бидејќи сé е тоа нормално и физиолошки и секако не е сеедно кога носиш две наместо едно бебе.
    Совет, да си го слушаш телото, ти најдобро си се познаваш и ако немаш болки, крварење и немаш препораки за мирување од лекарот, тогаш нема зошто да си исплашена.
    Уживај во бременоста, пушти ги децата да си растат и ти посакувам сé најдобро :sun:.

На Lucky1312, EA23 и Meckicja им се допаѓа ова.
  2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Мајки на близнаци надвор од Мк, од каде купивте колички за бебушките? Исто гледав опција две колички посебно, се поврзуваат за заедно да се возат, а може и посебно. Можам да нарачам од многу страни на светот, ако може да ми пратите каде да почнам да разгледувам.

3. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    598
    2580 i 2840 vo 37+0

На Mag_twins му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Dali cesto se pojavuvaat tahikardii ? Jas sum 14ta nedela i poslednava nedela sekogas koga ke legnam si go osekam srcevo kako da ke mi izleze, ispituvam redovno hemostaza i vo red e se, ama malku mi e strav ne znam dali da odam na kardiolog na pregled.

5. Mag_twins

Mag_twins Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    34
    Исто ми беше и мене, и уште ми е така, а сум 35+4 не сум испитувала ништо.

6. Gabrielle...

Gabrielle... Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Дечки, ве молам препорачајте ми количка за близнаци. Едно до друго, по можност како сет со транспортери што се монтираат на количката. Јас тек влегувам во 7ми месец, ама гледам дека многи малку избор има, или нема на залиха. Имаше една во Тополино на чиполино, ама немаат на залиха.

Друго, дали мислите дека се попрактични оние единечните, па има како стеги за да се поврзат двете колички во случај кога си сам

Ми треба со транспортери, затоа што вратата од лифтот е само 70цм, и кога би излегувала сама би ги ставала во транспортери, и откако би се симнала би го расклопила другиот дел и би ги закачила, и обратно. Компликации ама јбг :drunk:

На Mag_twins и Beatris им се допаѓа ова.
  7. Mag_twins

Mag_twins Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    34
    Имаше во тополино преф некој ден бевме, инаку дуо смарт ја купивме, 36.000 така е со транспортери и убава е многу е сега за практична не знам уште ја немаме пробано, да дојдат девојките па тогаш. А прашај кога ќе добиваат или нарачај. За таа цена солидна добиваш многу и изгледа многу убаво и цврста плус транспортерите се така по големи и широки.

На Gabrielle... му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Ние ја имаме на чиполино дуо смарт, во март ја купивме од Андреј компани, 27 000 со транспортери и корпи, бебушките уживаат во неа, многу е лесна за возење и склопување, топла препорака :)

На Gabrielle... му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gabrielle...

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Фала ви многу мамички. Изгледа и таа количка е меѓу ретките опции, да е компактна а добра. Другите како оклоп што се, вистина се лично ама многу гломазни изгледаат. А јас како што сум ниска, ќе не можам да ги совладувам хахаха

10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ако имаш можност, т.е. финансии земи Bugaboo Donkey. Одлични се :) Скапи се, ама многу лесни и практични за употреба :)

https://www.bugaboo.com/sv-se/barnv...VOoxoCR2qOAYdEAAYAiAAEgKLIvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Можеш и на старо да ја купиш таму каде што живееш.

Јас лично сум презадоволна од количката, не тежи многу, лесна е, плус многу едноставно се склопува и расклопува. Која и да ја купуваш, гледај да не е многу тешка, зашто со две деца во неа е прилично тешко за буткање, посебно после првата година.

На Ivana 8 и Beatris им се допаѓа ова.
  11. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Јас сум во Мк, ама можам да нарачам да ми купат. Фала ти на предлогот, убава е, ќе ја имам во предвид дефинитивно.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  12. EliElena

EliElena Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Здраво . Јас сум бремена 18 недели со еднојајчани близнаци. Од почеток на бременост имм болки . До 10та недела ми беа од типот на менструални болки , па потоа се сменија болките почна како силен притисок ниско долу и стезање на целиот стомак. Сега од 17та недела ми почнаа други болки остар бол ниско долу како пресекување заедно со бол во кичма. секојдневно ги имам и некогш се доста силни. Инаку бев 2 пати оваа недела на контрола поради болките и се е во ред.Докторката вика не треба да ги имам болките. Дали имал некој болки така во близначка бременост

13. Life 018

Life 018 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    148
    Ti izmeri dolzina na cerviks doktorkata pri kontrolite?

14. EliElena

EliElena Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Da dobra e dolzinata 43mm e

На Life 018 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EA23

EA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    372
    Zdravo Kako ste mamicki. Jas sum 11.3 nedeli i dosega se custvuvam ubavo kako.i sekoja majka imam stres nekogas no pominuva. Sakam da prasam kakvi se prvite dvizenja na bliznacite Zatoa stoa znam deka e rano za mene no nekogas vo stomak.osekam kako srce sto cuka taka i nesto vo stomakot. Kakvi se i kako se osekat nekogas se cudam

16. Gabrielle...

Се зачлени на:
    15 јули 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    239
    Дечки извинете ако е пишувано за ова претходно, за колички кога се зборуваше додека бев во рана бременост, скокав коментари :lol:
    Дилемата ми е за количка. Се мислам меѓу таа на Chipolino Duo Smart 3 во 1, или некои единечни што можат со конектор да се поврзат. Транспортери можам да позајмам два. Е сега, дали некој ја искусил втората опција, со која комбинација на колички, како сте задоволни?
    Наводно, првата опција е понезгодна за патување :^) па сега сум во дилема...

17. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    3.972
    Девојки ќе ве молам за одговор.
    Дали ако се породиш во Систина и е потребно бебињата да бидат во инкубатори може да се однесат во ГАК или детска клиника?
    Зошто немам пари да кеширам толкава сума сума у случај ако треба да се во инкубатор.

На Kateruna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.631
    Допаѓања:
    17.470
    На една познаничка пред 3 години не и дозволиле со секакви изговори.
    Мислам ако се родени во термин нема потреба од инкубатор.
    Знам дека она плати многу и баш се смееше еден стан ќе купев со парите што ги дадов во Систина.
    Имаш опција да си се породиш и на ГАК и да не му ја мислиш за финансии ако треба да бидат во инкубатор.

19. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    3.972
    Знам ама не сакам во ГАК да се породам зошто си имам осигурување кое ме покрива и треба да доплатам многу малце . Еднаш се пораѓав во Систина втор пат ќе ми биде и знам каква е негата таму во однос на ГАК. Ќе прашам секако во Систина ако дојде до предвремено пораѓање.

20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.631
    Допаѓања:
    17.470
    Скапичко е , плус 2 беблаци се.
    Сепак ти си знаеш од финансиски аспект дали и колку можеш да си дозволиш.
    Па ајде позитивно, дај боже термински да се и да си идете дома за брзо и да нема потреба од инкубатор.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.