Da se smiris poveke da ne pravis panika Ti si jaka.licnost ke izdrsiz. Za stolicata bi ti preporacala sekoj den da jades kiselo mleko so leneno semo. Edna raka suvi slivi. Edna lazica parafinsko.maslo.i.sok.od. krusa. Daj Boze so lesno. ne zaboravaj dve angeli ke drzis na rakaa. Jas sum 16.4 nedela i normalno ne e isto no nie ke trpime se za da vidime nasite ubavi deca
Дали царски се породи? Инекции за зреење зошто си почналада примаш од 30 та недела? Поради болки или доктор во систина ти ги препорача?
Др. Дракулевски Иначе имам уште едно што има 1 година и 9 месеци . Зошто и првото ми е мало навикната сум веќе да не спијам , да мењам пелени и да слушам врескање и плачење така да океј сум сега за сега. Првото го чува свекрва ми го носи маж ми од 8 до 4 е кај нив. Иначе моиве близначиња се мирнички цицаат и спијат сега има моменти да заплачат ама вака океј се Се надевам ќе си продолжат вака.
Со 3 деца само прифаќаш што ти се нуди. Не треба да набиваме чувство на вина на мајката, напротив да ја поддржиме. Јас со 2 и тоа поголема разлика знам да прегорам.
Секако, ама таа делба може да е опасна, знаеш на што мислам. Ако некој прифаќа помош, тоа сум јас. Ама толку мало дете не разбира дека мама е преморена. Според мене има и други опции кои се побезбедни за врската со постарото.
Моја претпоставка е дека големото е со бабата додека е таткото на работа. Кога се дома двајцата родители тогаш се сите заедно. Искрено и со една голема и бебе знае да ми е тешко. А мирни се двајцата. Ова се малтене три бебиња... така што една гушка до мајката...
Јас кога идев на работа исто го чуваше свекрва ми. Така да не е нешто ново. Детето е навикнато со баба и си доаѓа дома после. За викенди си е со нас. Сопругот го носи кога е на работа и после го враќа со него. Некогаш и јас чуствувам грижа за поголемото меѓутоа потребна е помош е стварно зошто е тешко со три деца . Кога си доаѓа дома гледам да поминувам со него повеќе време
Stom saka da odi kaj baba i dedo iako mama ja ostava doma so dvete bebinja mislam deka nema nikakov problem.Go kazuvam ova od moe iskustvo, golemata imase 3 godini i 4 meseci koga se rodia moite bliznacki, i izrazi extremna lubomora so toa sto ni vo gradinka veke ne sakase da odi, non stop tamu placella i im kazuvala kako mama ima 2 bebinja i deka ke sum odella nekade so bebinjata, doma se kubese se grebese sebesi a koga ke ja prasav zosto mama se grebes, mi odgovarase deke samo se ćesa.Pocna nokno vreme vo son pa place da udira so kloci i koga go kazuvam ova ne bese 1-2 pati tuku bukvalno cela nok..Kaj majkami ne sakase nikakooo da odii, a pres da se porodam mnogu sakaze da odi kaj nis,pa i imase slucai koga sama bes mene sedela den dva..Offf koga samo mi teknuva kolku ona tesko go prebrodi ova mi se place i sega. ne deka jas ne pominuvav vreme so nea no valda takvo e deteto, zatoa sakam da kazam deka ako nesto ne e vo red sto odi kaj baba da posedi ke primetis vednas. Neka se zivi i zdravi bliznacite majka izvinete na dolgiot post
Zdravo mamicki ubavi vredni jaki i trpelivi. Dali moze da ne orientirate za krevetcinja za bliznaci kolicka i slicno . Kako e podobro . Da ste zdravi.i zivi site
Ние креветчиња земавме од Чарли Тетово, до еден месец спиеа во едно, порасна и се во посебни количка имаме од Андреј компани на чиполино дуо смарт со транспортери и корпи - одлична е Исто би ти препорачала да си земете релаксатори нас ептен ни се наоѓаат ги користиме максимално а бебушките баш уживаат во нив
Нас уште ни е рано, ама и ние ја земавме истата количка, затоа што видовме дека не ни има друг избор. Супер што пиша искуство да не ја мислам, значи добра ќе биде. Исто размислуваме за релаксатори, сите ни зборат не давајте пари, шо ќе ви се за кратко, може нема да ги сакаат, ама лесно е со едно бебе, ќе го земеш во раце и готово, вака со две мислам дека ќе ми се неопходни, посебно што ќе сум скоро по цел ден сама со нив, немам опција мајка/ свекврва. Земавте од оние со сите функции, лулање, вибрации, музики или поедноставни?
a Dali mozat vo relaksatorot da spijat dali ae kako.kreveti ili kako lulaski forma. A sega krevetite kako.gi.imate naracano.ili gotovi kupeni.Malce problem vo Mk za twins. se nerviram koga nemat.mnogu izbori
Не си погрешила со количката воопшто Ех со едно ко песна ама со две е сосема друга приказна Ајде ќе летне времето брзо ќе стасаат бебушките Релаксатори ни се на кика бу, со три брзини на лулање, тајмер и неколку мелодии. Навистина спас ми се, ќе ги ставам во нив и работам низ дома Секое бебе е различно но ако немаш нема ни да знаеш дали ќе сакаат во релаксатори или не, ако имате можност купете си
Јас не ги оставам да спијат во релаксатори тие се под агол од 45° ги ставам во нив и си вршам домашни работи а они си уживаат Креветчиња ги видовме и плативме во Чарли ни ги пратија во делови и сами си ги склопи ме, колку што барав нигде во мк нема креветчиња за близнаци, нашиве се мултифункционални значи креветче 0-5 па се трансформираат во 5-18 год така да ќе бидат максимално искористени а за ефтини пари реално
Баш убаво што сподели. Инаку да, поскапи се релаксаторите, плус два требаат, ама барем ќе можеш да си завршиш обврски, а ниедно бебе нема да е запоставено, барем јас така размислувам. Здравје и тоа ќе набавиме.
ј Од каде ја земавте количката? Во Тополино ја немаат веќе, гледав во Бугарија и таму освен виолетова нема друга. Изборот кај нас е стварно никаков, сакав да ја видам и да одлучам што да правам.