Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. EliElena

EliElena Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    I na mene grloto na matka do 24 nedela celo vreme bese 43mm i koga otidov na pregled vo 27 nedela mi bese 35мм. I mene me faka panika deka se namaluva i maticna mi kaza deka toa e od tezina pogolemi se bebinja i so bliznaci e ok toa. Mi kaza na kontrola za 3 nedeli
    I ako se uste namaluva ke primam inekcii za zreenje toa ke bide okolo 30ta nedela
    Inaku bolki vo polovina i nisko doli gi imam od 18 ta nedela i samo miruvam a bolki sega imam vo vagina od 25 nedela mozebi zaradi skratuvanje na grloto i sega pak celo vreme lezam. ednoto bebe e mn nisko i mi udira celo vreme vo cerviks toa i na eho vidovme

На meelitsah му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    За таа недела е добра должината на грлото, од 22ра до 32ра треба да е 35мм. Фала многу на сите што ми пишавте, кај мене изгледа покасно почнале болките, сите сте ги имале уште пред 20та недела, јас до 23та гајле немав, но бебињата се пораснати доста, се познава и по мешето некако нагло порасна. Ќе отидам и на преглед, што е сигурно, да се види точно што е и како е. Ама ќе издржиме што и да е :)

На meelitsah му/ѝ се допаѓа ова.
  3. EA23

EA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    372
    Zdravo. A kaj mene cervikis merese na 18 nedela i bese 36 mm vika dr normalno no treba poveke odmor. se plasam da ne e losoo

4. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Сега случајно ми излезе на нет, во Тополино ја добиле количката, и ми текна дека тука некој бараше. Има зелена, беж и сива, сега е 40 000. Ако не сте се снашле, може да проверите таму.

5. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Да видов и јас, фала ти. Не знам со цената што и е само. Ја има и во Бугарија сега, 27 600 ден е таму и дефинитивно од таму ќе ја купиме.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Koja e ovaa kolicka dali moze link ve molam ? Dali na ovaa mislite ? https://topolino.mk/product/kolicka-za-bliznaci-2-vo-1-so-transporteri-duo-smart-avocado-chipolino/
    I ako moze link vo Bugarija od koja prodavnica ja gledate.

7. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Ја гледам на e-chipolino.com. Од таму ќе ми ја нарачаат онлине пријатели што се во Бугарија.
    https://e-chipolino.com/p/13725-количка-за-близнаци-дуосмарт-хумус

Последна измена: 7 октомври 2022
    На Lucky1312 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Mislam deka razlikata vo cenata e zatoa sto vo Topolino se prodava zaedno so transporteri a vo Bugarija e bez eve sto pisuva na stranata na topolino :
    Количката е компатибилна со автомобилски седишта моделот Duo Smart од Chipolino (со комплет адаптери) истите се вклучени во комплетот.

A na stranite vo Bugarija :

Koличĸaтa e cъвмecтимa cъc cтoлчeтa зa ĸoлa мoдeл "Дyo Cмapт" нa Чипoлинo (c пoмoщa нa ĸoмплeĸт aдaптopи).
    Cтoлчeтaтa и aдaптopитe ce пpoдaвaт oтдeлнo.

Ako dobro sfakam koga ke ja dodades cenata na transporterite isto ke izleze.

9. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Ние пред месец дена ја купивме од Андреј 35000 цела комплет со транспортери. Сега не знам таму колку е, ама буквално на се што сме гледале секаде накачуваат цени, демек ради зголемени транспортни трошоци. А транспортерите одделно не знам колку се.

10. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Sega se javiv da prasam vo Andrej Kompani isto 39 990 so transporteri , 27 000 bez :) sega gi kacile cenite

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Jas ke si kazam najrealno iako jas imam edno dete I za bliznackite kolicki e isto prv pat zemavme kolicka so transporter so se znaci na kamaro mislam oti bese I bese okolu 12000 den edna teska nikakva od lotus m od strumica ja zemavme vtoriot pat zemavme za 2500 den kolicka abe dusata I ja izvadivme sto se vika 2,3 god I nemase gajle taka da ni cenata ne znaci nisto potocno ne znaci oti kolickata ke bide kvalitetna inace I vtorata kolicka ja zemavme isto od lotus m

На Life 018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    40000 den za detska kolicka realno ova e preterizam za 40000 den sto vikase edna zena poarno yugo ke kupam I ke gi vozam decata shala na strana ama ovie ne da preterale epten preterale so cenite

На Iva 35, Lucky1312 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  13. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    5.452
    Да се разбереме, тоа е најефтината за близнаци. Барем од оние со корпи и транспортери. Има и од 100 000. Како да ни се малце трошоци со две.

На Lucky1312, Beatris и Tess36 им се допаѓа ова.
  14. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Точно. И навистина не сфаќам зошто е таа разлика во цена, кај нема избор па и ненормално многу поскапи се од единечните. А единечни во секој дуќан има по минимум 20 избор и за 200 евра комплет со се.

На Lucky1312 и Meckicja им се допаѓа ова.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Zatoa vikam oti preteraa so cenite veke

16. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Девојки како да знам дека мрдаат двете бебиња? 19+4 сум, деновиве веќе осеќам удари, ама сè некако на едно место, лево долу од папокот. Како да е само едното расклоцано, другото не знам ни кај е ни дали го осеќам и малку ме фаќа паника, а далеку е следен преглед.

17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    5.452
    Ох, јас со пред пораѓај осеќав само на едната страна. Ретко ретко да осетев на десната и секогаш се загрижував за едното. На првото цтг 10 мин не можеа да му го најдат срценцето на едното зашто го бараа на десната страна Испадна дека двете мајмунчиња беа на лева страна пикнати. Јас не знам каде и како ги собрало ама ете :D
    Единствен начин да знаеш е ако двете клоцаат у исто време ама тоа ќе почнеш да разликуваш понатака кога ќе потпораснат

18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Значи да се навикнам дека ќе биде така. Исто и јас, само лево осеќам удари, а десно малку како пулсирање и толку. Ќе видам ваљда на скрининг кај се пикнати.

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Videjte vo lotus m I vo piki prodavnici za igracki vo strumica i oni imaat detski kolicki a imaat I fb stranici

20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Ние веќе земавме тоа. Инаку ги знам дуќаните, ама не би се нафатила онлајн да нарачам такво нешто, за останати поситни работи да, ама количката морав да ја видам и пробам лично за да знам дали ќе можам сама да се справам со неа и со две бебиња.

На Lucky1312 му/ѝ се допаѓа ова.