Од денес 32 недела, минатата недела имав најверојатно лажни контракции со стегање на стомакот и болки во кичма и вчера и денес еве пак. Утре ќе одам да ми мерат цервикс али не ме држи место сте ги имале ли вака на почеток од 8ми месец?
Јас имав некаде од 5ти месец, еден ден имав баш појаки со болки во кичма, бев да ме видат, примав дупла доза 7 дена пролутекс превентивно. Ми рекоа дека е нормално за секија бременост, а во близначка се малку појаки лажните контракции.. Со убави вести утре, да те потсмирам малку мене тогаш ми рекоа дека се нормални
Здраво јас сум 5+6дена и дознав дека носам близнаци. на првата контрола кога бев 3 недели се гледасе само едно бебе, сега на 5 недела и 6 дена се гледат два плода но едното е поголемо а др мн мало доста мало па ми кажа дека тешко да се развие бидејќи веке другото има и срцева реакција некој искуство ?
Мајки здраво. Би сакала да добијам инфо за летна количка од каде имате земено и која цена се? Имам maxi cosi количка ама нема наслон напред и веќе не ми е практична. Барам сега некоја лесна, летна со рачка напред.
И јас размислувам за количка. Незнам каква треба , 30 г.н. сум па треба да се купува веќе. Имам транспортери од сестра и пријатели па би купила пообична . Вајда и шишиња трабаат? Ако имам можност ќе дојам ама дали е доволно за две ? Милион прашања имам
Јас се обидов да дојам и доев до 6 месеци но не беа на ексклузивно доење туку ги дохранував, но моја пријателка уште ги дои нејзините кои сега 2 год ќе прават така да индивидуално е. Мојава количка ми заврши работа бидејќи беше со транспортери кои беа соодветни за количката така што ги возев со транспортери долго време.
Имате во локо кроко сега за 12000 и нешто , некој роденденски попуст имаат. Баш ми искочи сега на фб.
Е фала . Баш ќе разгледам на нивната страна. А мене многу ми ги зборат тие две продавници во тетово ама кој да оди
Zdravo zenski, Nie sme 16ta nedela bliznacinja so invitro. Dali ima nekoja so invitro invitro priblizno kolku mene? Inaku jas sum na jak doza fraxiparin bidejki od invitroto posledica od hiperstimulacija na jajnicite mi se napravi dlaboka venska tromboza so trombovi vo leva noga. Porasj fraxiparinot mi se desava cesto da prokrvaram po 4/5 kapki. Bebenca se dobri so super merki, malce pokrupni plodcinja masala, i so e normalno ednoto bebe e pogolemko so 1cm od drugoto. Dali nekoja imala vakvo slicno iskustvo? Pozz
Јас сум 36 г.н. со близнаци од ин витро. И јас цела бременост се боцкам со клексани . Имав крварење од нос и ми исклучија аспиринот.
@Kateruna може да споделиш каде планирш да се пораѓаш и кај кој др? И јас сум со близнаци и имам многу дилеми, па вака како радознала прашувам.
Слободно прашај што те интересира. Цела бременост ми ја води др Елена Николовска Ѓорѓиевска на Гак. И здравје наредна недела царски. Од др сум многу задоволна
Браво, со лесно да поминеш, дај Боже. Јас сум многу уплашена дека порано ќе се породам, па вака кога ќе чујам дека издржувате до 36 недела, се радувам и си викам ќе успеам и јас. Колкави ти се бебенцата во 36та?
Ќе издржиш зашто да не издржиш. Ако јас на 42 год можам секоја може. Само чувај се, штеди се колку можеш. А бебушки во средата измерени беа 2400 со 2600
Ти благодарам на одговорот. Јас одамна не примам аспирин бидејќи крварев и од непца и од нос, но вадљда дека е мн голема доза на фраксипарин прокрварувам вагинално. И скоро на секои две недели сум на ГАК на ургентен си преспивам на следење. 90% од докторите се сомневаат на фраксипаринот ама кога ќе се стави ехо крварење не се гледа
Супер, и мене др. што ме води рече да стигнат до 2500 гр, таман ќе биде. За каква количка се одлучи, видов погоре си пишала? Не дека има некој голем избор за близнаци