Форумџика на годината

Брзи кредити

Discussion in 'Општи дискусии' started by Sesil, Mar 29, 2017.

1. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Исто, никогаш не сум подигнала кредит од никаде и немам таква намера. А матичниот број е доверлив и не смее некој непознат да ти се јавува и да ти го бара преку телефон, во твојот случај апла се гледа дека сакале да го злоупотребат. Или тоа, или немаат два реда школо тие вработени. Најправилно е и ти да ги пријавиш во Агенцијата за заштита на личните податоци. Не е дозволено да се јавуваат кај лица кои не се нивни клиенти и да бараат информации од нив.

Anonimnna5 and SummerGirl like this.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Aко сите ги пријавувате, може ќе има некоја промена, макар и мала.

3. zuto

zuto Форумски идол

Јави се на 1188 и провери си дали ти е телефонскиот број јавно достапен.

Anonimnna5 likes this.
  4. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Ми е, сум зборела со т мобиле да ми го тргнат ама ништо чаре , ајде бројот , цела адреса на живеење ми ја пишува

Кога реков а зашто матичен број , тој ми се обрати дрско во смисла НЕМОРАШ :) демек НИЕ САМО ДА ПРОВЕРЕВМЕ (со повисок тон) реков само Пријатно , ненормални

Last edited by a moderator: Nov 15, 2025
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Добро е што не си дала матичен број. Подалеку од такви лихвари. Не се нормални. Честа појава е на туѓо име да земаат брз кредит. Па уште и дрски се. Само пријавување. :devil:

6. Sara34

Sara34 Нов член

Zdravo za brz kredit od 35.000 kolku ti zima izvrsitelot

7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Тоа со извршителот ќе видиш.

8. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Дечки, јас имам од Tigo кредит земено 35.000 и редовно си го плаќам без проблем. Една рата имам платено плус од договорената рата, но за втората кога сакав да уплатам повеќе ми велат не може над ратата да уплатам, а сакам на пример 1.000 повеќе да платам за побрзо да го уплатам во иднина. Што мислите, зошто?

9. Jovan333

Jovan333 Активен член

Кај најде од тие да зимаш едно од најлошите финансиски друштва подобро од кредисимо или од фд мак бс мислам дека нема моја препорака

Ash-Greninja likes this.
  10. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Пошто кога уплаќаш побрзо има шанса да ти се намали каматата. Не сакаат да плаќаш повеќе за да не го затвориш побрзо поради тоа што они најмногу се во плус од каматите.

MeowMeow, SummerGirl and Ash-Greninja like this.
  11. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Е тоа е, избрзав итно ми требаа тогаш и не сум запознаен со брзиве како е. Ќе го доплатам и толку со нив.

12. Bratot

Bratot Форумски идол

13. Jovan333

Jovan333 Активен член

Па и треба да враќаат колку имаат заработено нечесно што луѓе имаат предвреме затворено кредит а треба само 1 процент од кредитот да наплатаат кога затвараш предвремено како во банка што е

14. Jovan333

Jovan333 Активен член

Или нека работаат лесно или нека ги затворат

15. Angel_G

Angel_G Истакнат член

На голема мака сум. Имам поголема сума и тоа баш голема сума на кредити ,картички, минуси, паралелен кредит и банка и друштва затоа што 5 години лечев болен родител, со скапи операции ,потоа нега ,потоа беше на крај канцер и на крај пред некое време ми почина за жал ... пари си отидоа и останаа да се враќаат. За жал нема банка која сака ова да го рефансира без жиранти , хипотеки и разни чуда. После погребот еве се акам од врата на врата по банките и ништо. Единствена опција постои Во Уни банка кај што ми се кредитите. Може да се направи реконструкција и да се стават сите во едно ,ама имаат услов тие постоечките да ги затворам ама буквално еден ден да се парите на ска и веднаш со друга апликација тие пари и овие што недостигаат да ги стави во еден кредит. Ќе ги одобрат зашто имам ок плата и на неопределено сум долго време и без жиранти. Ама ми треба помош некако некој да ни помогне овие да ми ги затвори и веднаш следен ден пари ќе му бидат на ска...прашав роднини ,пријатели ,креваат раменици ...помогнаа нешто за погребот за стариот и толку. Сама сум во ова за жал.Помагајте многу многу лоша годината. Дали знаете некој консултант, лице со добра намера да речам може звучи наивно,да кажам веднаш не не лихвар ,да помогне..?.или некој друг начин, немам ум веќе? Морам да најдам некое решение за ова. Инаку немам блокади и забрани на ска се уште,ама морам да реагирам брзо зашто нема шанси да се издржи ова на долг рок ..Ви благодарам многу

Sweety pie likes this.
  16. Hoping

Hoping Истакнат член

Како тоа банка ќе рефинанрсира а треба да ги затвориш сите брзи?

17. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Не знам зошто не би можело. Јас имам работено таму, не беше проблем да си уплати некој колку сака, освен ако смениле некои правила.

18. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Не треба брзите и картичките туку нивниот ,зашто од нивниот остануваат 44 рати и голема е ратата. Тие можат да ме рефинссираат на останатиот период ,не може да се отвори нов пред да се затворат овие 44 рати. Може да ми дадат поголема сума ама на овој преостанат период и тогаш ратата би била преголема. Таква е политиката на банката. Се работи за Уни банка. Значи мене ми треба помош да кажам овие 44 рати да се затворат и ќе ми отворат нов на 95 со кој и овие пари и тие што се потребни за другите кредити ќе влезат во новиот.Другите банки никаква опција не нудат ,барат два жиранти и хипотеки. Вев и во НЛБ и подготвија апликација ,ама банкарската рече ќе те одбијат не може над 600 ден без жиранти. Така што таму ќе ми јават дека сум одбиена. Ете тоа е. Кој има некоја идеја ,опција ,да се мачел кои ја што се мачам нека пишува нека помага, дури не ме блокирале...Ви благодарам и во посакувам Среќна нова година.

Sweety pie likes this.
  19. Jovan333

Jovan333 Активен член

Прашај во стопанска банка скопска

До 900.000 даваат без нотарска заверка и жиранти

20. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Не даваат до 600.000,прашано. Благодарам

SummerGirl and Sweety pie like this.