Освен шпагети, тестенини друго нешто да зготвеа? Им кажуваат на гостите што да донесат и пред време се им е испланирано што да зготват. Не ми се допаѓа емисијата. Често на нерви ми одат, па менувам канал.
Нека се мавни целата плава така да нема да дели, нека ги одрасте шишките и нека ја тргне косата на страна бидејќи уште толку и е впечатлив тој белиот прамен со рамни шишки како тенџере .Ама на кој да му текне и до стилот зависи..Глупав стил има и на облекување од типот "све ми боје лепо стоје“
Темава ви е у храна и рецепти, не у ,, Колку вилијае нечија бела шишка и различен личен стил од вашиот, врз вашето секојдневие ,, .
Мене емисијата ми е многу убава. Иако не носат гостите ништо,се е однапред смислено и гостите само одат на готово. Од каде би знаел дедо од 80 години што е келераба да речеме никогаш не ја видел или пак икивано? Да бидеме реални. По три емисии во ден се снимаат и се емитуваат после 3 недели. Јас бев со чичко ми он да готви јас публика. За 8 март снимаа емисија и им дадоа на гостите рози демек и донеле на Александра а тоа беше 22 февруари. Сакам да кажам: Се е зготвено за 20 минути да тоа е точно. Ама јас пробав свинско и тоа не беше доварено. Салата една пробав и си ја плукнав. Благо едно имаше некој мус едвај беше малку благ млинтав беше.
Преглупа емисија со неписмена водителка во пакет со "Сè или нешто". Зарем уште се пријавувате бе луѓе?
Тоа кога ептен нема да биде нешто зготвено. Непредвидена околност. Јас кога бев секогаш го почитуваа времето
А што се готви за 20 минути? Па едни макарони на кои пишува 10 минути, треба добри 20 минути дур се сварат.
И мене дома рерната да ми е 220 степени загреана, да ми е се измиено, средено, одмрзнато да ми е месото, да ја имам цела потребна апаратура до мене многу јасно дека ќе готвам побрзо, нас дома додека да ни се загрее рерната, додека да се одмрзне месото, да измиеме зеленчук ни оди повеќе време а ваму во брза кујна сето тоа се прави пред емисија и не го прикажуваат и затоа 20 минути, епа 20, и јас да наполнам топла вода од проточна чешма за 2 минути ќе ми зоврие водата за макарони.
@нина122 муабетот ми е дека не можеш за 20 мин. да стигнеш. Тоа што ним им е претходно направено, тоа е друго.
Свекор ми беше таму и вика дека стигнувале да направат се. И кога беа неколку денови во публика гледале дека стигнуваат.
Аааа новава водителка ми е ептен убава, пријатна, Браво за изборот. Каде, каде пофина ми е. Рецептите тоа па тоа.
Прави некој потези кога почнува емисијата како на некој спорт да кажува старт па уште и со рацете тоа го покажува, и постојано лево десно има некој чудни движења како да се губи. А и дикцијата и е катастрофа, некогаш и со полна уста зборува.
Концептот на емисијата е да се зготви за 20 мин,и дома исто можеш да имаш одмрзнато месо,и топла вода од бојлерче или чешма,и да си ја вклучиш претходно рерната. Ама и со сето тоа,пак нема да стигнеш за 20 мин,па и компирот и кромидот да ти се претходно исчистени . И дома садовите ви се чисти сигурно кога почнувате да готвите,не само таму. И на нив не им е се спремно за готвење,тогаш мијат,лупат,сецкаат.... па ете стигаат. Е сега дека се едни исти јадења-се. И намирниците не ги бираат учесниците,туку од таму им ги даваат и им кажуваат што ќе се готви,така имам приметено,лично не знам. Некогаш и добра идеја добивам што и како би можела поинаку да зготвам. Мене ми е супер емисија за тепање време.
Браво ако готват за 20 мин. јас едни пиперки неможам да испржам за толку време, а незнам и шпагети макарони како варат толку брзо.