Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брзи кредити

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sesil, 29 март 2017.

1. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    18
    Нормално дека да сите некогаш доаѓаме во потреба од итна потреба од повеќе пари.
    Сигурно не си добро запознаена со случајот како било со тоа 18 месеци, можеби клиентот има чиста кредитна историја, имот автомобил на негово име, хартии од вредност.

2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.706
    Мислам дека кредитна историја се гледа според тоа дали до сега си земал кредит, и дали си го плаќал, дали си каснел со рати итн. а не дали си во моментот вработен и дали имаш прилив..

На Forca, Mikha4 и Lejla1995 им се допаѓа ова.
  3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.706
    Вие давате кредити и на луѓе што воопшто не знаат дека земале кредит, т.е некој аплицира онлајн со нивни податоци и дознаваат дека имаат кредит во моментот кога ќе треба да се врати, ама тоа не е тема на муабет сега..

На Tanjamm, asdas, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.266
    Допаѓања:
    170.243
    Нема ништо на свое име.
    Добро сум запознаена.
    И баш е на црвено во банките, т.е има страшно лоша кредитна историја.

Затоа Не лажи!!

Кажи си дека давате на секој.
    Па после они нека си водат сметка како ќе враќаат.
    Ваше е прво да го дадете заемот.
    А после да рекетирате

На Tanjamm, oblace1, neno0o и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    18
    Сигурно не е така и има дел од приказната кој ти не го знаеш.
    За тоа што постојано викаш дека лажам може да бидеш контактирана од мојата адвокатка.

6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.266
    Допаѓања:
    170.243
    Абре све знам!
    Затоа и ТВРДАМ оти лажеш!!!!

На oblace1, cresa-jagoda, Forca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    18
    Дали сакаш да идеме по судови и да си имаш работа со најдобрата адвокатка во државата ? Па судот ќе се изјасни за твоите навреди дека лажам и притоа ќе бидеш во обврска да ми надоместиш штета во судска постапка, работа на адвокат, како и надомест на штета по нарушен углед и нарушено психичко здравје поради твоите навреди.

8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.706
    Јас стварно мислам дека членката @Lejla1995 треба да добие бонус од својот работодавец на месечно ниво, затоа што го брани угледот на нивната компанија а делумно и на сите компании за брзи кредити, и покрај тоа што ја знае комплетно целосната ситуација и принципот на работа на фирмата во која што работи..

На Tanjamm, Azeret, NewMama и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.266
    Допаѓања:
    170.243
    Сакам бе душо:nod:

Само престани да лажеш и да трескаш зелени овде дека сте "поспособни" од банките:*

На Tanjamm, NewMama, oblace1 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    21.009
    Леле цела тема само караници:D
    Искрено за вакви финансиски ствари сум малце лаик, ама од тоа што сум слушала примери рандом па и кога гледам какви пораки праќале на клиенти ко соученици да си пишуваат меѓу себе, сфаќаш дека немаат ваквите никаква професионалност во работата.

А и не знам како е легално дадеш ваков кредит без ЛИЧНО присуство на лицето на чие име гласи кредитот. Значи не лична карта само негова, не онлајн да пополни некој негови податоци, него лично.
    И јавување во 10 саат од страна на вакви е безобразлук.
    Навечер касно може да ми се јават само блиски или ако претходно сум одобрила некој да ме бара тоа време поради некоја работа.

На Tanjamm, oblace1, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    :rofl:
    Што ќе тужиш,жити сѐ?
    Знаат ли од iute дека 90% од работното време го минуваш на форум заканувајќи им се на сите дека ќе ги тужиш.

Абе 2К члена ќе тужиш по 300евра за еден, ќе треба да продадеш се што имаш.

Освен тоа имаме и ние адвокат @Luciferka @Forca не сме сами. :*

На Tanjamm, NewMama, Ljubova и 9 други им се допаѓа ова.
  12. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    3.934
    Јас пак стварно мислам дека именуваната членка треба да излезе од форумов и да не се брука повеќе со пишување глупости.
    Благодарам.

На Tanjamm, NewMama, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    7.640
    хахахахахах :D:D

Ма да по коментарите се гледа дека психичкото здравје ти е нарушено, само не е сигурно од исказите на Бубче.

Сите сме добро запознаени како функкционираат брзиве кредити. Народов е до гуша во долгови, и има такви кои лесно се лажат. Затоа и на секое метро веќе во Скопје се отвараат.

На Tanjamm, NewMama, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Мислам дека баш треба да не ја чепкаат и нека се брука. Барем кога ќе прочита некој со која лихварија ќе си има работа нема да му текне да земе кредит од овие лихвари.

На Tanjamm, NewMama, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.042
    Мислам дека темава треба да се преименува од ,,Брзи кредити" во ,,Lejla1995 од Брзи кредити vs. Everybody"

:D ;)

На NewMama, IRBBB, oblace1 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    3.977

Не знам од кај ти е ова дека на банката и треба 15 дена за да направи кредитна анализа.
    Исто требаат 15 минути за проверка на клиент само што после кредитен одбор си одлучува дали ќе даде и колку.
    Второ не барате заверување на документи на работа и проверувате преку бројчето од здраствено дали некој е вработен што значи дека некој што има стаж 1 месец може да дојде да аплицира кај нас не е така.
    Трето не знам која будала ви дозволила да можат клиентите да аплицираат онајлн без физичко присуство и да го исплатите на сметка. Слушнав еднаш син си зел лична карта од татко му си аплицирал онлајн и му дале кредит.

И за крај немој да правиш споредба за кредитирање меѓу банка и финансиско друштво зошто банката работи легално никогаш нема да ти даде кредит без да потпишеш договор со физичко присуство и нема да ти одобри кредит ако си презадолжен што кај вас тоа не е случај.

Поздрав

Последна измена: 19 декември 2021
    На Tanjamm, IRBBB, Bezimenka90 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    18
    Чекај малку сакаш да кажеш дека ФД не работат легално ?
    И ФД не дава кредит ако не потпишеш или електронски или во Филијала, ние не даваме кредити на ајде жими мајка ќе вратам не мора да потпишам.
    Исто и ФД друштво не дава кредит на презадолжени се одобрува кредит само кај лица што може да се заклучи дека ќе си исполнат обврската.
    Незнам како можеш да ми кажеш да не споредувам банка и ФД, јас само ги кажав предностите кои се кај нас за разлика од банките.

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    21.009
    Како тогаш луѓе подигнувале кредити на туѓо име само со лична карта ако не може без потпис?

На Tanjamm, asdas, Forca и 4 други им се допаѓа ова.
  19. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    3.977
    Електронски потпишување??? Тоа не е на жими мајка така?
    Па од кај знаеш кој потпишува ? Ти кажав дека имало случај како синот зел кредит со лична карта на татко му.
    Викаш давате крдити на лица кои можат да ги исполнат обврските. Па кај мене што аплицирале клиенти за кредити има мин. 50 што не ги исполниле тие обврски зошто биле презадолежни и доаѓа во банка да може да ги затвори. Не знам на која основа вршите проценка на креидотобарателот но имате многу презадолжени и дефинитвно ненаплатени побараувања :)
    Јас во ниту еден случај не гледам предност да земе некој кредит од вас. За 50.000 земени враќаат по 85.000 мкд. А плус ако задоцниш да не ја вратиш ратата на време отиде плус 1000че.

На Tanjamm, Bezimenka90, asdas и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Многу добро образложено. Кредит од банка и анализа на клиентите од банките не се споредуваат со фд. ФД мора да бидат затворени. И јас знам многу примери кадешто едно лице зема кредит на друго лице притоа другото лице не е известено за кредитот. Поради ова многу луѓе сметаат дека фд се полулегални организации.

На Tanjamm, Jana06, raww и 5 други им се допаѓа ова.