Како што претпоставив, не си во можност да платиш се, за живот да не разговараме. Батали брзите, кажи им да те дадат на извршител, пази што ќе ти пишат како основица и плаќај кредитот оти наеба жирантот, фаќај некоја дополнителна работа затоа што со 18к ќе имаш да платиш само кредитот и 1/5 извршителот и 50 евра за живот.
Ех друже нема втора работа барав од штип сум едвај една работам не две инаку жирантот бивша жена која ме изневери со друг... никаков контакт немаме нејќам ни да ја видам ..
Sto ima vrzska zena ti sto te varala,ti si imas pogolem problem od ova,treba ubavo da mu ja mislis.Za rabota vtora nema biranje ako treba i ke cisis i metis.Ti si zemal pari,ti terba da si vrakas.
Јас нејќам да не ги враќам работев две работи да напоменам ми констатираја дискус хернија едвај и ова работам земав и боловања ...
Си велам да плаќам брзиве утре после работа ке у за укинување трајниот налог на кредито па што ке биде нека биде белким и тие ке се јават јас утре пак ке прашам пред да ме пренасочат на наплатен центар зошто никој не ми крева .госпоѓата рече оти да неможи не рефинансирање реконструирање можи
Појди во филијала што чекаш уште не знам. Кревале или не кревале телефони. Филијала сигурно има. Ти кажаа што да правиш што да прашаш. Оди на лице место и зборувај. 1 недела овде пишуваш наместо да решиш.
Стварно не те разбирам... Место да губиш три дена на телефон зошто не идеш директно во банка? Иди доста се глупираш на телефон не се договара тоа, секако мора лично да отидеш во банка. А и ако чекаш така може нема ни да дочекаш. Што ако те заборавила вработената?
Не гледаш дека баш и не му се враќаат кредитите, затоа сака преку телефон, да не го дознаат демек. Зел 15 000 евра, се задолжил на 5 места и сака да помине без да плати
Да но сепак да зн Никој не вели тоа бре јас и на мобилен и објаснав убаво на госпоѓата нејќам да не плаќам но вака и вака.
Оди во Се или нешто, милионот ако го земиш, ќе платиш неколку кредити, другите ќе ги отплаќаш после..
Кредитот и кредитната плаќај си ги со траен налог. Зашто ќе заглавиш повеќе ако го повлечеш трајниот налог и ако не плаќаш.
Ова ми стана трагикомично веќе. Дечково или се зеза или не знам што. Да му гори навистина под нозе, ќе завршеше работа во филијала денес, а не да пишува овде.
банката не ја занима дали жена ти ти е бивша, дали те варала и ли што се десило, ако си е она жирант а ти ако не плаќаш она ќе си плаќа. Тоа ич да не се замараш. А и во брак ти се земени кредитите. Така да нема што тука. Него, очигледно не ги разбираш работиве, па најубаво најди некој саглам адвокат да ти каже кои ти се правата и обврските и од таму тргни.
Vo eden post negov procitav deka zemal krediti za zena mu.. Moze i taa toogas nesto da plati od kreditite zasto zaedno gi trosele parite