Одлучив да не плаќам брзите имам на 4 места тиго иуте изи фајнанс и кредисимо вкупно со се камата околу 180 000 денари или 3000 евра а сум зел околу 60 000 или 1000 евра кажете ми дали да одговарам на повици што да им речам и што ако замараат домашните или дојдат на домашна адреса? Во банка ке плаќам
Не одговарај на повици. А ако кренеш кажи им слободно да те дадат на извршител. Ако замараат, можеш да ги тужиш и оштета да им земеш. Немој да им се плашиш. А во банка редовно плаќај си со траен налог. Еве прочитај туѓо искуство
Фала од се срце значи да не кревам попаметно ? А ако замараат дома или дојде некој дома од нив да барам адвокат ? За нарушена приватност и слично Кога можам да ги тужам и како е најпаметно да постапам?
Да не се повторувам погоре во постовите имам објаснето детално, оди на мојот профил и види ги сите мои постови во темава, ако сепак те интересира нешто подетално пиши ми во порака.
@Lejla1995 Te citam od prviot komentar sto si go napisala i imam samo edno prasanje dali tie tamu kade sto rabotis vo koe i da e drushtvo znaat deka se zakanuvas so prijavi,tuzbi ushte sto ne za sekoj kazan zbor za bilo koe drushtvo na forum so 9832425 clenovi?
Точно јас така заглавив 12 и 500 во банка 18 000 плата 10 000 брзи 21 и 100 месечно и сега брзи неплаќам се помирив дека ке бидам даден на извршител.
Луѓе ке ве молам за совет имено се помирив дека брзиве неможам да ги плаќам видете што ми рекоја од изи фајнанс со тиго јуте кредисимо ми се заканија еднаш им реков несмеат додека овие велат смејме и ме малтретираат психички. Imeno vo easy vidi sto mi kazaja se pomiriv jas deka ke mi sopiraat od plata nemozam da gi plakam brzive. Pocituvani, Vie ste pobarale kredit nie sme Vi odobrile, sega Vasa dolznost e da si gi plakjate ratite redovno, bidejki Vi se presmetuva kamati. Dokolku ne izvrsite uplata na rata za kredit Nie morame da prevzememe alternativni nacini za naplata na dolg. Eden od tie nacini e terenska poseta na adresa na ziveenje i na rabotno mesto.Izi Fajannas Vaka im odgovoriv : Gi znam moite prava soglasen sum so dogovorot slobodno pustete doma covek protiv vas ke bide podnesena soodvetna prijava. Tie: Pocituvani, nie rabotime soglasno Zakon za Finansiski drustva, i edna od merkite koja ja prevzemame dokolku ne se izvrsi uplata e terenska poseta na adresa na ziveenje i na rabotno mesto za naplata na dolg. Slobodno moze da se konsultirate so bilo koj Advokat za da Ve posoci. So pocit, Izi Fajanans Neznam sto da Vi kazam. Pocekajte Vie, ne plakjajte pa ke vidite dali smeeme ili nesmeeme.
Држи се до своето и кажи им дека ти ќе дејствуваш во согласност со законите за твоите граѓански права, престани со комуникација со нив. Сакаат, не сакаат ќе мора преку извршител да си ги наплатат кредитите а тоа за нив значи дека ќе мораат да чекаат на ред од другите побарувања кои ќе ти се кратат со 1/3 од платата. Всушност и ти треба да инсистираш да те пуштаат на извршител. Е сега ќе си платиш и за него преку кратењата ама барем нема да смеат да те вознемируваат. Ако стварно некој ти дојде дома, викај полиција или пријатели кои ќе ти бидат сведоци секако.
Se konsultirav so advokat ke im prati dopis po posta . Mi kaza deka nisto od toa nesmeat .inaku 1/5 nema da bide? Posto plakam kredit i kreditna vo banka i 18 000 mi e plata @Mikha4
Другари, од кое финансиско друштво сте земале брз кредит и сте задоволни од услугата? Да ми препорачате?
Од никое. Никако од фин друштво кредит. Многу високи камати имаат и скриени трошоци за кои ти ќе бидеш известена после земање на кредитот. Кредит само од банка.
Тиго имаа некоја понуда да земеш 20.000 и ако го вратиш за еден месец немаш никаква камата. Колку зимаш толку враќаш. Ама ако закасниш пиши пропало.
Сега разговарав со Тиго. 13 000ден камата зимаат за кредит од износ 30 000ден, со 6 месеци рок на отплата.