Форумџика на годината

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Zdravo , bremena sum 26 nedeli so bliznaci , od pred nekolku dena osekam kako pritisok vo besikata i dolniot del , kako da mi nateznuva bas tamu i kako celo vreme da mi e polna besikata. Mislam deka imam i infekcija nekoja zatoa sto me pece koga odam vo wc i imam zgolemen sekret so cuden miris. Vo sreda sum na pregled ama cisto da si potvrdam dali simptomive so pritisok moze da se alarmatni ili normalno e ? jas pocnav da panicam da ne e slucajno nesto so grloto na matkata da se skratuva i do sreda ke si puknam :) Fala vi

2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Во која недела се земаат последните брисеви?

3. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Здраво ви се приклучувам и јас во темава .Јас сум 11+ со близнаци , симптомите исчезнаа а и стомацето уште не почнало да се познава. Кај вас кога почна да се познава?

4. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Zdravo dali imate iskustvo so dobar ginekolog na Klinika za sledenje na bliznacka bremenost? Mi treba samo ime pa ke probam da fakam vrski kolku mozam, rizicna bremenost e i golema e verojatnosta da treba da se porodam porano od 32-34 nedela, sistina so 1000 evra od den za inkubator ne mozam da si ja dozvolam, a Remedika pred 34 nedela ne primaat. Vi blagodaram

5. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    91
    Има ли некој искуство со близнаци едното да е многу ниско и свртено со главчето за излегување во 29та недела? Цервиксот ми е 3.2см и е во ред за неделата ама рекоа мирување за секој случај. Исто така и двете се како за 30та недела големи по 1.4кг.
    Ме интересира која недела се породивте, ќе истерам ли уште 5, 6 недели ако мирувам?

6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Каде одиш на прегледи? Мене Ивановски ми рече дека најважно е да се дочека 32ра недела. Ќе примаш ли инекции за зреење?

7. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    91
    Kaj Корнелија во Систина. Па за 2 недели (31ва) сум на контрола, ќе видиме. Нема знаци на скратување на цервиксот за сега и веројатно затоа не спомна ништо.
    Баш ќе видам.

8. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Не знам какви индикации треба да имаш за да се примаат вакви инекции. Нека сподели некоја членка што примала.

На meelitsah му/ѝ се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Цела бременост кај мене едната така беше наместена :) Опушти се, имаш уште време :hug:

10. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    91
    И кај мене е така од почеток со главчето надоле и до сега ништо не ми рекоа, се до последниот преглед .. малце се исплаши докторката што не е својствено за нејзе, никогаш не паничела и секогаш е смирена.

Јас се чувстувам супер и одмарам секако. Фала на поддршката

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  11. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    91
    Која недела се породивте ако можете да споделите :)

12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

30+3
    Имав многу стресови за време на бременоста, посебно од 5 месец натаму. И тоа беше причината што толку рано се породив, друго се’ беше во ред.

Опуштено само, не се плаши, нема да биде наскоро, слушај ги докторите и не се оптеретувај ни физички ни психички :hug:

13. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Green.eyes se obidov da ti pisam privatna poraka ama ne mozam. Dali moze te molam da mi pises potrebna mi e kratka informacija i konsultacija, ti blagodaram.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  14. seka87

seka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    253
    37+2 мислам дека можев и уште малце ама едното близначе си ја завртило папочната врвка околу вратот и затоа не ни се чекаше :)

Само смирено и уживајтее во бременоста ве чека дупла љубов и дупла работа :inlove:

15. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Има некоја трудница што била на терапија со Аспирин и клексан да се породила предвреме да ми каже искуство како поминала со крварење.
    Јани ми го пиша аспиринот до 30 недела, за клексанот уште незнам, деновиве ми се врти во глава што би било ако се породам пред 30 недела додека сум на терапија уште.

На meelitsah и Beatris им се допаѓа ова.
  16. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    91
    Женски, 31недела сум и многу се активни бебињата ама мн ми е непријатно дека многу ниско ги чувствувам.. И имам онака нежни сензации како голицкање (како препреблаги контракции) Сте имале ли вакво искуство?
    Пред 4 дена бев на контрола се е во ред, дури и на цтг ме ставија за проверка, немаше контракции, само грлото дошло на 2.5см, па превентивно лежам.

17. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    3.972
    И кај мене беше свртено едното бебе со главчето. Се породив во 35та недела. Мирував цело време .
    Јас примав 3 пати по две инекции. Зошто не знам докторот ми кажа ќе ги примаш од 30та недела што е сигурно сигурно е. Се породив во 35та близначињата немаа потреба од инкубатор самостојно дишеа :)
    35та

18. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    91
    женски на сите под default ви давале инекции за зреење? или треба да има некакви индикации.. 34та недела сум од утре и ме интересира дали треба да ми стават инекција

19. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Уште кога дознавме дека се близнаци матичната кажа превентивно во 28 ќе ти дадам инекции за зреење да не не изненадат порано да дојдат.
    Ти што се вика од 36 си веќе безбедна може и да нема потреба од инекции.

20. meelitsah

meelitsah Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    91

Па мене не сакаше докторката без причина да ми ги дава рано, па затоа ме интересира дали има причина сега овие недели да ми ги даваат.