Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Фала ти :l:

2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ne se normalni kaj mene bea visoki na pocetokot na bremenosta i edniot bliznak go izgubiv vo 6,7 ned a drugiot fala bogu ostana i sega imam kerka 4 god ziva i zdrava

3. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Mislev na normalno e da se krenat visoki i da bide rizik, zatoa se proveruvaat sekoj mesec. Samata bremenost e hiperkoagubilna sostojba pa so bliznaci e duplo od sto so edno.
    Zatoa i posociv na devojkata da gi ispita vednas.

Zal mi e za vasata zaguba, a momiceto da vi e zivo i zdravo :l:

На Japonka9 и Meckicja им се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Vo prvoto tromesecie ne posle da normalno e da se visoki

5. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Moite za zal vo 9ta nedela bea 2600

6. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    А колку често правите крвна слика? И за овие д димери, не ми е познато дека во првата бременост не испитував такво нешто.
    Денес попладнево ептен чудно ми се слоши, повратив еднаш ама не беше класична мачнина како што имам деновиве туку како притисок осетив во главата и ушите ми се затнаа... уште не можам да си дојдам при себе, не ми е јасно од што може така.
    Знам дека сум преморена и малово е настинато, неколку ноќи немам спиено ама што знам...
    Крв ми зедоа завчера кога бев на прв преглед.
    Какви симптоми даваат покачени д димери?

7. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103

Jas sum invitro taka da mene od sam start mi merea. Kaj mene se pokacija naglo za 3 nedeli, inaku jas osekjav gushenje i imav tahikardija. Posle nedela dena me fati leviot list so bolki i koga se pipnav bese topol cel muskul.
    Ne sekogas moze da ima simptomi, ima zeni sto znam so 5000 ddimeri ne ni znaele deka bile pokaceni.
    Videte ne zemajte sve zdravo za gotovo. Bliznackata bremenost e malce poteska od od bremenosta so eden plod.
    Bidejki poveketo stradame od visoki ddimeri vi posocivme da imate vo predvid. Ginikologot moze da vi dade upat bez cekanje e odite ve bockaat i vi pravat i tamu krvna slika obicna plus hemostaza so vreminja i ddimeri.
    Sledete si gi da ne skoknat naglo. Besplatno vi e sekako i ne se plasete voopste. Jas razviv i trombovi pa eve sega sum super.
    Gospod da ve cuva samo i bez plasenje ke bide se dobro! Sto i da treba pishete slobodno tuka ili vo privatna poraka.

8. Aleksandra**

Aleksandra** Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    74
    Здраво од мене и честитки. Еве јас да се пријавам како некоја која се породила природно со полни 36 недели, не беше планирано нешто посебно околу породувањето иако јас очекував со царски, а докторот цело време ми викаше дека и природно треба да го имаме во план, па така и излезе на крајот. Слободно можам да кажам дека и добро поминав Јас имав некои проблеми до третиот месец (но тоа ми беше поради хиперстимулацијата која ја имав на почетокот), инаку да не ми беше тој проблем реално ќе имав супет бременост. Контроли имав доста почесто, на 2/3 недели, и крвна слика правев секој месец заради дидимерите и хемоглобинот

На le.soleil и MariPlanke им се допаѓа ова.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Za 9 ned se mnogu moite bea okolu 600 od samiot pocetok mislam imam veke i zaboraveno 5 god ima veke pominato od togas pa se sluci vo 6,7 ned da edniot plod go izgubam a vtoriot fala bogu ostana I sega imam kerka 4 god

10. Jetce77

Jetce77 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    183
    Zdr devojki, ve molam spodelete iskustva, vrativme 2 embrioni, na 7 den imav pozitiven domasen test a na 13 den beta hcg 2096, bez deneska kaj maticnata i sum 5+2, se vide edno embrionce, se implantiralo ok e ama za drugo kaza deka ne gleda i ne moze da ima 2 inaku ke se gledase, radosna sum sto barem edniot e faten, iskustva vo koja nedela mozevte da gi vidite i dvete, dali e mozno ili ima sansi da se 2 no da ne gleda posto e rano, fala vi mnogu pozz.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.382
    Мајка јас ќе го споделам моето искуство, тест направив уште пред датумот што ми беше за добивање и беше позитивен, незнам точно по колку време отидов на предлед и докторката виде две жолчни ќесиња, многу беше рано за срцева реакција, после недела прокрварив и отидов повтпрно, докторката виде само едно ембрионче, рече другото марката сама го отфрлила. После две недели повтпрно малку прокрварив, отидова повторно на лекат за да тогаш докторката види два ембриони и двата со срцева реакција… кога се видоа убаво бев 8ма недела. Честитки мајка со лесно до крај

На Jetce77 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Јас на прво ехо бев, 5.2 според недели и се гледаа два ембриона со јолк сак. После една недела бев, 6.3 кај друг гинеколог, он виде само едно срце а на другото не, за недела дена бев пак и две беа со срца видливи. Почекај може ќе се појави наредна недела, ама мислам дека треба да се појави дури и сега ако се зачнало. Како и да е, со среќа и лесна бременост ти посакувам.

На AlchinovaR1979 и Jetce77 им се допаѓа ова.
  13. Jetce77

Jetce77 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    183
    Fala ti mnoguu, mnoguu mi e milo za tebe, i jas sekogas sonuvav za da dobijam bliznacinja no i eden e super samo da bide dobro do kraj.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jetce77

Jetce77 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    183
    Tolku bese vidliv na ekran sto mislam deka dok ne zgresila, no sepak se dvoumev mozebi e uste eden, da dade Gospod da se pojavi iako sum blagodarna barem za eden...fala ti za odgovor.

15. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Здраво, верувам дека повеќето веќе имаат минато прв скрининг па ме интересира колку чини за близнаци во Ремедика и Систина?

16. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Iskreno bev kaj Dimcev vo Sistina za cena ne znam oti bev so privatno zdravstveno oni si reguliraa. Ne sum zadovolna voopste. 10 min i ajt mi rece super se.
    Na drzavna pojdov kaj Dr Pejkovska, pa sigurno nekoi 30-40 min traese celiot pregled, merese gledase na sekoe bebce so vnimanie. Ne si trosi parite od iskustvo ti predlagam ili Daneva, Lazarova ili Pejkovska. Super se na klinika site.

На Limeta му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Фала за одговорот. Во која недела го правеше? Дали кај близнаци се чека малку да пораснат или се практикува исто од 11+ да се прави?

18. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Zavisi sto ke pravis. Na eho screening mi pravese mene Gurzanova bidejki mi bese vo invitroto vkluceno. I plus jas si napraviv Panorama za bliznaci. Prezadovolna sum od Panoramata toj e genetski edinatven za bliznaci sto gi razdeluva dvete fetalni frakcii na bebinjata dokolku se dvojajcani. Trisomiite se vkluceni kako kaj site i polot.
    Vtor screening pravev vo 21 vo sistina i 22+6 na drzavna kaj Pejkovska. Sega 29ta jmam termin za treto eho za ehokardiografija da se gledaat srcinjata uste ednas. Skrien seker vo 24ta napraviv. Ne bi trebalo da imas nikakov problem se drzis vo ramkite koga treba da se napravi screening i toa e.

19. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    9600 mkd, vtor skrining cena za sistina, za bliznaci

20. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Jas pravev kaj maticniot vo koj imama mnogu doverba I e Eden of najdobrite ginekolozi.Celata bremenist koja mi bese rizicna mi ja sledese toj pa eve gi imaat Po godibka I dva meseci.Ne morana privatno odi kak iskusen I dobar doctor.Pozitivni misli I cuvaj SI prai ke ti trebaat za bebcinjta.

На MariPlanke му/ѝ се допаѓа ова.