Бременост сo близнаци

Discussion in 'Бременост' started by mimidjon, Apr 28, 2016.

1. Tess36

Tess36 Истакнат член

Од Андреј компани ја земавме. Бевме еднаш да ја видиме, имаше три бои, зелена, виолетова и сива и додека ние се двоумевме дека ни е рано и меревме дали ќе ја собере низ врати, влез, лифт, зелената се продаде и одлучивме да ја земеме сивата, да не останеме без никаква. Друго што гледавме поквалитетно, имаше една во Бебе Центар, ама со корпи една позади друга (такви не ми се свиѓаат), и беше комплет над 1000 евра. И исто такви гледав и во Либерта, таму се над 1500 евра. Буквално нема никаков избор за близнаци, само оние пластични летни никакви, таква не ни планирам засега.

Beatris likes this.
  2. Beatris

Beatris Популарен член

Тие скапите стварно не ми се свиѓаат, прегломазни ми се, а и јас нејќам таква една позади друга корпа. И јас мислев на таква да падне изборот на чиполино, но изгледа сега нема да може да ја најдеме...

3. Tess36

Tess36 Истакнат член

Ако ја нема ни во Бугарија, евентуално да видите некој ако може од Србија да ви донесе.

Beatris likes this.
  4. Aleksandra**

Aleksandra** Активен член

И јас земав на Чиполино, може малку порано, ама видов дека никаде веќе нема ни избор, а ни по пристапни цени. Ние пред две недели бевме во Андреј Компани им беше останата една виолетова и рекоа дека не знаат дали ќе добијат и кога би било. После сосема случајно на интернет ми излезе продавница во Прилеп - Bebe Centar Alf Kids ги има на фб, се слушнав со нив имаа сива и зелена, ние ја земавме сивата. Од таму луѓето рекоа дека до крајот на месецот очекуваат да набават пак, само што веројатно ќе бидат поскапи од сегашните.

Tess36 and Beatris like this.
  5. Beatris

Beatris Популарен член

Дефинитивно ја нема никаде количкава на Чиполино, има останато само виолетова, што не ми одговара. И по странство сите ги ангажирав да бараат, ама или е нешто што стварно не ми се свиѓа или е прескапо, а не ми се фрлаат пари за нешто што не знам и колку ќе го користам. Крајно ако продава некоја мајка тука нека ми пише, може да се договориме :D

Tess36 likes this.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Можеш да се обидеш и на странициве огласи што има, може да има. А има и една тема тука продавам /купувам нешто така беше.

Beatris likes this.
  7. EliElena

EliElena Активен член

Info nekoj da kaze dali se plakaat vo sistina inekcii na zreenje na belite drobovi i kolku se plakaat?

8. Inamya

Inamya Популарен член

Пред пет месеци ги примив, секако се плаќаат мислам околу 200 и нешто беше инекцијата а за да ти ја стават 700 денари! Но можеш да ја аплицираш и кај матичната или друго медицинско лице!

EliElena likes this.
  9. doll.a

doll.a Популарен член

Јас си ги купував од аптеката што беше во Систина и ме боцкаше медицинската сестра не платив ништо.

10. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Кога прв пат ги осетивте бебињата да мрднат? 12+6 сум пред малку осетив као пливкање ниско на стомакот си викам дали се они или цревата. :?:

EA23 likes this.
  11. EA23

EA23 Истакнат член

I jas taka nekako.kako puls od srce. Mnogu ubavo custvo neli?

Suze18992 likes this.
  12. EA23

EA23 Истакнат член

Ni Na na gi narekuva vo prodavnicata kade sto gi vidov. Pred dve godini imase vnuka moja i prezadovolna e. Mnogu pomaga se na struja i adapter i muzika . Nekako za bliznaci me izgledat od pomos. a sto najbitno lezacka polozba .Sto mislite dali nekoj upotrebuval vakvi

Attached Files:

13. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Преубаво.

EA23 likes this.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Ваквите можно е доста кратко дека ќе ги користиш. Евентуално на старо ако ги купиш па да испадне поевтино. Се’ зависи од децата какви се, моите од 3 месеци немаше шанса да лежат цело време, сакаа да разгледуваат и да бидат во раце. Легнати само за спиење :) Затоа им купивме релаксатори, па доста долго им беше интересно во нив.

EA23 likes this.
  15. Beatris

Beatris Популарен член

Жени како се справувате со болките во долниот дел на стомакот и половината. Се плашам да не ми е од нешто друго, зошто реално сметав дека не ми е голем стомакот за да имам болки од тежина. Се јавив на матичен му опишав какви ми се болките, дека на станување ми се и првите чекори кога ќе ги направам и на спиење ноќе кога се вртам, а едното бебе го осеќам доле ниско, ми рече дека е од тоа притиска бебе, натежнува веќе и нормално е да имам болки. За две недели сум на преглед, докторот ми рече дека сега е рано, зошто во 21ва недела бев на скриниг, се беше ок и цервикс ми мереше докторот, уствари цервиксот цело време ми е исто 4цм, ама се плашам сега да не се крати или нешто друго да е проблемот. Инаку 24 недела сум сега. Ако има некоја тука некаде како мене, а има болки, нека ми пише искуство.

16. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Тек сум 13 недела , а веќе ми почнаа болките во кичма , имам намалено 5кг од за месец ипол а немав ни претходно вишок. Најверојатно се нормални пошто поголема тежина носиме од старт.
    Пробај да смениш нешто во однос на душек за спиење или да прашаш јога за трудници може ќе ти помогне.

Beatris likes this.
  17. Tess36

Tess36 Истакнат член

Мене ми почнаа болките од кај 16та недела, сега влегов во 19. Најмногу при вртење во кревет, како да се преместуваш со камења во стомак, а особено ако се движам малку повеќе, тогаш одма ме фаќаат болки ниско доле скроз, кај срамна коска и половината и морам да седнам. И кажав на матичната, ми спомна да разгледам некоја опција појас за трудници. Стомакот јас мислам ми е многу пораснат, а она спомна дека сосема нормално за близнаци личи, ама пошо сум слаба а имам и спондилоза, сколиоза се тоа, да земам нешто превентивно и да одмарам повеќе. Инаку цервиксот ми беше 5 пред месец, не верувам дека е од тоа, самата тежина си го прави своето.

18. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Какви болки имаш? Дека нормално е да те притиска на некој нерв или слично па да имаш повремено. Ако имаш константно болки или на одреден интервал, оди на преглед за да не претпоставуваш. 4см цервикс е супер, одмарај на страна легната превентивно..

Јас сум 25+5 недела, и знае едното што е доле да ме стиска на некој нерв ама не е нешто јако и константно.. Вчера бев на преглед и ми рекоа супер е се. Цервиксот ми е 33мм и ми рече дека не е скратен, само да не сум ептен раздвижена. и наместо седење повеќе да си прилегнувам.

Beatris likes this.
  19. Beatris

Beatris Популарен член

Па пример ако лежам повеќе време, на станување ме боли дури како печење осеќам, но штом се размрдам сум ок. Исто во вц кога ми се оди, болките ми се доле ниско, најмногу на левата страна, како јајникот да ме боли. Скоро цела бременост ја поминав во лежење, во 16та недела имав ниска постелка и крварење, после тоа се среди се качи постелката и сега немам реална причина за лежење, но премногу сум наплашена, па цело време на лежење ми е работата. Вака кога лежам ретко имам болки, ептен некогаш ме боли јајникот само. До пред една недела немав никакви болки, сега ми се појавија, маж ми вика преслаба сум била, коските не можеле да ми издржат. Ама се чудам оваа тежина ако не можам да ја издржам, како ќе биде до крај.

20. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Не се секирај преслаби девојки истерале бременост со фул термин. Цервиксот е важен, ако ти го следат се е во ред.

и мене ме мава во јајник и исто така понекогаш се осеќам.. ама не гледам простор за паника. Без стрес. Магнезиум можеш да си пиеш. Сепак најдобро е да те прегледа гинекологот за точни насоки

Beatris likes this.