Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брзи кредити

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sesil, 29 март 2017.

1. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Не еднаш во темава или во други теми поврзани со извршување имам пишувано кој е начинот, процедурата и висината на задршката што може да се направи, но има толку неписмени газди исметководители во држава што понекогаш си мислам што ќе ми е право пушти го мозокот на пасење.

На cresa-jagoda и Mikha4 им се допаѓа ова.
  2. DraganMomirov

DraganMomirov Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    30
    Луѓе се јавив во банка им ја објаснав ситуацијата ме упатија да се јавам во наплатен центар им кажав како што е рече ке ти се прејавам за опциите на располагање реконструкција ке можи им кажав нејќам да неплаќам а таква и таква ми е ситуацијата толку примања толку давачки а неможам да рефинансирам ептен беше фина госпоѓата . Чекам повик во секој момент .

На raww, cresa-jagoda, Jana06 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Во банка се професионалци. Не се лихвари.
    За жал, многу од луѓето се лажат и земаат кредити од овие полулегални организации.

На raww, Oneo, asdas и 6 други им се допаѓа ова.
  4. DraganMomirov

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    30
    Многу сум испаничен очекувам да изнајдам решение со банката

5. DraganMomirov

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    30
    Некако да изнајдам решение со банката да видиме колку можат најниско да спуштат рата поќее брзи јок ке плаќам да но ете 10 месеци 18 и 20 месеци после авидерчи полека полека во рок од две години се чистам . Тој третиот 3490 подолг 4 години без некој месец но здравје од грешки се учии болен паднав дечки ... стресој нерви .... имав еден пријател дошол до адвокатско друштво му стигнало решение па му направиле но во стопанска банка пишело кој бил адвокат се јавил им објаснал ситуацијатаи се договориле по 1000 денари кредитна и кредит највеќе 3000 денари за двете и не оделе понатаму еве плаќа ни нотар ни извршител.Инаку 800 денари ми е кредитна 11616 кредит ... секој месец а 8700 брзи . Вкупно 21100 а земам 18 000 рече да се консултирам дадов име презиме матичен рече ке те барам одма за скоро уште немам повик ..

Последна измена: 28 декември 2021
    На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.404
    Допаѓања:
    114.553
    Морав да го цитирам фамозниот 247 член од КЗ па некој правник овде да ми објасни
    @DraganMomirov а да пробаш и во некоја друга банка да земеш кредит и да кажеш за што ти е со тоа што они парите директ ќе ги исплатат онаму каде што должиш и со тоа си раат со лихвари, а ти ќе враќаш само кредит.

На cresa-jagoda, Just.do.it и DraganMomirov им се допаѓа ова.
  7. DraganMomirov

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    30
    Немам доволно работен однос едно по друго а и голема сумата не е изводливо...пробвав прашвав

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DraganMomirov

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    30
    Таа рече ке се прејавам кај 15 00 се слушнавме те барам за кратко но денеска изгледа ништо до 16 00 колку што знам работат

9. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Членот 247 си нема врска со неисплатен кредит и не можи да се гони за долг, Можат да го гонат само во случај да дал неточни податоци за висина на плата и Др, што значи во случаите не се исполнети условите за гонење по член 247.
    @DraganMomirov, потруди се да изнајдеш некое решение со банката но ете ако не најдеш не се секирај најлошото што може да биде е извршител да ти задржува 1/5 од плата не вреди нервози и здравје да си изгубиш.
    @nena2010 , пиши ми во ЛП не можам јас да ти пишам сакам нешто да ти кажам.

На cresa-jagoda и DraganMomirov им се допаѓа ова.
  10. DraganMomirov

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    30
    Утре ако не ми јават до 10 часот ке ги барам јас кај 11 11 и 30 . Здраво здраво вака и вака вчера што се слушнавме што бидна ако ме праша што како повторно ке им објаснам пошто во 15 и 10 се слушнавме а до 16 работат знам .
    Инаку кажими што да неплаќам кредит? Кредитна тие ми се со траен налог ....

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dominik

Dominik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.399
    Можете да му одбивате од плата.
    Ама да му се заканувате со затвор и го третирате како измамник тоа мало сутра.
    Повеќе личите вие на измамници одколку тој.
    Зошто?
    Затоа што вие треба да си проверите во системот дали човекот исполнува услови за да му дадете пари.
    Ама сте начекале риби на суво и ќе ги ловите.
    Поздрав и не летајте многу со закани,добронамерен совет.

На Heart2020, cresa-jagoda и Mikha4 им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.534
    Допаѓања:
    12.714
    Кредит од 21 илјада, за една година станал 350 илјади, лопови.. Па дури и ми вика а што очекувавте вие кога не сте плаќале.

13. Cyclop

Cyclop Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    124
    Друже, еве малку брутални совети:
    1. Дома мора да им кажеш, секако ќе разберат, од тоа нема бегање. Во една прилика Џамбазов изјави, знаеја тие што не треба да знаат, а не знаеја тие што треба да знаат.
    2. Прекини се да плаќаш, ни картици, ни кредити брзи или спори, немој да се зајмуваш, немаш од каде да вратиш. Банките и овие лихвариве ФД-а, ќе нема друго, ќе мора да те дадат на извршители. Извршителите пак, бидејќи си вработен, нема да смеат да ти ја блокираат сметката, туку ќе ти наплаќаат само 1/3 од плата, и тоа само еден во еден момент, другите ќе чекаат на ред. Добрата работа е што ќе имаш 2/3 од плата за некаков си живот, нема да ти се јавуваат, нема да те гњават, и ќе си купиш некое време со дополнителна работа да се одглавиш некако. Лошата работа е тоа што ќе имаш многу за плаќање, трошоци, камати, курци палци, но верувај ми, тоа е поефтино од здравјето кое сега го губиш, од јавувања кај секој втор и барање заеми (претпоставувам). А ако се снајдеш со втора работа, никој не ти брани пред време да ги отплатиш долговите, барем ќе можеш да воздивнеш, и да направиш хард ресет на животот.

На baguf4e и DraganMomirov им се допаѓа ова.
  14. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    5.558
    Е многу добар совет е тоа да не плаќа, потоа има тродупло да плати. Цел живот потоа има кредити да отплаќа, кога ќе му пресметаат камати, адвокатски трошоци, извршителски трошоци. Он треба да им звони секој ден на нив да ги убеди дека ќе враќа колку може да не го дадат на извршител. Лесно ни е на нас да кажеме абе 1/5 ќе ти сопираат на плата што се замараш, ама таа 1/5 ќе му ја сопираат 10 години можеби.

На christinnn, crimson, DraganMomirov и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Јави се и прашај. Ако не ти се јавуваат, ако си во можност иди до банка, ќе те упатат до кредитен сектор и таму ќе се информираш.

На DraganMomirov и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. violetblue

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    5.558
    А што да ви кажат ќе ви ги простиме нема проблем задржете ги 10 години ќе вратите кога имате? Значи нереални сте, кога сакате да земете пари во моментот и душата ќе си ја потпишете не гледате што потпишувате и колку камата што како. Е потоа кога треба да се вратат многу се. Не требало да дозволите да дојде до суд и извршител.

На Lola.Luna, Doc и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  17. DraganMomirov

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    30
    Така и размислувам друже да не плаќам ништо и да ми држат
    Така и размислувам друже да не плаќам ништо само ми е да не гњават домашни или пак да ми иделе од брзиве тешко нив тоа ако го прават . Извршителот нема да ми блокира сметката? Или директно ке држи 1/3 или 1/5

18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.534
    Допаѓања:
    12.714
    За иста сума, ист период на неотплата, во Стопанска банка 35 илјади камата има ставено со се трошоци за извршители со сѐ и плус можност за отплата на рати пак, а овие, нема да кажам кое фд друштво е,
    330 000 денари камата ставиле плус не даваат да плаќаш на рати, морало наеднаш..

19. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    1/5 со оглед на тоа што вашата плата е помала од просечната.

На DraganMomirov му/ѝ се допаѓа ова.
  20. violetblue

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    5.558
    Епа тоа е каматите се скроз различни, ама ги пишува колку се, така да не се зема кредит така од првата банка или друштво.

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.