Исто, никогаш не сум подигнала кредит од никаде и немам таква намера. А матичниот број е доверлив и не смее некој непознат да ти се јавува и да ти го бара преку телефон, во твојот случај апла се гледа дека сакале да го злоупотребат. Или тоа, или немаат два реда школо тие вработени. Најправилно е и ти да ги пријавиш во Агенцијата за заштита на личните податоци. Не е дозволено да се јавуваат кај лица кои не се нивни клиенти и да бараат информации од нив.
Ми е, сум зборела со т мобиле да ми го тргнат ама ништо чаре , ајде бројот , цела адреса на живеење ми ја пишува Кога реков а зашто матичен број , тој ми се обрати дрско во смисла НЕМОРАШ демек НИЕ САМО ДА ПРОВЕРЕВМЕ (со повисок тон) реков само Пријатно , ненормални
Добро е што не си дала матичен број. Подалеку од такви лихвари. Не се нормални. Честа појава е на туѓо име да земаат брз кредит. Па уште и дрски се. Само пријавување.
Дечки, јас имам од Tigo кредит земено 35.000 и редовно си го плаќам без проблем. Една рата имам платено плус од договорената рата, но за втората кога сакав да уплатам повеќе ми велат не може над ратата да уплатам, а сакам на пример 1.000 повеќе да платам за побрзо да го уплатам во иднина. Што мислите, зошто?
Кај најде од тие да зимаш едно од најлошите финансиски друштва подобро од кредисимо или од фд мак бс мислам дека нема моја препорака
Пошто кога уплаќаш побрзо има шанса да ти се намали каматата. Не сакаат да плаќаш повеќе за да не го затвориш побрзо поради тоа што они најмногу се во плус од каматите.
Е тоа е, избрзав итно ми требаа тогаш и не сум запознаен со брзиве како е. Ќе го доплатам и толку со нив.